Hunvald-blog

205. Hétvégi rövid (5)

2018. március 11. - HunvaldGyörgy

Két és fél év börtönbüntetését tölti Császy Zsolt Tökölön. Az Állami Vagyonkezelő egyik vezetőjeként ítélték el, az emlékezetes sukorói telekcsere ügyében – írja Független Hírügynökség. Császy továbbra is küzd az igazáért, ártatlanságának bizonyításáért, de abban is bízik, hogy a reintegrációs program keretében esetleg már márciusban kijöhet a büntetés-végrehajtási intézetből, ahol szeptember 19-e óta tartják fogva, és ahol az iskolában dolgozik – takarítóként.

sukoro_kuria.jpg

Császy abban is bízik, hogy eljön majd az az idő, amikor többségében olyan ügyészek, bírák dolgoznak az igazságszolgáltatásban, akik valóban az igazságot szolgálják és nem a hatalmat. A Független Hírügynökségnek adott interjúban újra megerősíti: ha Gyurcsány Ferenc ellen vallottak volna – a másik elítélttel, Tátrai Miklóssal együtt –, akkor nem zárják be őket. A strasbourgi ítélet ez év őszére várható.

Lendvai Péter teljes interjúja a FüHü-n itt olvasható.

P.s.: Idén január negyedikén a kommunikációs szakba jutott Császy Zsolt és Tátrai Miklós keresete Strasbourgban; a Strasbourgi Bíróság feltette a kérdést Magyarországnak, hogy tisztességes eljárás volt-e a Sukoró-ügy tárgyalását áthelyezni a hatáskörrel és illetékes- séggel rendelkező Fővárosi Törvényszékről egy olyan bíróságra, amely nem volt illetékes a tárgyalására. Kérdésként merült fel az is, hogy ezek után a magyar állam, az ügyben eljáró bíróságot független, pártatlan és tisztességes bíróságnak tekinti-e az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltak alapján.

***

Más: A mai gyönyörű napsütésben "Karácsonyoztunk". 70 táblán mosolyog a választókra a Kéthly Anna téren, a Rózsák terén, a Bethlen Gábor téren, a Garay téren és a Péterfy Sándor utcai kórháznál. Holnap jön a következő 130 db, azután a többi. Lenyomjuk Bajkai Voldemort! (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6913731946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása