Hunvald-blog

36. Megint a nincs gázról

2016. október 22. - HunvaldBlog

Pedig van, méghozzá egyre nagyobb. Tegnap megjelent az Indexen egy terjedelmesebb cikk az egyszer már nálunk is megénekelt (Gáz van! Illetve nincs) Dob utcai – igaz, akkor még csak a Klauzál tér és a körút közti rész anomáliáiról. Azóta viszont a hadiállapot fokozódott, most már végestelen végig az egész Dob utcán túrnak-fúrnak, jó pár házban nincs gáz – mindez történik a lakosság legnagyobb örömére.

nincsgaz2.jpg

Ugyanis a Főgáz – teljes joggal – szigorúan veszi a vezetékcsere utáni nyomáspróbát, és ha egy társasházból valaki nem zárja el a csapot, felfüggesztik a szolgáltatást. Akkor is, ha épp fűtési szezon van, és emberek maradnak gáz nélkül. Ez történt most is, a lakók nem tudnak fűteni, főzni, tisztálkodni, szinte az egész utca lebetegedett – írja az Index.

A lakók változatos módszerekkel tartják melegen a lakásukat és oldják meg a melegvizes szükségleteiket: a szerencsésebbeknek van beszerelve klíma, ami meleg levegőt is tud fújni, másoknak eleve volt otthon hősugárzó vagy olajradiátor, ami borsos villanyszámla fejében, de legalább egy-két helyiséget bemelegít. A többiek kölcsönkértek elektromos fűtőtesteket barátoktól, de olyan lakóval is találkoztunk a lépcsőházban, aki mára már betervezte a hősugárzó-vásárlást.

nincsgaz3.jpg

Fotók: Ajpek Orsi / Index

A több száz érintett és fázó ember próbálná kideríteni, hogy meddig tart még ez a tor- túra, de az önkormányzat és a Főgáz nem tájékoztatja őket. Az önkormányzat illetékesei simán széttárják összes kezüket, merthogy egyáltalán nem érzik magukat illetékesnek a kerületi lakók érdekének védelmében. A lakóknak azt sem sikerült megtudniuk, hogy ki és miért a fűtési szezonra időzített egy olyan munkát, ami akár több ház gázellátását is veszélyeztetheti. Kérdéseikre mostanáig nem kaptak választ. Ők sem, más sem.

P.s.: Értem én, hogy kerületünk napsugaras alpolgármesterének most épp az a legfonto- sabb, hogy bármi áron megpróbálja levédetni az Erzsébetváros nevet (ez az első körben nem jött össze, de erről majd később részletesen is szót ejtünk), nehogy már mindenféle gyüttment erzsébetvárosi civilek használhassák azt, de azért tán az épp megfagyó, fűtés nélkül tengődő kerületi lakosokkal is kéne foglalkoznia. Hát nem? Hát de.

***

Amit biztosan lehet tudni, hogy a második körös nyomáspróbáért már előre utalással fizetnie kell a társasháznak, de hogy ez pontosan mekkora összeg lesz, azt egyelőre nem közölték sem a mi érdeklődésünkre, sem a lakókkal. Ahogyan azt sem, mikor kerülhet sor a következő alkalomra, a kikapcsoláskor a Főgáz emberei csak annyit mondtak, nekik is megvan a munkarendjük, ezért legkorábban egy hét múlva lehet a visszatérésükre szá- mítani. A lekapcsolás óta eltelt három nap, de kijelölt időpont még mindig nincs. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3511829011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása