Hunvald-blog

92. Pillanatkép (1)

2017. április 08. - HunvaldGyörgy

Húsvétra sonkát, tormát osztott, bocsánat „ajándékozott” tegnap az önkormányzat az Erzsébetváros Kártya tulajdonosainak, ami igen dicséretes. Az érdeklődés rendkívül nagy volt, a szervezés azonban hagyott némi (rengeteg) kívánnivalót maga után. Sokan hosszú órákat álltak sorba és voltak – akik a majdnem a Wesselényi utcáig érő sort meglátva – meg sem kísérelték az „ajándék” átvételét. És ez már nem annyira dicséretes.

husvet1.jpg

husvet2.jpg

husvet3.jpg

Meg az sem, hogy a napokban ugyaninnen, a Klauzál térről kiszórták (és nem mellékesen megbüntették) a Heti Betevőt, akik nem csak húsvétkor vagy karácsonykor, hanem évek óta minden vasárnap osztottak ételt a rászorulóknak, a szegényeknek.

P.s.: A képeket nézegetve azért csak-csak eszembe jutott, hogy édes istenem, mekkora sz@rban lennénk, ha Magyarország épp nem erősödne.

***

Apropó, erősödés meg jól teljesítés: a CEU-törvény után – meg sem várva a hétfőt – már tegnap délután beadta a Fidesz a civiltörvényként ismert “A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” című törvénytervezetét is. Asszem’ nagyon össze fogunk kapni rajta a Nyugattal…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3312410337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HunvaldBlog 2017.04.08. 18:00:10

Két komment mindehhez a fészbukról:
1. Félnapos sorbanállás? Inkább megveszem (35 perce)
2. Láttuk, mondjuk egyébként sem akartam átvenni, az ajándék Erzsébet-utalványt is eladományoztam, de hogy én nem állnék egy sonkáért fél napot sorban, az biztos! (5 perce)
Szerintünk: Van akinek jól jön, mert... hadd ne kelljen sorolni. De azért tán' meg lehetett volna úgy szervezni, hogy ne megalázó, hosszas sorbaállás után jussanak hozzá az emberek.

HunvaldBlog 2017.04.10. 16:35:57

Gergely József: Most, hétfő délután hívott egy "bulinegyedi" lakó. Családjával együtt 3 db Erzsébetváros kártyájuk van. Délelőtt közölték a Klauzálon, hogy elfogyott a sonka, nem tudják, hogy lesz-e még. Kérdés: nem lehet tudni, hogy hány kártyát adtak ki? Annál csak kevesebben mennek el a sonkáért, többen nem tudnak.
süti beállítások módosítása