Hunvald-blog

2. Néhány szó a Ligetről

2016. július 13. - HunvaldGyörgy

Jóreggelt. A pár napja ezen blog fb-oldalán egy kommentelő által megszólíttattam a Városligettel kapcsolatban, mégpedig az alábbi módon: Szeretném tudni a véleményét a Városligetben zajló eseményekről. Képtelen vagyok azt képzelni, hogy úgy állna hozzá, mint Vattamány; hogy nem érinti a kerület lakóit, hiszen nem a kerület területén van...

Nos. A Városliget mindenkié és nem csak a szomszédos kerületekben lakókat érinti – itt ajánlanám Gergely József tegnapi bejegyzését az Erzsébetváros-blogon, lsd.: Fontos-e az erzsébetvárosiaknak a Városliget sorsa? Mert ami ott történik, az gyalázatos. A törvény- tisztelő polgárok nem csak megtehetik, hanem – egyetértve Thoreauval – kötelességük is esetenként megszegni az olyan törvényeket, amelyek igazságtalanok, amennyiben ezt nyíltan és nyilvánosan, a következményeket vállalva és erőszak nélkül teszik.

liget2016-2.jpg

(Fotó: tumblr)

A polgári engedetlenség a békés be nem tartása a rossz törvényeknek. Magyarországon nagyon sok rossz törvény van, de kevés a bátor változtatni merő ember. Minden nagyra- becsülésem és tiszteletem a Ligetvédőké, azoké az embereké, akik nem félnek a hatalom erőszakos gépezetétől, hanem teszik a dolgukat a rosszal szemben. És rajtuk kívül ott vannak a tanárok, az egészségügyiek és a rengeteg sokat szenvedett szakma, akik ma még kevéssé bátrak. Sokféleképpen lehet segíteni ezeknek a mindennapi hősöknek, mert ők valahol azok szerintem.

Támogatással, emberrel, élelemmel, de legfőképpen határozott fellépéssel. Mellettük!

Hunvald György

***

Eltitkolt, meghamisított információval eteti a 200 milliárdos üzletet féltő kormánybiztos és a teljhatalmú beruházó cég a közvéleményt. Pedig a kérdés egyszerű: pótolhatja-e néhány négyzetméter új gyeptégla a kivágott ötven-száz éves fák lombozatát? (A Közlekedési Múzeumról az építészfórumon: Mi a baj a Közlekedési Múzeummal?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr358884284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Károly Fadgyas 2016.07.16. 08:38:35

Szép napot.
Valamikor réges régen az adományozó ezt a területet közparknak adta.. A mai törekvések inkább múzeumi negyednek gondolnák, ahol modern épületek szolgálnák a kultúrát. Ezzel ugye a beépítése megkezdődne s a liget park jellege megszűnhetne.
A rég múlt lizséjének amortizálása már évek óta folyik. A vidám park "megszüntetése" kihasználatlanság miatt egy színfoltot már eltüntetett, jó hír bővült s korszerűsödött az állatkert.
Nos sok emberrel beszélgettem van akinek tetszettek a tervek voltak akik jobban ragaszkodnának a fákhoz s park jelleghez. Kompromisszumos helyzet a meglévő de korszerűtlen épületekkel azonos alapterületű, a zöld felület nagyságát nem csorbító s lefelé terjeszkedő max 3 emelet földfelszíni épületek kellenének. Azokat a fákat amik kiöregedtek ki kell vágni s pótolni, a mini arborétumot , szökőkutakat újra fel kéni újítani,.a volt felvonulási területen mélygarázst kell kialakítani és oda is fásítani kellene felette.
süti beállítások módosítása