Hunvald-blog

63. Mi jöhet még?

2017. január 11. - HunvaldBlog

Az biztos, hogy választások jönnek, méghozzá nemsokára. Ezt onnan lehet tudni, hogy újra indult, indul majd’ az összes, szépen megkonstruált per (már akinek ez szép), minden esetben a független és pártatlan ügyészség kérésére. Persze értem én, hogy valakik valahol még mindig azt gondolják, hogy ami 2010-ben, majd 14-ben bevált, az beválhat 2018-ban is. Csakhogy mostanra mintha már megkopott volna ezeknek a pereknek a sajátos „varázsa”. Ennek ellenére úgy néz ki, újra bepróbálkoznak, hátha.

kuria_justitia.jpg

No de nézzük röviden, miket is töltöttek újra:

Hiszékeny Dezső büntetőpere – 2017. január 9-én délelőtt kezdődött újra Hiszékeny Dezső MSZP-s országgyűlési képviselő ellen indított büntetőper, mivel a tavalyi, elsőfokú felmentő ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte az ügyészség másodfokon Hiszékeny Dezső vesztegetési ügyében. A vádhatóság szerint a szocialista politikus 2013-ban ötmillió forint kenőpénzt fogadott el egy üzlethelyiség bérbeadása fejében. Hiszékeny Dezső szerint meg az ügyészség politikai megrendelésre koncepciós pert folytat ellene, amit többek között az is bizonyít, hogy simán meghamisították a róla készült lehallgatási jegyzőkönyvek tartalmát. (Részletek - többek közt itt…)

„Az a tény, hogy e hangfelvételek ügyészségi leiratainak tartalma nem egyezik a valósággal, már nem mosolyogni való kategória. A valótlan tartalmú iratok készítése már egy egészen új minőséget képvisel; mindenki nevezze annak, aminek gondolja. Én még kívülről és távolról szemlélve is bűncselekménynek gondolom.” (Hiszékeny Dezső)

A tárgyalás január 30-án folytatódik, ítélet is várható.

Szintén még januárban dönthet a Fővárosi Ítélőtábla a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség eladásával kapcsolatos ügyben az ismételt elsőfokú tárgyaláson. Az ügyészség ugyanis úgy véli, hogy a Budapest Környéki Törvényszék rosszul értékelte (?!) a bizonyítékokat, nem tárta fel teljesen az adásvétel körülményeit, amikor felmentette a hűtlen kezeléssel vádolt Székely Árpád nagykövetet és társait. Merthogy Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium volt államtitkára, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója, ill. további három vádlott bűnpártolást követett el. Szerintük.

A Kúrián meg a Sukoró-ügyet folytatják. Miután a Szegedi Ítélőtábla tavaly októberben másodfokon hét évnyi meghurcoltatás után bűncselekmény hiányában felmentette az ügy fővádlottjait, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot, az ügyészség azonnal fellebbezett, így az egész tovább folytatódik.

És persze nem maradhat ki Hunvald György sem a sorból, szintén januárban lesz/van Erzsébetváros korábbi polgármesterének tárgyalása. Három lezárult bírósági fok és egy jogerős ítélet után másfél évvel perújrafelvétel miatt kezdődött elölről a Hunvald-per tárgyalása a tanácsadói szerződések ügyében. A decemberben indult eljárás során a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Hunvald György mellett Weinek Leonárdot, a zugló egykori, 2010 előtti polgármesterét és társaikat vádolták meg újra hűtlen kezeléssel a polgármesterek által kötött megbízási szerződések miatt. Ebben az ügyben első- és másodfokon is minden vádlottat bűncselekmény hiányában mentettek fel a bíróságok. Ezt követően indítványozta a Legfőbb Ügyészség a perújítást. Nem vicces.

A végire pedig itt van slussz poénnak (már ha az poén, hogy embereket tesznek tönkre és hurcolásznak meg) a már általunk is többször említett ú.n. Tábornok-per, ahol jelenleg a megismételt első fokú eljárás folyik, és melynek már másodfokú bírósága sincs. (A részleteket tessék elolvasni Fapál László blogján, de most szólok, ez sem vicces. Egyáltalán nem.)

Nos, röviden ennyit mára. Annyi azonban már most biztos, hogy megint mozgalmas évnek nézünk elébe. Évek óta mondjuk, innen nincs tovább, nincs lejjebb. Pedig van. Mindig van. Csak új nincs a nap alatt. Agyonjátszott, recsegő, hazug lemezek.

***

Bár Polt Péter szerint „az ügyészségen nincsenek politikai ügyek”, attól tartok, ez így, ebben a formában nem igaz. Éppen ezekben a perekben születtek zömmel felmentő ítéletek vagy nagyon enyhe büntetések. (JogÁsz-blog, Sándor Zsuzsa)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4212118787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása