Hunvald-blog

143. Nem vicces

2017. szeptember 05. - HunvaldBlog

Időnként szívesen olvasnék olyasmiket, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás legalább az itt elvileg érvényes jogot szolgáltatja állampolgárainknak. De nem: Magyarország nem jogállam. (Fügedi Ubul) 

Beköszöntött a szeptember, pár hónap még, aztán jönnek a választások. És ennek örömére – persze tök véletlenül, meg ha a már jó előre megvizionált zavargások mégse jönnének be – újra indították majd’ mindegyik, az elmúlt évek során konstruált pert, persze minden esetben a független és pártatlan ügyészség kérésére. Újratöltik mindet, mert ugye, ami bevált 2010-ben, majd 2014-ben, az akár beválhat még 2018-ban is. És bár mostanra már eléggé megkopott ezeknek a pereknek sajátos „varázsa”, úgy néz ki, újra bepróbálkoznak, hátha. Lásd pl. Sukoró-per, és annak mostani ítélete.

polt_hando1.jpg

De perújrafelvétel miatt (három lezárult bírósági fok és egy jogerős ítélet után) jelenleg is zajlik Erzsébetváros korábbi polgármesterének tárgyalása a tanácsadói szerződések ügyében*, vagy itt van a nálunk is többször említett ú.n. Tábornok-per – vagy ha úgy tetszik, viszkisdoboz-ügy – ahol most épp a megismételt első fokú eljárás folyik. A részleteket feltétlenül tessék elolvasni Fapál László blogján, mostani posztjában ugyanis röviden összefoglalja a folyó év első félévének egyáltalán nem vicces történéseit.

2017. szeptember 7-én dr. Zacher Gábor toxikológus meghallgatásával folytatódik a pör. Egyébként minden irat ismertetve, a bíróság előtt még a vád- és védőbeszédek meghallgatása van az ítélethozatal előtt. Ha csak, az ügyészség nem lesz még kíváncsi Oláh János extábornok DNS analízisére és hét évvel ezelőtti vizeletmintájára. Vagy nem akar éppen a NER vádhatósága egy családfakutatást megrendelni vagy egy újabb szakértőt, mondjuk egy addiktológust kirendeltetni a bírósággal. (Fapál László)

És a perek folytatódnak, nem csak Fapálé, a többieké is. Mozgalmas hónapok jönnek. Már megint. Évek óta embereket tesznek tönkre és hurcolásznak meg, azt hihetnénk, hogy innen már nincs tovább, és nincs lejjebb. Pedig van. Mindig van. Meddig még?

*A decemberben indult eljárás során a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Hunvald György mellett Weinek Leonárdot, a zugló 2010 előtti polgármesterét és társaikat vádolták meg újra hűtlen kezeléssel a polgármesterek által kötött megbízási szerződések miatt. Ebben az ügyben első- és másodfokon is minden vádlottat bűncselekmény hiányában mentet- tek fel a bíróságok. Ezt követően indítványozta a Legfőbb Ügyészség a perújítást.

Ez sem vicces.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2712805544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása