Hunvald-blog

177. Ez történt a héten

2017. december 16. - HunvaldGyörgy

Jóestét, jó estét. Érdekes egy hét van mögöttünk. Miközben Orbán Viktor a maga nagy honvédő háborúját vívta Brüsszelben, egy s más történt itt a kerületben is. Szerdán például lezajlott a várva várt éves közmeghallgatás, ahol – a beszámolók szerint – a helyi közakarat elég sajátságos körülmények között nyilvánulhatott meg. Mindenesetre nagy élmény lehetett, ahogy Bajkai és Hutiray alpolgármester urak kioktatták a lakosság megjelent képviselőit demokráciából, miközben arra felettébb vigyáztak, hogy a feltett kérdésekre még véletlenül se válaszoljanak. (Megkérdeztek tőlük néhány semmiséget a kerületről, népszavazásról, zajról, koszról, mocsokról meg erről-arról…)

bajkai2_1.jpg

Mindazonáltal az egész köz(megnem)hallgatás elég jól mutatta, hol tartanak manapság kerületünk nagyjai, azok, akik a mindennapok hasznos, kényelmes és boldog eltöltéséhez nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak az itt élőknek...

Aztán:

A héten közepén kiderült az is, hogy a végtelenül szimpatikus és empatikus Bajkai úr az égvilágon semmi kivetnivalót nem lát az ő korábbi, elhíresült jótékonysági tojásosztoga- tásában. Röviden azoknak, akik még nem olvastak erről: Bajkai úr saját nevét reklámozta a rászorulóknak osztott tojásos dobozokon, még néhány hete. A tojásokat az egyébként jelöletlen önkormányzati ételcsomagok mellé adták, a VI. kerület önkormányzati dolgozói az önkormányzat egyik helyiségében. Bajkai nem érti, mi a probléma: nem önkormány- zati adományról volt szó, azt mondta, sem az alaptörvény, sem bármilyen etikai szabály nem tiltja, hogy magánemberként ráírja a nevét a dobozokra.

Fidesz felirat nem volt rajta, nézze meg a képeket, sárga szín van, de ha jól tudom, a tojás sárgája is sárga színű

– mondta a Hír TV-nek. A dobozokon nem szerepelt semmifajta beosztás vagy pártlogó, csak a név „azt gondolom, hogyha valaki valakinek ajándékoz, ezt egy kicsit jogászként is mondom, akkor lehetősége van arra, hogy a megajándékozó és a megajándékozott egymás- sal kommunikáljon” – tette hozzá. Olyan ez, mintha csak a karácsonyi üdvözlőlapot írnánk alá.

Aha.

Csakhogy: a képeslapot a Posta viszi ki, díjazás ellenében. Az ominózus tojásokat meg az önkormányzat munkatársai, köztisztviselők osztották, közpénzből fizetve. Ez meg azért így mégsem ugyanaz, ugye? Az meg, hogy rajta volt a dobozokon, hogy választókerületi elnök, senkit ne tévesszen meg, az is csupán az önzetlen segítségnyújtást mutatja. Gondolom.

További kellemes hétvégét mindenkinek.

Hunvald György

P.s.: Hogy el ne feledjem; hétfőn este Kálmán Olga műsorában leszek. Hátha ezek is szóba kerülnek…

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2013505571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása