Hunvald-blog

132. Bútorcsere a kupiban

2017. augusztus 03. - HunvaldGyörgy

Most hallom, olvasom, hogy váratlanul visszavonták az erzsébetvárosi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs rendőr alezredes kinevezését és rövidesen új kapitányt neveznek ki a kerületbe. Állítólag az utóbbi években „bulinegyeddé” változtatott Belső-Erzsébetváros sokasodó problémáira válaszul mozdították el a pozíciójából, az éjszakánként uralkodó elviselhetetlen állapotok miatt ő lett a vezéráldozat.

rendorakademia.jpg

Többen arra tippelnek, hogy a jelenlegi vezetés a bűnbaknak megtett rendőrkapitány kirúgásával próbálja most lecsendesíteni az egyre erősebb lakossági tiltakozást. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem erről Hofi örökbecsűje jut eszembe: "Ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat!"

A madammal az élen.

P.s.: Ja, és kérem tisztelettel, ne kezdjünk el most erre rögtön emútnyócévezni! 2010 előtt hány kocsma volt? És most mennyi van?

***

Helyi ellenzékiek véleménye szerint éppen Kiss Szabolcs volt az, aki rendőrkapitányként eddig a legtöbbet tette az ügyben, pártfüggetlenül próbált úrrá lenni azon a lehetetlen helyzeten, amit a fideszes vezetésű önkormányzat idézett elő. A kerületben ugyanis azután robbant be teljes gőzzel a buliturizmus, hogy a választásokon a lakóknak még csendet és békét ígérő kormánypárti Vattamány Zsolt vezette testület 2013-ban lényegé- ben szabad utat adott a szórakozóhely üzemeltetőknek. Onnantól a lakóközösség már nem szólhatott bele, hogy a házuk földszintjén üzemelő kocsma meddig tarthat nyitva, továbbá az önkormányzat ugyanazzal a lendülettel eltörölte az addigi 22 és 6 óra közötti csendrendeletet. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4212717968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása