Hunvald-blog

98. Voldemort meg az ő társai

2017. április 26. - HunvaldBlog

„Polt Péter szerint fel sem merült,
hogy tetten kellene érni Mengyi Rolandot, amint kenőpénzt vesz át.” 

Ha nehezen is, de több mint féléves nyomozás után tegnap vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség Mengyi Roland fideszes politikus, országgyűlési képviselő és hat társa ellen. Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolják.

mengyi2.jpg

Mengyi Roland (Orbán Viktor és Hernádi Zsolt mellett)

A vádirat szerint Mengyiék szociális szövetkezeteknek járó uniós pénzeket, összesen közel 500 millió forintot szerettek volna lenyúlni valós teljesítés nélkül. Az országgyűlési képviselő emellett kétszer 5 millió forintot is kért azért, hogy „elrendezze” a pályázati kiírásokat, erről a vádlottak többször egyeztettek. A Mengyi ugyan mindent tagad, de lehallgatási jegyzőkönyvek vannak az ügyészség birtokában.

A Voldemort néven elhíresült politikus ellen még tavaly indult eljárás, de csak miután a 168 Óra megírta, hogy Mengyi kenőpénzért cserébe szervezhetett uniós pályázatokat. A képviselő mentelmi jogát ezt követően Polt Péter indítványára tavaly szeptemberben függesztette fel a parlament. A Mengyi terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályok figyelembevételével 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés lehet. Jelenleg valamennyi vádlott szabadlábon védekezik.

P.s.: Mostanra az ügyészség szép csendben igencsak súlyos bűnlajstromot állított össze a Mengyi ügyében. Nem mintha bárkinek is kívánnánk, de tessék már mondani: most hol maradt az ellenzéki politikusoknál ilyenkor „szokásossá” vált futószár? Hol maradt az ország-világ előtti körbe hurcibálás meg a hosszas előzetes? Hol van ilyenkor a Magyar Hírlap, a TV2 Tények, az M1 Híradó? Sehol. Sunyizva, titokban több embert letartóztattak igen súlyos vádak alapján, akik aztán hipphopp, máris szabadlábon védekezhetnek. Pedig itt – nagyon úgy néz ki – valóban van bűnszervezet, és valóban van lehetőség az összebeszélésre. Hát nem? Hát de.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9512456373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci_52 2017.04.27. 09:36:56

Mengyi egy undorító féreg, nem sajnálnám, ha néhány év letöltendőt meg egy jó kis vagyonelkobzást kapna, bár még mindig elképzelhető, hogy olcsón megússza az ügyet.

átlátó 2017.04.27. 09:45:45

Ezzel a névvel se járt rosszul, de a Mészárost kellett volna választania.

J.R. Ewing 2017.04.27. 10:21:31

Megússza, mint te, tetves hunvald.

nu pagagyí 2017.04.27. 10:53:48

Most jön az, hogy kioktatja az ügyészség, véletlenül se vallja be más fideszes politikai maffiózó szerepét a lenyúlási rendszer üzemeltetésében. Ha jól viselkedik, elévülésig elhúzzák a dolgot, ahogy Tarsoly esetében is várható.

nu pagagyí 2017.04.27. 11:07:51

@J.R. Ewing: Hunvald nem úszta meg, tönkretették emberileg. Egyébként nem találtak semmiféle bűncselekményt. A mutyigyanús eladásokat simán megszavazták az önkormányzati képviselők, köztük a fideszesek is. A fideszest, aki inkább gyanúsítható lett volna, a párt elküldte külföldre, hogy "ne találja" az ügyészség.

2017.04.27. 13:06:22

Lehet, hogy Voldemorték Orbán helyére pályáztak, különben hogy kerültek volna a bíróság elé.

kvadrillio 2017.04.27. 13:30:46

2017. 04. 27. 08:31
#PintérSándor
#Belügyminisztérium
#LetelepedésiKötvény
#NemzetbiztonságiKockázat
Szigorít Pintér Sándor: nemzetbiztonsági kockázata van a magyar letelepedési programnak

Már az Orbán-kormány, de legalábbis a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium biztosan belátta, hogy nemzetbiztonsági kockázata van annak, hogy a Rogán Antalhoz köthető letelepedésikötvény-bizniszen keresztül hazánkra szabadítottak felderítetlen hátterű gazdag migránsokat, vagy épp orosz bűnözőket.

hmmm...nomost..., akinek illen lassan esik le tatantusz, avagy, lassan jön rá dolgokrahh, azt azonnali hatállyal el kell küldeni nyugdíjba, mert erősen szenilis a drága és olyan funkciban van, ahol ez nemzetbiztonsági kockázat egy ország részére !!!!!:)))))

Göntér László 2017.04.27. 15:18:44

Jön a szemetes, és minden szemetet eltakarít az út széléről. Persze a szemét a szemét gyűjtőben is szemét marad. A környezetvédők az újrahasznosításon törik a fejüket. Szeretjük a környezetvédőket!
süti beállítások módosítása