Hunvald-blog

136. Létszámellenőrzés

2017. augusztus 15. - HunvaldGyörgy

Olvasom a szomszéd blogján, hogy Józsefvárosban már minden csodásan a helyén van, és már csak a sorból kilógó renitens szórakozóhelyet kell itt-ott megrendszabályozni. Így aztán a rendőrség, a közterület-felügyelet és a kerületi önkormányzat munkatársai fogták magukat, kivonultak az egyik közkedvelt helyre megszámolni az ott tartózkodó vendégeket. És mivel az engedélyezett 50 főnél (mondom: ötven, nem több száz, vagy ezer!) többen tartózkodtak ott meg a hozzá tartózó kertben, mindenkit hazaküldtek. És mindez nem a Belvárosban, nem Erzsébetvárosban (Budapest legnagyobb népsűrűségű kerületében), hanem a Corvin Sétány peremvidékén történt.

bulinegyed_csend2017.jpg

A zaj ellen tiltakozók, akik körülbelül két hete tüntettek Erzsébetvárosban.
(Fotó: Tóth Gergő / Népszava)

Egyet nem értve a hatóságok szelektív ellenőrzési gyakorlatával (a kedves helyeket nem, másokat meg igen), tényleg csak a móka kedvéért – bár maga a helyzet egyáltalán nem mókás, sőt – megkérdeném, hogy Belső-Erzsébetváros több száz szórakozóhelye közül melyikben, mikor volt/van/lesz „vendéglétszám-ellenőrzés”?

És mikor kezdik el hazaküldeni a vendégeket, ha túl sokan (és túl hangosan) vannak?

P.s.: Erzsébetvárosban a kocsmák, a kávézók és egyéb etető-itató helyek száma az utóbbi öt évben csaknem megduplázódott, a KSH adatai szerint már több mint 800 működik a kerületben. A bulizni vágyók tízezreivel dugig megtöltve…

***

Egy év alatt több mint hatmilliárd forintos adóbevételt termel az államnak a „buline- gyed”. A 6,6 milliárdos becsült bevétel azonban nem hatja meg azokat a kerületi lakókat, akik a tarthatatlan közállapotok ellen egyre hangosabban tiltakoznak, és akik a hónap elején nyílt levelet írtak a kerület polgármesterének, Vattamány Zsoltnak. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7412750850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása