Hunvald-blog

21. Besúgók és provokátorok

2016. szeptember 07. - HunvaldBlog

Csak forogjatok, lebuktatok
besúgók és provokátorok (Kontroll Csoport)

A '80-as évek, azaz a múlt század nyolcvanas éveinek elején volt egy legendás under- ground banda, a Kontroll Csoport. Az ő egyik daluk volt a „Besúgók és provokátorok”. Hosszú ideig azt hittem, aki nem élt a rendszerváltás előtt, az nem értheti, hogy miről szól. Tévedtem. Tavaly decemberben ugyanis egy újságírót a titkosszolgálat emberei zsarolással próbáltak beszervezni, méghozzá oly módon, hogy az minden ízében (és bűzében) a régről jól ismert módszert idézi.

provokatorok.jpg

(Forrás: 444.hu)

Erről a történetről már korábban tudtam - érintettek elmeséléséből. Ez a történet egy bátor emberről szól. Vannak azonban sokan, akik nem azok. Ami itt történt azt a kérdést is felveti, hogy a rendszerváltáskor hány embert szervezhettek be, akik ma is politikusok, vagy közszereplők és azóta mennyit még. (Somogyi Zoltán)

A történetet a 444.hu írta meg, ajánlom mindenkinek elolvasásra. Aztán tessék meghallgatni – így ezer évvel a rendszerváltás után – a Kontroll Csoport dalát. Úgy néz ki, hogy megint aktuális lesz.

P.s.: De kurva jó, hogy ’89-ben rendszert váltottunk!

***

Magyarázatot várnak az ellenzéki pártok a nemzetbiztonsági és belügyi vezetőktől a sajtóhírekben megjelent újságírói beszervezési kísérletről. Az Országgyűlés nemzet- biztonsági bizottsága soron következő ülésén, jövő csütörtökön napirendre tűzik az ügyet és az AH főigazgatójától, valamint a BM képviselőitől is tájékoztatást várnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7911686959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása