Hunvald-blog

112. Budaiból ennyi maradt

2017. június 07. - HunvaldBlog

Csak akkor kaphatnak lapot, ha mestereiket is túlszárnyalják gátlástalanságban, ostobaságban, szolgalelkűségben. Nincs könnyű dolguk. 

Jóestét, jó estét! Nincs is annál szebb nap, mint amikor a jóarcú Németh Szilárd után Budai Gyula, egykori elszámoltatási kormánybiztos – majd dinnyecsősz – áll ki a kamerák elé és elpanaszolja (?), hogy egyedül a független bíróságok miatt nem volt elszámoltatás.

budai2011_1.jpg

Budai Gyula „fénykorában”, még 2011-ben

„Én azt gondolom, hogy a magyar bíróságok függetlenek, a magyar bíróságok a rendelkezésre álló tények alapján döntenek. Az, hogy azokban az ügyekben, amelyek eljutottak bírósági szakaszba, milyen döntések születtek, az, én azt gondolom, hogy pontosan a bíróságok függetlenségét erősíti ebben a vonatkozásban. Természetesen az, hogy ha mint korábbi büntetőügyvédet kérdez, szakmai szempontból lehet más a véleményem, de ha a bíróság döntött egy ügyben, akkor azt mindenkinek tudomásul kell venni.” - erről a videó itt nézhető meg.

Hát igen, bármennyire szomorú is ez – márt úgy értve, hogy Budai Gyulának – de a független bíróságok már csak ilyenek, amikor függetlenek. Azt meg tényleg csak halkan kérdezem meg: ha a bíróságok teljesítették volna a politika által elvárt megrendeléseket és aszerint ítélkeztek volna, akkor most minden rendben lenne? Érdeklődve várom Budai művész úr válaszát és következő fellépését.

P.s.: A Budai-féle elszámoltatásból ennyi maradt. Ezzel akár úgy is tűnhet, hogy minden rendben. Tényleg: így most már minden rendben van?

***

„A magyar emberek jövője elszámoltatás nélkül nem lehet sikeres” – adott iránymutatást 2010 márciusában a Fidesz. Sukoró, Budapest Airport, Bábolna, Malév, BKV, Erzsébetvá- ros, majd nokiás- és viszkisdoboz – címszavak, amelyek a leggyakrabban hangzottak el. A második Orbán-kormányban az elszámoltatást eleinte Papcsák Ferenc, majd zuglói polgármesterré választása után Budai Gyula menedzselte. Budai, az egykori ügyész 2012 augusztusáig volt elszámoltatási biztos, ám "eredményességben" nem múlta felül előd- jét. Ugyan 1442 ügyet vizsgált, és ebből 61 esetben feljelentést is tett, ám ezen ügyekből alig került néhány bírósági szakba. „Csak” épp családokat, életeket tett tönkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8612575443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása