Hunvald-blog

40. A Bátor Blöffkirály

2016. november 03. - HunvaldBlog

Az ember azt hinné, innen már nincs lejjebb. Aztán mégis mindig van. Tegnap ugyanis Polt Péter legkedvesebb együttebédelős cimborája megint nagyot futott, igen, Matolcsy- ról van szó. Arról a cinikus szarháziról, aki nem mellékesen a jegybank elnöke, és aki olyat engedett meg magának a parlamentben, mint még senki más. Bárándy Gergely ugyanis azonnali kérdést tett fel Matolcsynak az általa használt várkerületi luxuslakásról, a barát- nőjéről, meg annak fizetéséről és indiai tanulmányaira kapott jegybanki közpénzről.

polt_matolcsy.jpg

Amire a jegybankelnök nyálas, irritálóan gennyes hangon Bulvárszabizni kezdett, alig titkolva elégedettségét, hogy végre következmények nélkül belerúghat a szemét módon, sunyiban kivégezett Népszabadságba és annak újságíróiba. Mindenesetre nem csak mi – és még sokan mások – hanem a Népszabi Matolcsy-üggyel foglalkozó munkatársa is eléggé kiakadt emiatt. Baksa Roland tegnapi posztja a fészbukról:

Megszólalt a Blöffkirály! Úgy másfél hónapja még menekült előlem a közgazdászok nagy országos találkozóján, a liftbe pattant M. György, aztán hetekig sem ő, sem a neki luxus- lakást biztosító bankvezér, Patai Mihály nem válaszolt a feltett kérdéseinkre. Kis híján egy hónapja gyakorlatilag bezártak minket, lekapcsoltak, erre ma a Blöffkirály meg mert szólalni. A Bátor Blöffkirály. Érdemes elolvasni ezt a két mai tudósítást: Matolcsy - Egy már megszűnt, "Bulvárszabi" nevű lap légből kapott állítása, hogy én lakom valahol és Matolcsy nem cáfolta korrupciógyanús lakásügyét. (Persze mi tudósítanánk erről is, ha nem gyalultak volna le minket. Véletlen?) Ja, hogy nem tudta cáfolni az állításainkat? (Egyetlen egyet sem!) Van ez így. Csak azt hajtogatta, hogy blöff, meg hogy Bulvárszabi.

Szép, nem? Hát nem.
De itt tartunk ma. És ha jól látom, lesz ez még rosszabb is. Ha hagyjuk.

P.s.: Szintén tegnap a Kolozsvári Szalonna is megemlékezett a Bátor Blöffkirályról, imigyen: Amikor a „Bulvárszabi” újságírója elől menekültél, nem volt ekkora arcod, te erkölcsi trágyadomb. Tessék feltétlenül elolvasni!

***

A Népszabadság egyik utolsó lapszámában megjelenteket nem cáfolta a bátor Matolcsy jegybank vezér – kinek felügyelete alatt működik a magyar bankrendszer – azaz, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi bank, az UniCredit vezetőjének, Patai Mihálynak a luxus- lakásában él a Budai Vár oldalában. Ami ugye nem csak a jó ízlés alapján problémás. De segond, előbb vagy utóbb a számtalan Matolcsyhoz (meg a többiekhez) köthető zűrös, zavaros ügyekre is fény derül. Főleg, ha az ügyészség veszi magának a fáradtságot (bátorságot), hogy ezeket kiderítse. Csak akkor már valószínűleg nem Matolcsy fogja felügyelni a jegybankot, és nem Polt Péter irányítja az ügyészséget...

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5811927695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása