Hunvald-blog

161. Helyreigazítás (1)

2017. október 29. - HunvaldBlog

„Valótlanul állítottuk és híreszteltük…” (via Origo) 

Igaz, kissé nagyon eldugva. Az egykor szebb napokat látott, mára kormánypártivá tett Origo gondosan elrejtette azt a közleményt – csak többszöri kattintással lehetett elérni – amiben helyreigazítják azt a korábbi cikküket, melyben hazugságokat valótlanságokat állítottak, most épp Ceglédy Csaba ügyével kapcsolatban.

helyrei_origo.jpg

Ha valaki még nem találta meg, itt olvasható a teljes helyreigazítás, de a legjobb rész ez:

"Valótlanul állítottuk, hogy a károsultak száma meghaladja az ezer főt, a követelésük mértéke pedig megközelíti a százmillió forintot. Ezzel szem- ben a valóság az, hogy a károsultak száma 11 fő, a követelésük mértéke pedig nem közelíti meg a százmillió forintot, hanem mindösszesen 802.822,- Ft."

A fentebb olvasható közleményt az Origo 2017.október 26-án tette közzé, miután a bíróság erre kötelezte. Az Origo Magyarország egyik leglátogatottabb hírportálja volt, amit néhány éve a kormányközeli körök vásároltak meg. És azóta ez lett belőle.

Ajánlott irodalom: A propagandamunkás a hatalom része. 
A propagandasajtó olyan, mint az óriásplakát: sokba kerül és nem tájékoztat.
Fleck Zoltán jogszociológus a propaganda és a sajtó természetéről.

P.s.: Az is roppant érdekes, hogy a cikk az Itthon rovatban jelent meg, a kultban igazították helyre, a szöveg jelenleg az „Egyéb” dobozban szerepel, az oldal vége felé – számol be minderről a HVG is.

***

És ezt már tetszettek olvasni? Szervusz, drágám, irány a börtön! Másfél hete írta a blogján Fapál László: "A szappanopera páratlan szereplővel gazdagodott. Megjelent a bosszúálló exélettárs a Központi Nyomozó Főügyészségen. … Azt hinné az ember, hogy nem érheti meglepetés a résztvevőket a Tábornok-per megismételt eljárásában, de úgy tűnik, a magyar szappanopera még csak most kezdődik.” A bizonyítási eljárás gyakorlatilag lezárult a Tábornok-perben. A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2017. november 6. napján 10.00-kor folytatja munkáját. Hogy ügyészi perbeszéd, védőbeszédek és az ítélethozatal következhessen.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2413114956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása