Hunvald-blog

44. A Roganovok

2016. november 15. - HunvaldBlog

Ezek úgy együtt, mind. Nem csak a Rogántóni meg a Cili asszony, hanem az egész cinikus bagázs. Akiktől az egész rendszer bűzlik. Tegnap a parlamentben Orbán Viktor megvédte propagandaminiszterét, a támadásokat blöffnek nevezte, és kijelentette, hogy „minden egyes támadás csak megerősíti Rogán miniszter úr pozícióját”. És hogy ezektől csak egyre erősebb lesz bizalma Rogánban. Értem. A támadások csak növelik Orbán bizalmát Tóni iránt. Mert aki Tónit támadja, az a kormányt támadja. Ó, b@zmeg! Még jó, hogy nem a magyar embereket – ahogy szokta volt mondani a miniszterelnök úr!

rogan_orban1.jpg

Mert ugye itt van nekünk egy még véletlenül sem urizáló egyszerű parasztgyerek, aki miniszter. Aki kétes ügyeivel állandóan ott van a hírekbe. Aki helikopteren jár lagziba, akinek matatása a letelepedési kötvények és a belvárosi ingatlaneladások körül már jóval több, mint gyanús. Akiről a napokban az Index színes-szagos összeállítást hozott le hang- gal, képpel, videóval, grúzokkal, táskás emberrel. Akinek kávézgató (feketéző?) baráti köre van. Aki méregdrága táskákkal flangál. Aki hazudik éjjel, hazudik nappal, hazudik minden pillanatban. Na, őt védte meg a szintén nem urizáló, vagyontalan és puritán miniszterelnök a fentebb vázolt módon.

Most képzeljük el, de tényleg csak a feltételezés szintjén, hogy mi lenne, ha Rogán miniszter nőket futtatna. Vagy, teszem azt, kábítószerrel kereskedne. Akkor valószínűleg annyira megerősödne a pozíciója, hogy nem kizárt, ő lenne a magyar miniszterelnök. Ebben az esetben persze kérdés, hogy mi lenne akkor Orbánnal? Két miniszterelnöke nem lehet az országnak. Róla is ki kellene derülnie egy, s más visszásságnak. Például, hogy nem parasztgyerek, csupán egy tahó, aki fontos nemzetközi tanácskozásokon is zsebre dugott kézzel mászkál. Hogy az ország egyik leggazdagabb embere, akinek strómanjai nevén van a vagyona. Ha ez mind kiderülne Orbánról, akkor az ő pozíciója is erősödne, és lehet, hogy mégsem Rogán volna a miniszterelnök, hanem Orbán. De akkor mi lenne Rogán Antallal? (Föld S. Péter blog)

És akkor most így a legvégére: baromira unom Rogántónit, meg az ő nap, mint nap elő- keveredő zűrös, zavaros ügyeit, amikre – mi a válasz? Már a miniszterelnökén kívül. Nem, nem az, hogy bármely újsághír alapján az egykor oly buzgó ügyészség azonnal nyomo- zást indít, másnap jön a letartóztatás és egy-két délceg lépés vezetőszáron a kamerák előtt, nem. Hanem a növekvő bizalom és a megerősödött pozíció. És meghosszabbítják Bicskéig. Ez így működik ebben az országban. Most. De meddig még?

***

Korántsem áll olyan jól a Fidesz, mint a közvélemény-kutatások mutatják - A kormány- közeli Nézőpont Intézet bedobta a napokban a hírt, hogy a közvélemény-kutatásokban a Fidesz jobban áll, mint a 2014-es választások előtt. Csakhogy ez egyszerűen nem igaz, bárhogy is nézzük, csak a népszavazás utáni kudarcot próbálják szépen becsomagolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8311963023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronika Laska 2016.11.16. 09:40:18

Vége lesz ennek egyszer?

Budapest a kutyaszar városa 2016.11.16. 18:08:27

A magyar buta szolganép, szereti ha kifosztják, megalázzák, megtapossák, becsapják, ha elveszik a jövőjét és mindent ami neki jár, ha gátlástalanul az arcába hazudnak, ha a napi verejtékén híznak az urizáló gazemberek, ha kitiltják, betiltják, eltiltják....mert a magyar imád busongani, hogy jaj, mit csináljunk, ilyen a világ, mert mindenki hibás csak ő nem, és folytatódhat az úri muri kivilágos kivirradtig.

jotekony koc 2016.11.16. 18:36:01

Ahogy így kinéz, Orbán már csak egy pattanás a Rogán seggén.

Sir Galahad 2016.11.16. 20:50:49

A mondatnak egyszerűbb a magyarázata: akit nagyon támadnak, amellett ki kell állni, mert ha nem, onnantól akárkit elkezdhetnek támadni és borul minden. Aztán, ha a vihar elült, szép csendben meg lehet szabadulni a kényelmetlenné vált embertől. Ebben nincs semmi új, ezt már az előző kormányok is így csinálták, és politikai szempontból van is benne logika.
süti beállítások módosítása