Hunvald-blog

15. Nocsak, nocsak!

2016. augusztus 20. - HunvaldBlog

A Voldemort-ügy újabb hullámokat vetett a héten, a 168 óra ugyanis arra próbált meg rájönni, hogy vajon Tállai András, vagy Polt Péter segítette a Sötét Nagyurat. A nyomozás leállításáról szóló hírek megjelenése után csütörtökön Polt Péter kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését. Mindezt régi ismerősünk dr. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője – és nem mellékesen Polt Péter kabinetfőnöke – jelentette be sajtótájékoztatóján. (Arról nem esett szó, hogy a tettenérés előtti pillanatban vajon ki és miért állította le az akciót, így jelenleg nincs kézzelfogható bizonyíték a nagyúr ellen.)

polt-peter-orban-viktor.jpg

Megjegyzendő, hogy az ügyészségnek minden nyomozási folyamatban teljes szabadsága van: beavatkozhat, leállíthat, pótnyomozást rendelhet el, és így tovább. Mindenesetre jó nagy bajban lehetnek az urak, ha ezt most meg kellett lépniük!

Tegnap este különben az ATV-ben Rónai Egon kérdezte Bárándy Péter egykori igazságügyi minisztert az elmúlt napok, hetek ügyeiről, illetve az ügyészség ezekben betöltött vélt, vagy valós szerepéről. Bárándy fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ha egy ilyen óriási hatalmú szervezet elveszíti a közbizalmat, akkor nagyon nagy a baj. Ha felmerülhet, hogy bármilyen ügy eltussolásában részt vettek, az felmérhetetlen követ- kezményekkel járhat. Arra a kérdésre, hogy ki lehet-e mondani, hogy az ügyészségen mindenért Polt Péter felel, Bárándy röviden válaszolt: igen. Minden ügyészek legfőbb ura a legfőbb ügyész, ennek a szervezetnek ez a sajátossága, ezért lehet kimondani, hogy igen. Az ügyészség helyzete azonban alkotmányosan is tisztázatlan, mert a legfőbb ügyész csak a mindenhatónak felel. Beszámol, de nem vonható kérdőre.

Közben elkezdődött a tűzijáték az új kenyér, az államalapítás és az alkotmány ünnepén.

***

És akkor így a legvégére egy vélemény: „Az az állítólagos tény, hogy egy politikus magát "Voldemort nagyúr"-nak szólíttatja, számomra azt jelzi, hogy az illető nem normális. A szerencsétlen embernek nem börtön jár, mégha törvénytelenséget is követett el, hanem elmegyógyintézeti kezelés. Ez pedig akkor is megilleti, ha tényleg ártatlan, mint ahogy ma nyilatkozta. Ellenben az az ember, aki több mint egy éve nem engedte, a nyomo- zóknak, hogy ezt az "ártatlan " embert (ő maga mondta), tettenérjék és letartóztassák, az bizony börtönt érdemel. Nagyon várom, hogy megtudhassam az ügyészségtől, milyen nyomozati érdek gátolta a rajtaütést.” (via – Juhász Ferenc)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7010987170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása