Hunvald-blog

130. Széljegyzet (8)

2017. július 28. - HunvaldGyörgy

"Gyújtogatók vannak a házunkban" (Christian Kern osztrák kancellár) 

Péntek, közelgő hétvége, így csak röviden: olvasom, hogy Szijjártónak tegnap keményen beszóltak Ausztriából. A külügyminiszter úr ugyanis Christian Kern osztrák kancellár egy nappal korábbi interjújára reagálva azt találta mondani, hogy Európában hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni, és ennek a hadviselésnek két eszköze van: a jogi és a pénzügyi fenyegetőzés. (A teremfocista többi elméssége az Origó nevű – egykor szebb napokat látott – portálon olvasható…)

szijjarto2017.jpg

Andreas Schieder az osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetője a teremfocista magyar tárcavezető kijelentéseit nemes egyszerűséggel színvonaltalannak nevezte. Majd a gyengébbek kedvéért megjegyezte, hogy az unió értékközösség, amelyet "nem szabad összekeveri egy bankautomatával".

Nem bizony, mert aztán majd egyszer csak a magyar kártyával nem lehet pénzt kivenni az unióból azoknak az országoknak, akik azt hiszik, hogy az unió egy bankautomata. Ez persze nem érdekli ezen országok vezetőit, hiszen a saját bankkártyájukon már van annyi pénz, amit nevetve kivesznek bárhol...

Hát ez a helyzet. További szép napot és kellemes hétvégét mindenkinek!

Hunvald György

***

Visegrádi 2x2 - Látványos diplomáciai sikert aratott Orbán Viktor, amikor az európai menekültválság csúcspontján, 2015 szeptemberében a Visegrádi Négyek (V4) vezetői egyhangúlag utasították vissza a menekültek befogadására vonatkozó uniós kvóta- rendszert. Két év sem telt el, és a V4-egység csúnyán megrepedt, ma már találóbb formula a V2x2. A repedés egyik oldalán Csehország és Szlovákia, a másikon Magyar- ország és Lengyelország. És nem is elsősorban azért, mert Prágában és Pozsonyban szociáldemokrata vezetésű kormány van, Budapesten és Varsóban pedig jobboldali, populista. A különbségek jócskán túlmutatnak ezen, és leginkább az Európához való viszonyban nyilvánulnak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4212695615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása