Hunvald-blog

78. Tuggyukkik

2017. február 25. - HunvaldBlog

"Márpedig, ha a Momentum az új SZDSZ, akkor a Fidesz az új MSZMP. (Akkor is, ha a Momentum mégsem az új SZDSZ.)" - Gomperz Tamás, HVG 

Szombat esti kis rövid észrevétel. Tegnap a miniszterelnök úr régi jó (?) szokása szerint elbandukolt a Kossuth Rádióba adni egy péntek reggeli nagyinterjút, és azzal próbálta letudni a Momentum Mozgalmat, hogy azt mondta, "ez az új SZDSZ", amely végül úgyis szövetségre lép az MSZP-vel. Pontosabban, a kormányfő úgy fogalmazott:

…a Momentum Mozgalom álomgyilkosságot követett el. Nem drágállotta, hogy egyesek olimpiai álmainak meggyilkolásával törjön be a politikába.

tuggyukkik_papai.jpg

Tuggyukkik, merjük, tesszük... (Pápai Gábor)

Majd hozzátette:

Lassan harminc éve vagyok a politikában, meghallgattam őket, ez egy új SZDSZ. Kis lökdösődés után pedig MSZP-SZDSZ-koalíció jön.

Erre a Momentum az alábbi velős mondatokkal reagált:

Nem a Momentum kezdte az SZDSZ ifitagozataként a politikai karrierjét, hanem a Fidesz. Nem a Momentumnak voltak az SZDSZ-szel közös jelöltjei, hanem a Fidesznek. Az, hogy Orbán Viktor az SZDSZ-ről beszél, mindennél jobban bizonyítja, hogy a múltban él és politizál. Nem a jövő embere.

Na ja, Miniszterelnök úr! Van olyan, hogy fiatalok jönnek és visszaszólnak a kormányfőknek. Biztos nem látott még ilyet életében, de van ilyen. Bár ha jól emlékszem, mintha már lett volna ilyesmi valaha. Régesrégen…

De visszatérve még a péntek reggeli miniszterelnöki interjúra, merthogy ott még egy merőben szokatlan dolog is történt: visszakérdezett a közmédia újságírója. “Komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot” – mondta a miniszterelnök. Közmédia újságírója: „Mi lett volna a szégyen, a népszavazás?” A kormányfő hangja hallhatóan kissé elcsuklott és jó pár másodpercig kereste a gondolatait...

Nem kellett volna visszakérdezni. (S mindeközben Felcsúton halkan felsírt egy malacpersely.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7712293333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása