Hunvald-blog

175. Hétvégi rövid (3)

2017. december 10. - HunvaldGyörgy

Advent második vasárnapján tényleg csak nagyon röviden: tegnap olvastam a 168 órában, hogy Habony és Rogán ügyvédje tízmilliárdot, Fidesz-közeli cégek meg 155 milliárdot szakítottak a letelepedési kötvényeken. Ugyanakkor az adófizetők meg 20 milliárdot buktak ezen a csudajó bizniszen. Szép. Hogy is mondta még a nyáron Orbán Viktor a Bálnában tartott félév-évértékelőn? „Mi a magunk módján vagyunk sikeresek!” Szó se róla, ők tényleg a maguk módján sikeresek.

rogan_habony.jpg

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Első megjegyzés: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adatai szerint a programban összesen 19 985 bevándorló (migráns, mai szóhasználattal) érkezett Magyarországra, akik közül 6585-en külföldi befektetőként, 13 300-an pedig a családegyesítésre hivatkozva kaptak letelepedési engedélyt.

Második megjegyzés: mindeközben az Orbán-kormány hisztérikusan tiltakozik az Európa Tanács azon döntése ellen, amely jogszerűen kötelezi Magyarországot – nem húszezer! – hanem alig 1294 menekült befogadására. És az elvesztett a kvótaper után is hirdeti végtelen háborúját Brüsszel, Soros, a civilek és a menekültek ellen.

Hát ez most a helyzet. További szép estét mindenkinek!

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4513470261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása