Hunvald-blog

38. Sukoró-ügy: itt a vége?

2016. október 28. - HunvaldBlog

Két napja, szerdán elérkezett a hét éve dübörgő elszámoltatás újabb nagy pillanata: a sukorói telekcsere ügyben ítélet született. És bár az ügyész kétszer hosszabb büntetést kért (követelt?), a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla bűncselekmény hiányában mondom, bűncselekmény hiányában! – felmentette az ügy fővádlottjait, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot. Hét évnyi meghurcoltatás után.

tatrai_atv2016.jpg

Gyurisné Komlóssy Éva tanácsvezető bíró a felmentő másodfokú ítélet mintegy kétórás indoklása során kifejtette, a vádlottak a telekcserével kapcsolatos döntés során joggal tartották szem előtt az állam érdekét, és érezték fontosnak a beruházás megvalósulását, amely 1,3 milliárd euró tőkebefektetéssel, munkahelyek teremtésével kecsegtetett. A táblabíróság szerint az elsőfokú ítélet részben megalapozatlan, a Szolnoki Törvényszék a tényállást hiányosan, helyenként iratellenesen állapította meg, és az ítélet indoklási kötelezettségének sem tett mindenben eleget.

A másodfokú bíróság földbe döngölte az első fokút, az ügyészség javasolta egyébként korábban, hogy az elsőfokú ítéletet Szolnokon hozzák meg, az ítélkező bírónak a legkomolyabb gazdasági ügye szocpol csalás volt. (Tátrai Miklós az Egyenes Beszédben)

(Az ügyészség azonban ezt hagyta ennyiben, jön a folytatás, az ügyész ugyanis az első- és a másodrendű vádlott esetében fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.)

Szerda este különben Kálmán Olgánál az Egyenes Beszédben Tátrai Miklós is beszélt az ügyről, ő is elmondta azt, hogy az első fokú tárgyaláson egész tanúvallomásokat hami- sítottak meg és tettek az eredeti mondandóval ellentétes jelentésűvé. Négy olyan eset volt, hogy rosszul, a tanú vallomásának ellenkezőjét idézték az ítéletben, mert ez passzolt a koncepcióba. De beszélt a meghurcoltatás magánéleti, családi következményeiről is, mindenképp tessék megnézni, nem vidám, viszont nagyon elkeserítő.

Van még kétsége valakinek arról, hogy Polt Péter hivatali hatalmával visszaélve, koncepciós eljárások sokaságának elindításával, a baloldal prominenseinek ellehetetlenítésével, hiteltelenítésével szolgálta Orbán rezsimét. Szégyen! (Juhász Ferenc, fb-bejegyzés)

És akkor így a végén megint csak megkérdeném illő tisztelettel: el tetszettek már gondol- kodni azon, hogy hány emberrel játszották el ugyanezt mindenféle Budaik, Papcsákok, Fazekasok „elszámoltatás” címén? És hány embert löktek ugyanilyen, szinte reménytelen helyzetbe? Nos?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6611845665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása