Hunvald-blog

201. Csak egy maradhat

2018. február 27. - HunvaldGyörgy

Elkezdődött: vasárnap az ellenzék által támogatott független Márki-Zay Péter nyerte hódmezővásárhelyi polgármester-választást. Több mint 15 százalékpontot vert a fideszes jelöltre egy olyan városban, ahol a Fidesz évtizedek óta egyeduralkodó, ahol 1990 óta nem nyert más az önkormányzati választásokon, csak a Fidesz.

marki_zay.jpg

Nagyon rég nem kaptak ekkora és ilyen látványosan nagy pofon: az ellenzék jelöltje minden körzetben verte Lázár emberét. Pár napja erről írtam; ha mindenhol egy jelölt van a Fidesszel szemben, akkor mindenhol veszíthetnek. Most 60 százalék feletti rész- vétel mellett épp az egyik fellegvárukban vesztettek.

Visszaléptetésekről is kész tárgyalni az LMP, akár a Jobbikkal is
Tárgyalásokat kezdeményez az LMP, keresik az MSZP-t és a Jobbikot is,
akár egy választási együttműködés is szóba jöhet.

Abba kellene hagyni azokat a kinyilatkoztatásokat a pártvezetők részéről, hogy ki kivel miért nem, mert a pártjuk fog ráfaragni erre. És többet kellene nekik sétálgatni, beszél- getni az utcán, nem csak a kampányidőszakban ismerkedni a választóikkal. A választók ugyanis egy ellenzéki jelöltre szeretnének, akarnak szavazni. Most az a feladat, hogy mind a 106 körzetben elkezdődjön a koordináció, ki legyen az az egy, aki áprilisban megveri a fideszes jelöltet. Mert csak egy maradhat!

Hunvald György

***

Simogató, átmelegítő, felemelő érzés látni a fájdalmat és a rémületet azok arcán, akiknek régóta nem kellett megijedniük semmitől. Ez meg is látszott rajtuk. Lázár Jánoson is, aki már biztos volt abban, hogy senki nem fogja megkérdezni, miből lett a kastélyocska meg a többi földesúri kellék. Hát ez mégse teljesen biztos, te János. (Tóta W.: Száll egy pofon a szélben)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4613703602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása