Hunvald-blog

76. Ez biza' szopacs

2017. február 19. - HunvaldBlog

A nap mondata: " az olimpia fedőnevű közpénz-lopás terve elbukott." 

Miközben a fijjug bőszen hazaárulózva azon tanakodtak, hogy miképpen is lehetne megemelni a népszavazás kiírásához szükséges aláírások számát 138 ezerről 150 ezerre, addig a Momentum pénteken leadott 266 151 aláírást. Sakk. Vagy ha úgy tetszik: szopacs. Méghozzá óriási, mert bármennyi is lesz érvénytelen, a felét már nem lehet elsumákolni.

nolimpia_lead3.jpg

Fotó: Tóth Gergő / Népszava

Pedig nem sokan gondolták, hogy tényleg sikerül – nemhogy ennyit, hanem – 138 ezer aláírást összeszedni, több mint százezeret begyűjteni 30 nap alatt iszonyúan nehéz. (Nem véletlen, hogy helyi népszavazás még sosem volt Budapesten.)  De a Momentum nem adott egy hangyap… csöppnyi esélyt sem a mára már megszokott(?) sunnyogásra: annyi aláírást gyűjtött, hogy akár tetszik, akár nem, ki kell írni a népszavazást. Mert több mint negyedmillió aláírás már igencsak nehezen seperhető az asztal alá.

- Árpád, nem kellett volna megakadályozni ezt az aláírásgyűjtést?
- Mire gondolsz, Főnök?
- Vannak azok a nagydarab kopasz fiatalemberek, akik már a Nyakóra is dolgoztak.
- Azok mind büntetett előéletűek, Főnök.
- Nem azt kérdeztem tőled Árpád, hogy voltak-e már büntetve. (Földes Péter)

A kormány (vagy ha úgy tetszik, Orbán Viktor) persze már gőzerővel tolja el magától az olimpia ügyét, bőven van rá esély, hogy még annál is gyorsabban ejtik a témát, mint ahogy azt a vasárnapi boltbezárással tették. Mert ugye eddig bármikor, amikor jött szembe a kudarc, gyorsan kerestek valakit, akire rá lehet kenni a dolgot. Csakhogy ez most nem fog menni, ezt most lehet másra pakolni. Ez a kudarc személyesen Orbáné, mindenki halál pontosan tudja, hogy az olimpia rendezése az ő szíve vágya/álma volt.

És a következő napok pontosan erről fognak szólni, a sarokba szorított Orbán Viktor vergődéséről, hogy hogyan is mosná ki magát a nagy olimpiai lopás tervének tegnapi fuccsából. Mert lehet, hogy ez az aláírásgyűjtés sokat számít a Momentum Mozgalom jövője szempontjából, s az is lehet, hogy ennek hatására nem lehet majd Mészáros Lőrincnek még tíz jachtja, de a legfőbb tanulsága mégis az, hogy Orbán Viktort igenis meg lehet verni. Nagyon meglehet. Most például fiatalok verték laposra. (Villámnarancs)

Momentum, le a kalappal!

***

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. felfüggeszti a megkötött szerződéseket, új megrendelést nem ad ki, és nem használja fel a pályázatra elkülönített költségvetést, amíg nem derül ki egyértelműen, hogy helyreállítható-e a budapesti olimpia egységes támogatottsága – áll a Zrt.-nek az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4112271943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása