Hunvald-blog

53. Békés adventet, mi?!

2016. december 12. - HunvaldBlog

És a cím után itt eredetileg jött pár keresetlen, istenigazából szívből jövő mondat, amit aztán töröltem, mert… mert. Így nem is maradt más, csak egyetlen szó: Matolcsy. Polt Péter legkedvesebb együttebédelős cimborája most épp az Országgyűlés folyosóján szívatta az újságírókat. Ez a cinikus szarházi, aki egyáltalán nem mellékesen a jegybank elnöke, megint olyat engedett meg magának, mint még senki más. 

matolcsy2.jpg

A gazdasági bizottság ülését elhagyva, az ülésteremből kilépve elkezdett békés adventet és karácsonyt kívánni mindenkinek, hosszú métereken át nem hagyva szóhoz jutni az őt kérdezni akaró újságírókat. (Tudom, tudom, Csubakka-védelem, de basszus, ez a fej- és orrhangon visító ingatlanügynök nem a South Park-ból lépett ki! Ez a jegybankelnök!)

Minderről felvétel készült, ATV megörökíttette az egészet, itt nézhető meg az 53 másod- perces videó, itt meg olvasható a leirata, a Kolozsvári Szalonna szerzőjének jóvoltából:

Újságíró: A Növekedési Hitelprogramról akarja kérdezni a kolléga. 

Matolcsy Gyuri: Áldott, békés karácsonyt és adventet szeretnék kívánni mindenkinek. Még annak is, aki esetleg kérdezni szeretne valamit, de én most erre megyek. Köszönöm, nagyon kedvesek. … Semmiképpen nem, mert dolgom van. 

Újságíró (egy másik): Lakott olyan lakásban, ahova életvitelszerűen nem volt bejelentkezve?

Matolcsy Gyuri: Békés ádventet kívánok önnek is.

Újságíró (egy harmadik): Lakcímkártyától függetlenül lakott Patai Mihály lakásában?

Matolcsy Gyuri: Magának boldog karácsonyt kívánok. 

Újságíró (a harmadik): Mi is önnek, de nem ezt kérdeztük.

Matolcsy Gyuri: De én ezt válaszolom.

Újságíró (egy negyedik): Csak ezért kérdeztük, elnök úr, mert odabent is beszélt arról… (érthetetlen szöveg, Rómeó Gyuri beleugat és kappanhangon túllicitál)

Matolcsy Gyuri: Ádvent jelentőségére szeretném a figyelmét felhívni és a karácsony ünnepére. Lesz bejgli otthon, lesz bejgli?

Újságíró (a negyedik, akit a díszfasz megint túlkiabált, miközben kérdezett volna): Lesz, persze.

Matolcsy Gyuri: Nagyon jó. 

Az egész adventi, karácsonyi köszöntgetéséről részletesebben itt lehet olvasni a Szalonnán, tessék feltétlenül elolvasni ezt az igazán szívből szóló posztot!

Áldott, békés adventet mindenkinek!

***

A Népszabadság egyik utolsó lapszámában megjelenteket nem cáfolta a bátor Matolcsy jegybank vezér – kinek felügyelete alatt működik a magyar bankrendszer – azaz, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi bank, az UniCredit vezetőjének, Patai Mihálynak a luxus- lakásában él a Budai Vár oldalában. Ami ugye nem csak a jó ízlés alapján problémás. De segond, előbb vagy utóbb a számtalan Matolcsyhoz köthető zűrös, zavaros ügyekre is fény derül. Főleg, ha az ügyészség veszi magának a fáradtságot (bátorságot), hogy eze- ket kiderítse. Csak akkor már valószínűleg nem Matolcsy fogja felügyelni a jegybankot, s nem ő fog békés adventet visongni a parlament folyosóján. És nem a Polt Péter nevű ember fogja irányítani az ügyészséget...

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2412043485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása