Hunvald-blog

206. Tényleg ennyire ostoba?

2018. március 14. - HunvaldBlog

Eredetileg ma a szégyen és gátlás nélkül arcunkba vigyorgó Semjén "ajándékba kapott" svédországi luxus vadásztörténetéről (és annak különféle verzióiról) ejtettünk volna pár szót, de a kereszténység korrupt védőpajzsának meseszép históriáját a kukába dobatta velünk a jó Kósa Lala. Merthogy az ő frissen kipattant „örökségügye” jelenleg mindent visz. Ennek lényege, hogy egy közjegyzői okirat szerint a Kósa 4,3 milliárd euró, vagyis 1349 milliárd forint értékben – felfoghatatlan összeg, ez több mint pl. Soros György vagyonának fele – vásárolgathatott (volna?) állampapírokat egy csengeri háztartásbeli nő nevében a kötvénypiacon.

kosa2018-1.jpg

Kósa Lajos sajtótájékoztatója 2018. március 13-án
(Fotó: Végh László / Magyar Nemzet)

Aki ezt a nem csekély összeget titokzatos módon megörökölte és nem tud vele mit kezdeni. (A részletek itt olvashatók a Magyar Nemzetben, Kósa sajtótájékoztatós videója meg itt nézhető meg.)

Most ott tartunk, hogy a jelenleg épp miniszter Kósa – korábban Debrecen polgármes- tere, lásd. még Mr. Húszszázalék – azt se tudja, miről van szó, illetve igen, de nem. A nagyon buta Lajos a sajtótájékozatót követően, tegnap délután még egy hosszú videó- ban magyarázta el a Facebook-on, hogy az irat ugyan igazi, ő mégis átverés áldozata. És állítja, hogy soha, de sohasoha egy fillérhez sem nyúlt hozzá, a lelkiismerete tiszta. (Az üzenetben azonban valahogy elfelejtett említést tenni arról, hogy "anyukája" a közokirat szerint 800 milliót kapott volna ajándékba…)

Tetszik érteni, nem? Nem. Pedig az Index is feltett pár nyugtalanító kérdést ezzel a fan- tasztikus, bődületes összegekről szóló, ámde egyre büdösebb történettel kapcsolatban, ezek itt olvashatók.

Most ebbe beletenyereltél, Lajos. Azon kívül is, hogy ekkora német örökség évek óta nem volt. Basszameg, hogy engem soha nem találnak meg ilyen német hölgyek, akiknek nem fér el a sifonérban az örökségük. Lajos, értjük, hogy szélhámosság, de mire kellettél te ehhez az egészhez? Ha még a nigériai nemzeti bank különmegbízottjára is emlékszel, akkor hogy a büdös francba nem emlékszel arra, hogy egy német hölgy, akit természetesen nem ismersz, rád akart sózni 4,35 milliárd eurót? Jó, tudom, az összeg képtelenség, egyszerűen agyilag nehéz feldolgozni, még a negyede is elborzasztó. De Laller, ne legyél már ennyire hülye! Egy ilyen tekintélyes hölgynek még a cipőméretére és a kedvenc kajájára is emlékszik az ember, ha beállít, hogy itt van egy kis apró. Amúgy biztos vagy benne, hogy hölgy volt az illető? Ja, nem, mert nem emlékszel semmire. Ahhoz képest tök jó, hogy ennyi ideig asszisztáltál egy állítólag 1300 milliárd forintos szélhámossághoz, és nem értesítetted Polt Pétert, hogy végezhesse a dolgát. (K. Szalonna)

Hiteles vagy sem? A Kósát elsőként védelmébe vevő PestiSrácok – majd az ő írásukat át- vevő Origo – még a miniszter nyilatkozata előtt arról írt, hogy “hamis papírokkal vádolja” Kósát a Magyar Nemzet. Kifogásolta a cikk, hogy a közölt dokumentumokon nem látszik az aláírás és a pecsét, így kérdéses a hitelessége. Erre reagálva a Magyar Nemzet közzé- tette az irat többi részét is: az aláírást és a pecsétet is. Továbbá az is kiderül az iratból, hogy az az eredeti, 2013-as megállapodás 2015-ben írásba foglalt közjegyzői okiratának egy 2018. februári hiteles másolata. Ezzel kapcsolatban pedig felhívnánk a figyelmet arra az apróságra, hogy egy közjegyzői okiratról csak azok kérhetnek másolatot, akik az iratot készíttették: a befektetni kívánó vagyon örököse ill. a megbízott Kósa Lajos. Vajon melyi- kük lehetett?

Itt tartunk ma reggel, ennyit tudni így nagy hirtelen. Ja nem, van még valami: valahogy olyan fura érzésünk van, hogy lesz még folytatás. Hogy is mondta tegnap este Kálmán Olgánál Ceglédi Zoltán? Egy ekkora összeget én maximum egy eltitkolt miniszterelnöki va- gyonként tudnék elképzelni.” 

További szép napot mindenkinek.

***

Kósa Lajos ötlete - A HVG elérte a csengeri nő fiát, aki azt állította a portálnak, hogy az akkori polgármester kereste meg az édesanyját, miután annak ügyvédje elmondta az örökség hírét egy Kósával közös ismerősüknek. Ezután Kósa maga kereste a kapcsolatot a csengeri nővel, hogy lenne ötlete mit kellene csinálni a pénzzel. A fiú azt állítja, hogy az örökség valóban létezik, de az összeget nem tudta megmondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1113737818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2018.03.14. 14:54:26

@blah: csak egy töketlen rabszolga :)

Makulátlan78 2018.03.14. 14:54:58

@blah: :) Nem kell keresned megy az neked magadtól is.

Makulátlan78 2018.03.14. 14:55:36

@CyberPunK: A csajod nem ezt mondta
...:)

blah 2018.03.14. 14:56:59

@Makulátlan78: egyre jobb, most arról győzködsz, hogy simán lealáz téged magyarból egy szürke marha, némi tévképzettel megspékelve... sajnálom, hogy már nincs kedved mosolyogni

Makulátlan78 2018.03.14. 14:59:23

@blah: :) így jobban érzed magad?

blah 2018.03.14. 15:02:59

@Makulátlan78: én eddig is jól szórakoztam. csak gondoltam szólok, hogy nem hoztad következetesen az elmebeteg szerepet.

CyberPunK 2018.03.14. 15:06:32

@Makulátlan78: tudom, ő csak visítva röhögni tudott rajtad. :)

pragmatika2 2018.03.14. 15:08:30

@flydomi:
"Ha ez műbalhé,akkor Kósa miért mekeg-makog össze-vissza? :D
A szar ott van a palacsintába. :) "

Először is: A szar ott van a palacsintábaN (ba, be, ban ben) nézz utána.

Másodszor: A kósa azért mekeg makog, mert kellemetlen neki, hogy egy öreglány átverte. Ennyi.

Makulátlan78 2018.03.14. 15:11:57

@blah: :) Neked amúgy is mindenki elmebeteg aki nem lesz libsi akkor nem mindegy?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.14. 15:12:37

@Willkommenskultur: Mire gondolsz? A 2013-as 5,2 milliárd dolláros hitelfelvételre 5,7 százalékos kamatra?

Makulátlan78 2018.03.14. 15:13:35

@CyberPunK: ;) inkább nevessen mintsem úgy sírjon ahogy miattad szokott.

Egyallampolgar 2018.03.14. 15:31:57

@Makulátlan78:
Persze, hogy nem érdekel te szervilis féreg. Annyira nem érdekel a FIDESZ lopógépezet aljassága, hogy kényszeresen demonstrálod közönyödet a kommentmező elején. Ne érdekeljen az NVI iroda verőemberei sem, az ellopott földek a kisvasút, a Questor botrány az MNB alapítványok se.
Szerencsére vannak még hívei ennek az országnak akik törődnek ezekkel.

röf 2018.03.14. 15:40:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nademost télleg.... olyan röhejes ez az ellenzéki vergődés.
Mindenki tojik Kósára is, a világításra is, Tömjén Zsolt vadászatára is, nem jöttök rá, hogy ezt mantrázni reménytelen út?
Ki lehet hajítani a Fideszt a hatalomból, nem ez a kérdés.
Csak a választási cédulán nem az van, hogy ki ne legyen a befutó.
És ezzel már bukott is az ellenzék.

Egyallampolgar 2018.03.14. 15:41:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Kamusztori. Nagyot fognak bukni ezen a ballibek."

Ballibezzél nyomorult, ha ideológiai címkéket osztogatsz akkor biztosan nem is kell vitatkozni. Azt tudnám miért nem húzol el egy liberalizmus mentes ÉszakKoreába. Ott nem lesznek szabadságjogok ne izgulj bégethetsz a kedves vezetőnek a többi szerencsétlennel.
"kamusztori". Hát persze. Kár hogy nem tudsz olvasni. A rögeszméd nem engedi összedőlni a szarból és fosból álló világképet a fejedben. A világképed szerint nem lehet igaza a liberálisnak. Meg sem próbálod felfogni azon tényeknek jelentőségét amiről a bejegyzés szólt.
Hála az égnek egyre kevesebb az olyan büdös tahó mint te. Egyre többen rájönnek hogy elég az ideológiai homokozó harcból. A FIDESZ írta játékszabályban közben kifosztják az országot.
Nem tudni mikor és hogy ér véget a NER de hogy leszálló ágban van az bizonyos.

Makulátlan78 2018.03.14. 15:43:41

@Egyallampolgar: Miért érdekelne? Amikor a fajtátokát nem érdekelte az előprivatizáció, az IMF hitelek, a választási csalás, a 2006-os rendőrattack, az allamcsőd szélére jutott ország, a migráció... stb. Más tévét néztek. Nem fogok soha egyetérteni veletek, de ha kell kiállok azért hogy el mondjátok a hazugsagaitokat mert ez a demokrácia.

HaD 2018.03.14. 16:06:00

Tiltott pénzügyi tevékenység...Btk....na ki tesz feljelentést "ellenzékiek"???? Nota bene : az egy érdekes felvetés hogy ki kérte ki a másolatot...kb akkora hogy ki hozta nyilvánosságra az "öszödi beszédet"...holnap március idusa..hát kíváncsi vagyok az eseményekre...van egy tippem:)

HaD 2018.03.14. 16:08:36

@Makulátlan78: matócsi gyuri barátod mint privatizációs kormánybiztos az megvan??? matócsi gyurika mint aki az átkosban(80-as évek) már a privatizációs technikákat tanulmányozta(ez volt az állása!)....csak nem tudták a haverjaid már 85-ben hogy gyuri kell majd a gátra????:):)

HaD 2018.03.14. 16:14:26

... a bűncselekményt nem kell elkövetni elég készülni rá:)....de végül mindegy is...a lényeg hogy ha lopnak is az elvtársak akkor is itthon marad(vagy sem?)ahogy a nép jóságos atyja kádár et. mondta volt....ez szlogen volt a cociban...lenti szinteken is:)....meg aztán az or bán is megmondta hogy családi vállalkozásokat akar látni Mo.-on legalább 60%-ban...hát lesz is nektek hamarosan...herceg (hentes és)mészáros...vitézlő or bán....nagyságos csányisanyi...esetleg anyai ágon udvaribolond kósakoma:)

Makulátlan78 2018.03.14. 16:14:37

@HaD: Ez egy régi lemez. Az SZDSZ-bol Pető apukája avos volt. Az nem érdekelte a fajtátokat. Az Apró klán sem szamit nektek. És még lehetne sorolni.

Karipapa01 2018.03.14. 16:49:46

@Makulátlan78: Ezt írtad: "Amikor a fajtátokát nem érdekelte az előprivatizáció..."

Azt hiszem innen kezdve felesleges minden vita! Amikor egy ember "fajtáját" a vallása, vagy politikai meggyőződése határozza meg a tudatodban, akkor egy beteg ember reakciójáról beszélhetünk! Sajnálatos módon a magyar egészségügyi ellátórendszer ma már nem biztosítja a kezelésedet, ezért ha gyógyulni szeretnél próbálkozzál a hazádban Romániában. Hidd el megéri! A családod érdekében!

GyMasa 2018.03.14. 18:08:40

@Voznyák Pista:
...sok embert megvezetett ezzel az örökösödési sztorival...
Bazz, nekem egybol a Nigeriai 419 jutott eszembe...
Azert azt senki nem tartja furcsanak, hogy valaki orokol tobb milliard EUR-t, es jo 6 ev alatt sem jut hozza?
Mert, az azert eleg vekony egy "bizonyitek", hogy "az erintettek szerint letezik az orokseg".
Itt van a lista a leggazdagabb nemetekrol:en.wikipedia.org/wiki/List_of_Germans_by_net_worth
Azert itt 4,3 milliard EUR igen elokelo helyezest jelent....
Ja, es az sem biztos, hogy mind a 4,3 milliardot o orokolte.
Ez azert eleg nagy osszeg ahhoz, hogy megjelenjenek a nyereszkedok...
Aztan az is elegge beszedes, hogy ott vannak azok a franya csalasgyanus "ügyek".
Hat, majd meglatjuk, mi lesz, de en nagyon nem lepodnek meg, ha ebbol is ugy lenne ugy, mint orban titkos svajci bankszamlajabol, amivel kapcsolatban csak nem akr elokerulni az az egyertelmu bizonyitek...
Pedig, ha valamikor, most eppen itt lenne az ideje, hogy "elokeruljon"...

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.03.14. 18:09:26

A fideszt bűnözők és fogyatékosok vezetik, az ostobák meg hatomba zárják őket. Mindenkinek meg van a maga szerepe.

GyMasa 2018.03.14. 18:11:13

@konrada:
de az egy masik eset volt, nem?
Az Irani kovetsegre akart bejutni a csavo, de a katona az utjat allta, vagy ataludtam valamit?

flydomi 2018.03.14. 18:58:28

@Voznyák Pista:

Először is: A szar ott van a palacsintábaN (ba, be, ban ben) nézz utána.

-Szopásos érdemi hsz,ami semmi lényegeset nem tartalmaz Kósával kapcsolatosan. :D

Másodszor: A kósa azért mekeg makog, mert kellemetlen neki, hogy egy öreglány átverte. Ennyi.

--Aham. :D Hívőknek ez elég. :)

flydomi 2018.03.14. 19:01:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Hazaáruló fidesszes vagy birka. :D
Kétszínű senki,aki a saját anyát is eladná apróért a vezírnek. :D Tik-tak,időd ketyeg hazaáruló. :)

röf 2018.03.14. 19:18:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Fölöslegesen izgatod magad, igyál meg egy stamesz kajszibarack pálinkát.

konrada 2018.03.14. 19:54:22

@GyMasa:
Másik. Az amit te írtál.
... az én válaszom annak az előzmények szólt, aki szerint az index megirta a származását a késesnek, mert annyira korrekt.
... hogy a másnapi már virtigli osztrák volt... ;)

Makulátlan78 2018.03.14. 20:17:40

@Peter Götz: Mennyi jogerős bírósági ítélettel igazolod ezt?

GyMasa 2018.03.14. 20:50:36

@GyMasa:
Látom is, már elkezdődött a rugalmas elszakadás az erdeti narratívától:
index.hu/belfold/2018/03/14/mi_a_leglogikusabb_forgatokonyv_a_kosa-sztoriban/
Még a végén kiderül, hoyg Kósa is egy Nigériai levél áldozata lehetett volna?

GyMasa 2018.03.14. 20:51:45

@GyMasa:
Mondjuk azt még mindig nem értem, hogy miért nem lehetett ezt a "nyomozást" 3 nappal ezelőtt végigcsinálni, a kommunikációs gépezet beindítása _ELŐTT_ ?

lüke 2018.03.14. 21:10:07

Csányi vagyona 3szorosa forog itt...
KL sose látott ennyi pénzt, a story meg :was für ein zűrzavar

Dan da Man 2018.03.14. 21:11:20

@röf: De. Minket. Mert egy ekkora fasz parlamenti képviselő lehet.

Ja, bocs. Korrupt fasz. Mert azért az anyukájának csak kért 800 milliós kis juttatást. Mert neki azért már mégse lehessen felróni, ha meggazdagszik, mert közvetít egy olyan ügyben, ami... hmmm... kérdéses.
Azt hiszem ezt hívják "ráutaló magatartásnak".

Tanulj meg a sorok közt olvasni röfi.

Kánikula 2018.03.14. 21:39:11

@konrada: pestisrácok is volt forrás az átfogó képnél.

Kánikula 2018.03.14. 21:49:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem kamu a sztori. Kósa elismerte egyelőre egy részét, de gondolom ez nem zavar téged.

(Nem gondolom, hogy a miniszterelnök eltitkol vagyona lenne, az már nagyon meredek felvetés. ) Kósa bele akart nyúlni a mézes bödönbe, de ez nem jött össze valamiért.

Ha meg lesz a titokzatos fater, akkor mindenre fényderül majd.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.14. 21:58:42

@röf: O.K. Már szinte csütörtök van. Akkor már megbuktunk?

röf 2018.03.15. 00:14:00

@Dan da Man:
Tehát akkor ki jöjjön kormányon...!?

röf 2018.03.15. 00:17:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ez nem túl eredeti duma, csak a második helyezett lettél vele.

Casba 2018.03.15. 05:44:58

@Makulátlan78: édesanyád büszke lenne rád, hogy ilyen szervilis marhát hozott világra.

Nick Reevers 2018.03.15. 06:21:20

...jaj a Kósa,...azt se vette észre, hogy a felesége férfi...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 06:42:50

@röf: De attól még a kérdés nincs megválaszolva.
@Egyallampolgar: A legundorítóbb manus a neten. Szerintem arra rejszol hogy mindenki utálja.

röf 2018.03.15. 07:13:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mit szeretnél hallani?
Hogy ugyanolyan csirkefogó gazemberek, mint az elődeik voltak, és az utódaik lesznek?
Bingó...
Van ebben az országban épelméjű ember, aki azt hiszi, van tiszta politikus, akinek soha nem hajlik maga felé a keze?
Hogy van független újságíró?
Hogy nem mindent a pénz irányít?
Én ezen a kérdésen már rég túlléptem, de van aki még rácsodálkozik a tényekre.
Itt (is) legfeljebb azon habzik a szája az egymást mocskoló kommentelőknek, hogy az én emberem lopott többet, vagy a tiéd.
Ha netán ezt a státuszkót lenyeled (mert egyébként úgysem tehetsz mást), akkor mi a következő kérdés?
Ki a legkisebb rossz az országnak, közvetve nekem, neked?
Ki hagy legtöbbet a zsebedben.
Persze lehet másként is föltenni a kérdést, ki adja a legkevesebb segélyt.
Kérdés, ki miből él....
Mindenki döntse el.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2018.03.15. 08:12:20

Az örökség az attól örökség, hogy örökség. tehát egyik ember megörökli egy másik ember örökségét. Nem örökségét örökli, hanem a hagyatékát, de ez abból a szempontból mindegy, hogy örököl az örökség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 08:18:01

@röf: "Ki hagy legtöbbet a zsebedben.
Persze lehet másként is föltenni a kérdést, ki adja a legkevesebb segélyt."

Látod? Ez mutatja mennyire megvezethető vagy. A GDP arányos adószint ugyanaz a maradt. Vagyis alapjaiban nem változott semmi. Ha pedig jól utánaszámolsz, a Fidesz kezében több pénz olvadt el, mint a szocik esetében.
A szocik pedig nem rendezték át az országot jogilag a saját javukra és legalább szégyenkezve loptak.

röf 2018.03.15. 09:00:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ne vacakolj, az én szempontomból ez tisztán matematika.
1.Az egykulcsos szja-val komoly pénzzel nőtt az éves jövedelmem.
2.A 180 Ft/CHF visszaváltási lehetőséggel megszabadultam a pofátlan frankos hitelemtől.
3.A Forintra visszaváltott hitelem kamata az MNB alapkamat csökkentésének köszönhetően majdnem nulla lett.
Ez a három dolog nem jött volna létre Orbán nélkül.
Szerinted érdekel engem gdp-arányos adó?
Ha nem CSAK tőlem szedik be, akkor nálam adócsökkenés a változatlan adószint.
Csak és kizárólag ezért ragaszkodom Orbánékhoz, nem azért, mert tisztakezű aranyifjaknak gondolom őket. Frászt. Ugyanolyan hús-vér rablóbanda, mint az összes többi.

2018.03.15. 09:33:57

@teéjesenmindegy: nem egészen. Ha nem vagy regisztrálva, nem végezhetsz pénzügyi tevékenységet. 2 év letöltendő járhat érte.

2018.03.15. 09:46:36

@Voznyák Pista: megértem Kósát. Tényleg ciki, hogy egy város vezetője, egy ország minisztere bedőljön egy ekkora kamunak. Hogy ne ellenőrizze. Hogy közjegyzővel hitelesítse, a sápot anyu számlájára utalják. Hogy ne legyen tisztában azzal, más pénzét kezelni törvénytelen, ha nincs engedélye pénzügyi tevékenységre.
Hebeghet, haboghat. Egy ország minisztere, aki nincs tisztában a törvényekkel.

csakegyvalaszto 2018.03.15. 10:07:57

@röf:
Vannak akiknek bejött az elmúlt 8 év. Tényleg vannak olyan társadalmi osztályok, akik számszerűsíthetően sokkal jobban élnek. A baj egyébként az, hogy bár a jómódúak és a felső középosztály kifejezetten jobban járt, úgy a középosztály gyengébb keresetű része és a nála szegényebbek rosszul jártak. Aki eddig is hónapról-hónapra élt annak még nehezebb dolga lett.
Szóval az nettó hazugság, hogy mindenki rosszabbul él a Fidesz kormányzás alatt, inkább csak többen élnek rosszabbul, mint jobban. Ennek a politikának amit folytatnak, az lesz a hozadéka, hogy lesz egy kis réteg akik jómódúkként nyertesei lesznek a fidesz kormányzásának (már ha lesz még), viszont még kiszolgáltatottabb helyzetben lesznek a szegényebb háztartások, gyakorlatilag kiút nélkül maradnak. Ott tartunk, hogy hiába kétkeresős egy család, akkor is szegények maradnak, és ebből nem is fognak tudni kitörni, nincs megtakarításuk és hónapról-hónapra élnek. Rengeteg ilyen családot ismerek, és bár nekem van még valamennyi megtakarításom, de évről évre inkább csökken, mint tudnám növelni, tagja vagyok az egyre lejjebb szegényedő középosztálynak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.15. 10:58:27

@röf: Világos. Te jobban jártál, a többi le van szarva. Ez tiszta beszéd.

röf 2018.03.15. 11:06:57

@csakegyvalaszto:
Mondjam hogy nem érdekel senki nyomora?
Ez persze nem igaz, mert érdekel.
De volt idő, mikor Bokros Lala föltalálta a világ legegyszerűbb megoldását, ha üres a nagykassza, tenyerelj rá a bérből és fizetésből élők pénzére, mielőtt még kézhezkapnák.
Az én zsebemből élt a háromnegyed ország.
Fiatalok, nyugdíjasok, fiatal rokkantnyugdíjasok, sokgyerekes családipótlékból élők, sima segélyből élők, minimálbérre bejelentett alkalmazottakat fizető, minden szart áfásszámlára vásárló vállalkozók, áfacsalók, bodzaszedők, plusz fizessem az országadósság aktuális törlesztőrészletét, amely adósság úgy keletkezett, hogy abból semmit sem profitált az ország.
Bokros Lala úgy döntött, én gazdagnak számítok.
Közben tisztán látszott, hogyan lehet munka nélkül svindlizve megélni.
Mit szeressek a korábbi kormányokon?
A Jobbik még szóba jött egy időben, de a mai valóság az, hogy kikormányozták magukat a komolyan vehető társaságok közül.
A Fidesz azért lop ilyen pofátlanul, mert tisztában van vele, üres a láthatár, ergo az ellenzék legalább annyira hibás a lopásokban, mintha ők követnék el.
Ahogy föntebb írtam, a szavazó cédulán nem az a kérdés, hogy kit nem akar a paraszt, hanem hogy kit?!
Innentől nincs esélye az ellenzéknek.

Hozzászólok 2018.03.15. 11:27:27

@GyMasa: mert akkor nem tudták volna napokon át ellátni a közvéleményt Kósának a balfszságáról...
Valószínű a nyomozást már rég lefolytatták, csak nekünk így csöpögtetik ezt a nagyon értékes információt, hogy legyen gumicsontunk, amin rágódhatunk a választás előtt.

Szelid sunmalac 2018.03.15. 11:28:07

@röf: Tudod, ebbol a szempontbol meg ertheto es magyarazhato is az allaspontod. Nem mondom, hos nem szuk latokoru, vagy nem lehetne vele vitatkozni, de eletkepes, magyarazhato es elfogadhato. Akar egy normalis embere.

Akkor viszont felmerul a kerdes: mi az isten faszert vagy te tobbnyire egy rohadt faszkalap troll, aki MINDENT beved, amit csinal a fidesz? Mindent es mindekit Habonytol a Kosaig. MIERT????

csakegyvalaszto 2018.03.15. 11:30:58

@röf: "A Fidesz azért lop ilyen pofátlanul, mert tisztában van vele, üres a láthatár, ergo az ellenzék legalább annyira hibás a lopásokban, mintha ők követnék el."

Ezt Te sem mondhatod komolyan. A lopás az lopás, akkor is ha egy magánszemély a boltból lop és akkor is ha egy politikus a közt lopja. Miért lenne felelős az ellenzék a fideszes lopásokért?
Az ellenzék nem tud mit csinálni, 9 évre választják meg a legfőbb ügyészt, akinek egyedüli joga van eljárni politikai bűncselekményekben. Úgy hívják Polt Péter, aki 1993-ban lépett be a Fideszbe, 94-ben képviselőjelöltje volt, és 2000 óta csak 4 évig nem volt legfőbb ügyész (2006-2010-ig). Szerinted ilyennek kell lennie egy független legfőbb ügyésznek, akiknek monopóliuma van a politikai lopások vádemelésében?
Valamilyen csoda folytán, aki boltból lop azt elítélik, aki pedig milliókat/milliárdokat lop a fent részletezett adódból és az én adómból is még csak az eljárást se indítják el. Ha valaki megteheti, hogy büntetlenül megússzon bármilyen bűncselekményt a rábízott 13.000 milliárd éves bevétellel, akkor csodálkozol, hogy pofátlanul lop? Azt hiszi, hogy mindent megtehet. Ha újraválasztják a kormányt, akkor azt sugalljuk ezzel, hogy valóban, bármennyit ellophattok a közös kasszából büntetlenül, felelősségre vonás nélkül.

Karipapa01 2018.03.15. 11:37:22

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
:)

A lényegi része: A kormány tárca nélküli minisztere közjegyzővel hitelesíttette, hogy törvényt sért annak reményében, hogy nagy összegű anyagi haszonra tegyen szert. Erről hivatalos dokumentum van és Kósa is elismerte. Ebben mi a kamu? Pista, Pista bazmeg... jó lenne, ha kivizsgáltatnád magad, mert agyadra ment már a mellőzöttség és az újságírói karrier reménytelensége.

HaD 2018.03.15. 11:42:44

@röf: bokros lala szerepe ebben a kutyakomédiában "csak" annyi hogy bevillantották a népeknek hogy lám ilyen szar is tud lenni ha nem a "hagyomány őrzőkre" vagy a másikféle:) "hagyományőrzőkre" szavaztok...ez egy felépített stratégia a amit a 80-as évek elejétől építgetnek((akik itt irkálnak szerintem még nem is éltek akkoriban)...amikor az olajár hazavágta a szu-t és tsit meg a fegyverkezésben addig mentek el az et-ak hogy az orosz vidék már a fakérget őrölte kenyérnek...tudták hogy bukta van és elkezdték az átmentést...hívhatjuk rendszerváltásnak..hisz nem hazudtak. Maradt a rendszer csak változtattak a publikum számára rajta. borkos eljátszotta a rossz rendőrt megkapta utána a tuti állást és ennyike...

GyMasa 2018.03.15. 11:46:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
...Világos. Te jobban jártál, a többi le van szarva. Ez tiszta beszéd...
Mar nem azert, de anno a "200 felett 40% szja" tokeletesen ugyanez az erveles csak pepitaban, csak akkor nem a "szegenyeknek" kellett "bekapni", hanem a netto 200 felett kereso "rohadt burzsujoknak".
Es, most pedig az az erveles, hogy "csak en jarjak jobban, a tobbeik le vannak szarva".

HaD 2018.03.15. 11:47:12

@csakegyvalaszto: ezt hívják röghöz kötésnek...szerinted miért van ez a játék? Ki lenne a rabszolga a ...hogy is mondta viki? ...a magyar családi gazdaságokban a jövő...lesz 50-100 család akié a magyar gazdaság és megint csak nem hazudtak:)...ehhez azért kellenek jobbágyok is..nem???

HaD 2018.03.15. 11:54:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: igen...gyakorlatilag ez a helyzet. Tiltott pénzügyi tevékenység még ha nem is ment elvileg teljesedésbe...vagy ki tudja),mindezt jutalékos formában...mint feszegettem az a kérdés hogy hol tolong az "ellenzék" vonagyurcsánylmpstb...hogy feljelentést tegyen??? Mondjuk ha csak arra gondolunk hogy ez a keresztyény atyafi egy "mocskos" mszp-sel járogatott vadászgatni akkor azért le lehet szűrni a valós szitut...de ez csak egy a sok ezer tényből hogy hogyan játszanak össze a "rendszerváltó" legények a kifosztásunkra...akik meg itt fidess-eznek meg libsiznek azok vagy qrvára ostobák vagy egyszerűen tényleg fizetett provokátorok:)

röf 2018.03.15. 11:56:36

@Szelid sunmalac:

Akivel lehet normálisan beszélgetni, azzal szoktam.
De abban igazad van, a véresszájú szellemi űbermencseket szeretem bosszantani.

GyMasa 2018.03.15. 11:58:58

@csakegyvalaszto:
... Miért lenne felelős az ellenzék a fideszes lopásokért?...
Szepen le van irva. Az ellenzek szerepe a kormanyt kontrollalni, es "feknek meg ellensulynak lenni". Ez a LEGFONTOSABB szerepe az ellenzeknek.
Es ezt a szerepet gyakorlatilag zero sikerrel vegzi.
Hat ezert.
...Az ellenzék nem tud mit csinálni, 9 évre választják meg a legfőbb ügyészt, akinek egyedüli joga van eljárni politikai bűncselekményekben...
Hogyne tudna!
Meg kell nyerniuk egy valasztast 2/3-os tobbseggel, es akkor ugyanugy barmit megtehetnek, ahogy a fidesz is megtette.
- Uj alkotmanyt irhatnak
- Levalthatjak PP-t,
- Vagy, amit akarnak.
Kezdetnek, mondjuk kezdhetnek azzal, hogy elkezdenek politikushoz meltoan viselkedni, olyan programot alkotni, ami moge be lehet allitani 2-2,5 milli magyart (amivel mar le lehet valtani a fideszt)
Elkezdenenek orszagos partot epiteni (mert ezek az ertelmeisegi, progressziv balos partocskak, amit kepviselnek, arra a muvelt francia azt mondja, hogy "first world problem", azaz van az egesz orszagban kb 5000 ember, akinek kellemetlensege szarmazika dologboa, es van meg jo 100 000 ember, aki hajlando szimpatizalni a problemaval a maradek, kb. 7,9millio magyar valasztopolgar leginkabb szarik ezekre a temakra. Nos, az ellenzeknek vegre meg kellene talalni azokat a temakat, amik ennel szelesebb kort foglalkoztatnak, es azokra talalni megvalosithato megoldasokat, es aztan azzal kampanyolni tovabb.
A harmadik amire feltetlenul szukseg van, egy karizmatikus vezeto, aki maga moge tudja allitani ugyanezt a 2-2,5 millio embert.
Az

Szelid sunmalac 2018.03.15. 12:08:10

@GyMasa: Ordas nagy marhasagokat szoktal osszeirni, de ez a legnagyobb mind kozul. Hogy a kenyelmes tobbseggel es elotte ketharmaddal kormanyzo part tagjainak teljes felelosseguk tudataban elkovetett minden bunukert a nem pozicioban levok es nem felhatalmazottak a hibasak. De tudod mit? Ha en holnap lelovok valakit, azert a te jo kedves anyukad a hibas, mert hat miert nem akadalyozta meg. Azert ennyire hulye te sem lehetsz.

HaD 2018.03.15. 12:23:00

@GyMasa: ez idealizmus..és egyfajta jogállamba vetett hit...csak az a bibi hogy itt vagy száz éve(I. Vh.) nem jogállamban élünk....volt ilyen terror meg olyan terror meg csendes terror...a magyar sajna önhitt és ebből fakadóan összeugraszthatóbb az átlagnál...ezt ismerte fel a "rendszerváltó" ideológia és erre játszik azóta is...kicsit megspékelve egyfajta népnemzeti humbukkal,amire elég "szép" dolgokat fel lehet építeni egy olyan világban ahol az embereket napi kenyéren és vízen tartják. Nem látható annak valószínűsége, hogy a semmiből(óriási ellenszél mellett)egyszer csak egy józan ítéletű tömeg kiemelkedik csak úgy...miközben még riogatják is őket. Ehhez olyan információs technika kellene ami a szerveződést(és konspiratív rendeződést) megtámogatja úgy hogy ne "heckeljék" meg...a "rendszerváltó" emberkék alapvető képzést kaptak arra hogy tömegeket hogyan lehet megvezetni és ha kell erővel visszatartani...ezért is legitim ma a "művelt" nyugat számára ez a rendszer és ezért pénzeli....nekik tök mindegy ki csak féken tudja tartania az amúgy szépen lehúzott embereket...nota bene amíg nem tűnik el egy uralkodó réteg fizikailag addig nem lesz az országnak esélye sem felemelkedni...azt nagyon jól tudják ezek a "márciusi ifjak" hisz a retyerutyájuk ezt markánsan alkalmazta is...szóval személy szerint naivnak gondolom a rendszer szavazásos lényegi megváltoztatását...a megoldás általában drasztikusabb volt a történelemben:)...lásd még sztálint a fijjug nagy elődjét:)

Karipapa01 2018.03.15. 12:34:35

@GyMasa: Na azért ez nem ennyire egyszerű! Ugyanis amikor egy párt tömeghisztéria-keltéssel hatalomra jut 2/3-os parlamenti többséggel, akkor
- átírja az alkotmányt úgy, hogy neki kedvezzen.
- saját emberei hatásköre alá vonja a fontos társadalmi pozíciókat (belügyminiszter, köztársasági elnök, főügyész, NAV elnök, nemzeti bank vezetője, országgyűlés elnöke...) ahol a végső döntéseket meghozzák.
- idegen országból vásárol szavazóbázist és ezt törvényesíti.
- saját érdekének megfelelő választási törvényt hoz.
- felvásárolja a médiákat és hirdetőcégeket az agymosás végrehajtása és az ellenzék agitációjának nehezítése céljából.
- erőből többséget szerez az alkotmánybíróságban.
Ezzel elveszi a törvényes fellépés lehetőségét az ellenzéktől. Törvénytelen fellépés esetén pedig lehetősége van a rendkívüli állapot bevezetésére, ezzel egyidejűleg az erőszakszervezetek bevetésére. Nem olyan egyszerű az ellenzék sorsa, mint ahogy te ezt leírtad.

csakegyvalaszto 2018.03.15. 12:36:02

@GyMasa:
Abban egyetértünk, hogy a mai ellenzéki pártok nem érdemlik meg a nép támogatását. A kisebbik rossz választása számomra se jó opció, de ez van, már adottak a pártok akiket regisztrált a NVB, ha tetszik, ha nem, ezek közül kell választani. Őszintén elmondom, nekem egyik se tetszik, egyik politikai erővel se tudok teljes mértékben azonosulni, talán az LMP mint zöldpárt van a legközelebb az értékrendemhez, de:
- a "fékek és ellensúlyok rendszerét" a fidesz lebontotta az alkotmánymódosítás közben. Az ellenzéki pártok hiába tesznek feljelentést, vagy leplezik le a kormány hazugságait, nem fog történni semmi. Hiába szavaznak a fidesz törvények ellen azok át fognak menni és bárki jelenti fel a NER emberét lopásért, független nyomozás nem fog indulni. Már nincsenek "fékek és ellensúlyok".
- 2/3-ról ne is beszéljünk, annál kártékonyabb kormányzás nem létezik, ezt fényesen bemutatta a fidesz. Ellenzéki pártoknál se szívesen látnék soha 2/3-ot.
- Olyan értelemben beszélhetünk ellenzéki felelősségről, hogy valóban Gyurcsány is hozzájárult hogy itt tartunk, és ahelyett hogy eltűnt volna a süllyesztőbe elindult és a pártját 5% körülre mérik. Ez engem felháborít, mivel közvetlenül Ő a felelőse a fidesz 2/3-nak. Ha fontos lenne neki a pártja vagy a hazája már eltűnt volna a politikai életből.
- Programja továbbra is csak az ellenzéki pártoknak van, tehát a "folytatjuk", vagy a mély csöndet nem tudom pártprogramnak értékelni. Emiatt felelősségteljes ember nem értem hogy szavazhat a fideszre. A miniszterelnöki vitáról már ne is beszéljünk, egy normális demokráciának alapja kellene legyen, hogy a regnáló miniszterelnök elszámol a nyilvánosság előtt a 4-8 éves ténykedésével, nem csak kinyilvánít és felolvassa a propagandát, hanem miniszterelnöki vitában védi meg a tevékenységét, ahol az ellenfelének joga van reflektálni az elmondottakra.
- abban is egyetértünk, hogy nincs olyan karizmatikus ellenfele a fidesznek, ami potenciális kormányvártó erő lehetne, de szegény ember vízzel főz és ha a kisebb rosszat választja megpróbálja elérni, hogy vagy leváltsa valaki a fideszt, vagy ne legyen képes az ellenzék bevonása nélkül törvénykezni, ehhez pedig sok embernek el kell menni szavazni és többen kell a legesélyesebb ellenzéki jelöltre voksolni mint 4 éve. Ha ez megtörténik, akkor az ország többsége meggyőződésem hogy jobban fog járni.

GyMasa 2018.03.15. 12:49:07

@Szelid sunmalac:
...Ordas nagy marhasagokat szoktal osszeirni, de ez a legnagyobb mind kozul...
Kiraly! mindegyik hozzaszolasommal uj rekordot allitok fel?
Allat!
...Hogy a kenyelmes tobbseggel es elotte ketharmaddal kormanyzo part tagjainak teljes felelosseguk tudataban elkovetett minden bunukert a nem pozicioban levok es nem felhatalmazottak a hibasak...
1., Barmennyire is kenyelmetlen beismerned, azt azert szogezzuk le egybol a legelejen, hogy a 2010-es 2/3 egyertelmuen a 2006-ban megbukott, de a hatalomhoz foggalkorommel ragaszkodo boszme, es a moge teljes mellszelesseggel felsorakoz mszp hibaja.
HA akkor fleto, allamferfihoz meltoan felall, es lemond, akkor a fidesz nyert volna egyszeru tobbseggel, kapta volna a nyakaba a 2008-as valsagot, amibe jo esellyel ok buktak volna bele es az mszp-nek meg talan ma is lenne valamennyi hitelessege a politikai palettan.
2., A fidesznek 2014 ota igazabol nincs 2/3-a az ellenzek teljesitmenye azonban gyakorlatilag egy nagy nullaval egyenlo 2010 ota. Nincsenek terveik (mar bocs, da az "orbatakaroggy, meg az "elszamoltatast" azok nem programok.), keptelenek voltak 8 ev alatt osszehozni barmifele eros partot, vagy valamifele erosz szovetseget, aminek valodi eselye lehetne a kormanyvaltasra.
A legalapvetobb empatikus kepessegekkel sem rendelkeznek ahhoz, hogy leszalljanak a sajat erkolcsi magas lovukrol, es esetleg utana menjenek a valasztoknak, akik hatalomba segithetnek oket.
Nem, ok ELVARJAK, hogy rajuk szavazzon mindenki.
A legalapvetobb matematikai keszsegekkel sem rendelkeznek, amit kb 10 eves kor alatt le kellett volna mar sajatitani.
3., A realitaserzekuk is teljesen meroleges a valosagra. En ertem, hogy a demokratikus mercejuknek nem megfelelo ami itt folyik, de ahhoz, hogy ezen valtoztassanak, nemcsak nyerniuk kell egyszeru tobbseggel, hanem 2/3-ra lenne szukseguk amire nulla kozeli eselyuk van.
... De tudod mit?...
Nem, meselj?
...Ha en holnap lelovok valakit, azert a te jo kedves anyukad a hibas, mert hat miert nem akadalyozta meg....
Mondd csak, te magadtol vagy ekkora faszkalap, vagy valami tanfolyamra jarsz a partkozpontban, ahol ezt beledverik?
Ha te lelosz valakit, akkor azert csak te vagy a hibas, meg a te anyukad meg apukad, aki gyerekkorodban, amikor meg lehetosege volt ra, nem vert beled civilizaciot, meg jomodort.
Raadasul, ha teszem azt most azt mondanam, hogy anyukam mar nem el, akkor mennyire lenne jo a peldad?
Esetleg van meg ilyen erzeketlen bunko peldad?
Jo oket hallgatni...
... Azert ennyire hulye te sem lehetsz...
De, ahogy latom, TE vagy ennyire hulye.
Oszinten sajnallak. Szar lehet igy elni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 12:50:22

@Karipapa01:

Egy dolgot mutat róla: átverhető és naív. Egyik se bűncselekmény.

A ballib lufi leeresztett...

Visceroid 2018.03.15. 12:56:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Egy dolgot mutat róla: átverhető és naív. "

Ezek a szegény szerencsétlen naiv Fidesz-maffiózók. Hát mindjárt megsajnálom őket. Mondjuk az ország szintjét is mutatja, hogy a baloldaltól kezdve újságírókon keresztül a Zemberekig mindenki bekajálja amit Kósa mond, és még véletlenül sem kezelik úgy a helyzetet, hogy azért csak a végére kellene járni, hogy honnan van ez a 4,3 milliárd euró emlegetése, de ha Lajcsi azt mondja magáról, hogy balek és ártatlan, akkor biztos igaza van!

GyMasa 2018.03.15. 12:59:30

@Karipapa01:
Lasd, amit SUndisznonak irtam:
"1., Barmennyire is kenyelmetlen beismerned, azt azert szogezzuk le egybol a legelejen, hogy a 2010-es 2/3 egyertelmuen a 2006-ban megbukott, de a hatalomhoz foggalkorommel ragaszkodo boszme, es a moge teljes mellszelesseggel felsorakoz mszp hibaja.
HA akkor fleto, allamferfihoz meltoan felall, es lemond, akkor a fidesz nyert volna egyszeru tobbseggel, kapta volna a nyakaba a 2008-as valsagot, amibe jo esellyel ok buktak volna bele es az mszp-nek meg talan ma is lenne valamennyi hitelessege a politikai palettan."
Es, akkor innen folytassuk:
...idegen országból vásárol szavazóbázist és ezt törvényesíti...
A kulfoldi magyaroknak (ebbe mindenki beletartozik, akinek van magyar allapolgarsaga, de nincs magyar lakcime) CSAK listat szavazatuk van, mivel, magyar lakcim hijjan nem tagjai egyeni valasztokorzetnek.
Tehat a 106 egyeni kepviselo megvalasztasaba ZERO sullyal esnek latba.
Azaz nekik fele anynit er a szavazatuk, mint a tied. Es ebben beletartozik aLondonban mosogato Jozsi, is aki 1 eve ment ki, de ahogy a torveny eloirja, megszuntette a magyar lakcimet. Es o szavazhat levelben is.
A nagykovetsegre csak akkor kell elmennie, ha az eloirasokat megszegve nem szuntette meg a magyar lakcimkartyajat, igaz, akkor o szavazhat a lakcime szerinti egyenijeloltre is.
...- saját érdekének megfelelő választási törvényt hoz...
Ne feledd, hogy az elotte levo valasztasi torveny alkotmany ellenes volt, es azt meg kellett valtoztatni.
...- felvásárolja a médiákat és hirdetőcégeket az agymosás végrehajtása és az ellenzék agitációjának nehezítése céljából...
Erdekes, ez regebben nem volt akkora nagy baj, amikor az osszes media baloldali erdekeltseg volt, ugye?
....- erőből többséget szerez az alkotmánybíróságban...
Tetszett volna Boszme urasag allamferfihoz meltoan viselkedni, es lemondani, amikor "elkurta".
Tudod, kovetkezmenyek.
...Ezzel elveszi a törvényes fellépés lehetőségét az ellenzéktől....
Ugye, ezt te sem hiszed el???
...Törvénytelen fellépés esetén pedig lehetősége van a rendkívüli állapot bevezetésére, ezzel egyidejűleg az erőszakszervezetek bevetésére....
Amit eddig az ujabbkori magyar tortenelemben egyedul a magat demoiokratanak nevezo gyurcsany tett meg.
...Nem olyan egyszerű az ellenzék sorsa, mint ahogy te ezt leírtad....
Majd mindjart elmorzslok egy konnycseppet a szemem sarkaban.
Be kell fejezni apicsogast, es tenni valamit.

GyMasa 2018.03.15. 13:14:41

@csakegyvalaszto:
...- a "fékek és ellensúlyok rendszerét" a fidesz lebontotta az alkotmánymódosítás közben...
EZ nem igaz:
- Lasd internetado tuntetes,
- olimpiai nepszavazas
- kulonfele tuntetesek..
Aki nem hasznalja ezeket, az az ellenzek. Nekik a kenyelmes picsogas a szintjuk.
...és bárki jelenti fel a NER emberét lopásért, független nyomozás nem fog indulni...
Jah, csakhogy SENKI nem jelent fel senkit.
Hanyan jelentettek fel Kosat a tegnapi eset miatt?
Na?
Nulla?
Akkor kisse gyenge ervnek tunik az, hogy "merapoltmajdugyiselmeszeli"!
Most az lett volna a megoldas, hogy az ellenzek szervez egy tomeges feljelentes-cunamit Kosa ellen, hiszen ugyis ott vannak a jolkepzett ugyvedek, akik siman meg tudnak fogalmazni egy olyan forma feljelentest, ami nem visszatamadhato.
Eleg csak feltenni valahova a netre nyilvanosan.
Aztan, mozgositani a nepet:
- Itt a cim, toltsd le, nyomtasd ki, ird be a hianyzo adatokat, es ballagj el a legkozelebbi rendorsegre, es add le.
De, nem ilyet nem lehet csinalni, csak telepicsogni minden lehetseges forumot, hogy mekkora itt az elnyomas.
Komolyan, ha csak ennyire kepes az ellenzek, akkor minel hamarabb eltunnek a picsaba, annal jobb lesz az orszagnak!
...- Olyan értelemben beszélhetünk ellenzéki felelősségről, hogy valóban Gyurcsány is hozzájárult hogy itt tartunk, és ahelyett hogy eltűnt volna a süllyesztőbe elindult és a pártját 5% körülre mérik. Ez engem felháborít, mivel közvetlenül Ő a felelőse a fidesz 2/3-nak. Ha fontos lenne neki a pártja vagy a hazája már eltűnt volna a politikai életből...
Ez azert szerintem elegge "fontos" dolog...
Ha a boszme nem kurja el, akkor szo sem lenne a mai helyzetrol, de ezt nem irom le sokadszorra is.
...- Programja továbbra is csak az ellenzéki pártoknak van, tehát a "folytatjuk", vagy a mély csöndet nem tudom pártprogramnak értékelni...
Pedig az is lehet egy valasztasi program. Ha Merkelnek megfelelt, akkor nyugodtan elfogadhatjuk ervenyes programnak.
Az ellenzek nincs most pozicioban, de oda szeretne junti, tehat NEKIK KELL valamit villantani, ami vonzobb annal, hoyg "folytatjuk".
Ha mar erre is keptelenek, akkor megintcsak nem kormanyozniuk kellene az orszagot.
...Emiatt felelősségteljes ember nem értem hogy szavazhat a fideszre...
EN pedig nem ertem, hoyg felelossegteljes ember hogyan szavazhat arra az ellenzekre, aki egy bianko csekket akar alairatni velunk, ezzel az ismert multtal.
... A miniszterelnöki vitáról már ne is beszéljünk, egy normális demokráciának alapja kellene legyen, hogy a regnáló miniszterelnök elszámol a nyilvánosság előtt a 4-8 éves ténykedésével, nem csak kinyilvánít és felolvassa a propagandát, hanem miniszterelnöki vitában védi meg a tevékenységét, ahol az ellenfelének joga van reflektálni az elmondottakra...
En egyetertek azzal az allasponttal, hoyg ma orbannak nincs kihivoja.
De ez is egy kampanydontes volt a fidesztol. Majd 8-an kiderul jo strategia volt, vagy rossz strategia.
...- abban is egyetértünk, hogy nincs olyan karizmatikus ellenfele a fidesznek...
Pontosan.
...szegény ember vízzel főz és ha a kisebb rosszat választj...
En egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hoyg a kormanyvaltas a "kisebb rossz", de ez is majd kiderul 8-an.
...a megpróbálja elérni, hogy vagy leváltsa valaki a fideszt, vagy ne legyen képes az ellenzék bevonása nélkül törvénykezni, ehhez pedig sok embernek el kell menni szavazni és többen kell a legesélyesebb ellenzéki jelöltre voksolni mint 4 éve...
OK, es AZTAN mi lesz????
...Ha ez megtörténik, akkor az ország többsége meggyőződésem hogy jobban fog járni...
Nekem meg meggyozodesem, hogy egy szivarvanykoalicio csak rontani fog az orszag helyzeten, de sokat....
Es, minden, amit el fog erni az kb az, hogy 1, max 2 ev mulva a fidesz fog megint kormanyra kerulni, sokkal megerosodottebben es a baloldal teljesen le fogja irni magat nullara, evtizedekre.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 13:24:29

@Visceroid:

Mi más lehet a logikus magyarázat? Mert az te se hiszed el, hpgy valaki egy budapesti bankban számlát nyit 4,3 millárd euróval...

csakegyvalaszto 2018.03.15. 13:37:30

@GyMasa: " a "fékek és ellensúlyok rendszerét" a fidesz lebontotta az alkotmánymódosítás közben...
EZ nem igaz:
- Lasd internetado tuntetes,
- olimpiai nepszavazas
- kulonfele tuntetesek.."
----
Ez igaz:
- lásd népszavazási kezdeményezések elkaszálása (NVB)
- feljelentések elkaszálása (pl Olaf, ellentétben amit mondasz Kósát is többször is feljelentették legutóbb az olcsó cégvásárlás miatt az LMP, Semjén) A példákban csak az elmúlt hónap ügyeiben minden esetben megtette az ellenzék a feljelentést, korábban is megtették, de ezek a feljelentések érdemi vizsgálat nélkül kerülnek Polt iratmegsemmisítőjébe, mint mindig...
- lásd választási törvény átalakítása, ami már nem biztosít egyenlő esélyeket, tömeges a visszaélés a kamupártok miatt, ráadásul átrajzolták a választókerületek határait is, úgy hogy a fidesznek legyen jó...
- lásd független állami pozíciókba pártkatonák ültetése (BM, NAV, legfőbb ügyész, ügyészség, MNB, ÁSZ, NVB, stb) Naná hogy nincs "fék és ellensúly".
A többi válaszodban szembe köszön az a pártpropaganda, amit bármilyen vitában érvelés helyett a kormánypárt szajkóz, ha éppen nem menekül a nyilvánosság elől.
A demokráciában az a szép, hogy van neked is véleményed, nekem is, nem értünk egyet, de egyikük se hülyézi le a másikat, hanem elfogadjuk hogy másképp gondolkozunk.

HaD 2018.03.15. 13:42:01

@GyMasa: vegyük már észre öregem hogy az "elszámoltató" világ feljelentési kizárólag azt szolgálták hogy elinduljon egy szarul vagy akárhogy is összerakott feljelentés aztán valami formális vagy "kifelejtett" lényegi elemen el is bukott...így a Btk szerint ugyan abban az ügyben már nem lehet újra eljárást indítani...és ezt "mindkét" fél eljátszotta a nagyérdemű szórakoztatására...ha lenne is feljelentés azt úgy csinálnák "véletlenül" hogy bukjon aztán ha Te akarnál az ügyben keverni akkor elhajtanának hogy már vizsgálták és sehol semmi:) ez is a "márciusi fijjug" egyik trükkje...de ügyes nem??? Szóval ne keresd itt a demokratikus jogállami elveket mert beleverik az orrod az ügyi jogász fijjug:)...tapasztalatból beszélek...

csakegyvalaszto 2018.03.15. 13:48:26

@GyMasa:
"Es, minden, amit el fog erni az kb az, hogy 1, max 2 ev mulva a fidesz fog megint kormanyra kerulni, sokkal megerosodottebben es a baloldal teljesen le fogja irni magat nullara, evtizedekre. "

Jajj ez kimaradt az előző válaszomból.
Hagyjuk már, hogy az ellenzék=baloldal
A csapból is ez folyik lejáratásként, pedig ez nem így van. Az más kérdés, hogy már a jobbik is balra van a Fideszhez képest, de a baloldali pártok (MSZP és DK) nem fajsúlyos része az ellenzéknek. A jobbik a legfajsúlyosabb, utána jön az MSZP és az LMP meg a többi pici párt. Szóval lehet összemosni a halmazt, csak nem igaz.
Lehet szidni a liberalizmust, meg a bal oldali politikát, de ugye Orbán kinyilvánította, hogy nyíltan illiberális kormányzást folytat. Illiberális szó jelentése:
1. szabad emberhez nem méltó, szolgai, szervilis
2. közönséges, műveletlen, ordenáré
3. szűk látókörű, korlátolt, nem szabadelvű, antiliberális
4. szűkmarkú, kicsinyes, fukar

HaD 2018.03.15. 13:51:59

@csakegyvalaszto: egyébként jogosan azt a témát járkálod körbe hogy nincs valódi ellenzék...én csak arra akartam rávilágítani hogy miért is nincs és ezért szinte reménytelen hogy demokratikusan lehessen váltani...gondolj csak bele hogy mire szolgált pl. a torgyán vagy a csurka de most akár a vona féle szerveződés egyszerű szalámi technika...összeszedik a hőzöngőket majd,szép lassan leamortizálják őket..mint pl. most Ausztriában..

HaD 2018.03.15. 14:00:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: de az! Minimum tiltott pénzügyi tevékenység ...az hogy az anyjának milyen alapon került volna juti az meg még vizsgálható hisz nem az anyja akart államkötvényekkel üzletszerűen kereskedni...Tehát ha a barátod ingyen csinálta volna akkor a mama milyen alapon kapott volna bárkitől is pénzt...egy ilyennek csak a halvány árnyékától is egy kormány lemond jobb helyeken...

HaD 2018.03.15. 14:05:34

@Karipapa01: történelem óra: Tiberius Gracchus esete...és még a végén meg is magyarázták hogy a köztársaság nevében voltak kénytelenek agyonverni szegényt:):)

GyMasa 2018.03.15. 14:22:35

@csakegyvalaszto:
...A példákban csak az elmúlt hónap ügyeiben minden esetben megtette az ellenzék a feljelentést, korábban is megtették, de ezek a feljelentések érdemi vizsgálat nélkül kerülnek Polt iratmegsemmisítőjébe, mint mindig...
Es, ennyire nincs fantaziaja az ellenzeknek?
Kapnak egy pofont, es annyi?
Semmi kuzdelem?
...- lásd választási törvény átalakítása, ami már nem biztosít egyenlő esélyeket,...
Tenyleg nem biztosit egyenlo eselyeket. A jalanlagi rendszer a tobbseg szavazatait megszerzo partoto leonyben reszesiti.
De, kepzeld, Angliaban nincsenek listas helyek egy db sem. Ott pl a fidesz 90%-os aranyt erne el.
Akkor az is igazsagtalan rendszer, mert nem az ellenzeknek kedvez?
A fideszt ugyanugy, mint az ellenzeket, (ahogy HMVhelyen tortent par hete)
Tehat, a valasztas siman nyerheto lenne, ha az ellenzekre szavaznanak tobben.
...tömeges a visszaélés a kamupártok miatt,...
Azok a partok a penzre mennek ra. Gyakorlatilag elhanyagolhato szamu szavazot vesznek el a kormanyvalto eroktol.
(persze, ez csak akkor igaz, ha a momentumot es a LMP-t nem tekinted kamupartnak)
...ráadásul átrajzolták a választókerületek határait is, úgy hogy a fidesznek legyen jó...
At kellett rajzolniuk, mert az alkotmanybirosag azt mondta ki (tudod az mszp alatt, a regi, alltolag igazi) hogy a megelozo rendszer alkotmanyellenes es meg kell valtoztatni.
A mostani rendszerrol meg nincs ilyen panasz. Azt nem tudom, hoyg valaki bepanaszolta-e mar az AB-nal, de ha nem, akkor az azt jelenti, hogy mindenki elegedett vele. Vagy rosszul gondolom?
...- lásd független állami pozíciókba pártkatonák ültetése (BM, NAV, legfőbb ügyész, ügyészség, MNB, ÁSZ, NVB, stb) Naná hogy nincs "fék és ellensúly"...
Ez siman csak latszatproblema. Barkit fel lehet menteni a poziciojabol, akar jogellenesen is, aztan majd pereskedjen a munkaugyi birosagon.
...A többi válaszodban szembe köszön az a pártpropaganda...
Ami kulonosen nevetseges, ugyanis kizarolag az indexet olvasom, igy ezek szerint az index is fidesz propagada honlap.
...amit bármilyen vitában érvelés helyett a kormánypárt szajkóz, ha éppen nem menekül a nyilvánosság elől....
Vagy, mondjuk az a keresheto, es tenyekkel alatamaszthato igazsag?
...A demokráciában az a szép, hogy van neked is véleményed, nekem is, nem értünk egyet, de egyikük se hülyézi le a másikat, hanem elfogadjuk hogy másképp gondolkozunk...
Igen, es ebbol a listabol te pl, habar nem ertunk egyet betartod a tobbi reszt is, de sunmalac pl. siman elkezdett itt anyazni.
En nyitott vagyok az erdemi vitara mindenkivel, de az ilyenfele egyenek sajnos elvisznek a nem Newtoni iranyba.

csakegyvalaszto 2018.03.15. 14:29:01

@GyMasa: "Tehat, a valasztas siman nyerheto lenne, ha az ellenzekre szavaznanak tobben."

Ja, mint 2014-ben, amikor az ellenzékre többen szavaztak mint a Fideszre, ami pontosan elég volt a Fidesz 2/3-os győzelméhez...

GyMasa 2018.03.15. 14:34:32

@HaD:
...vegyük már észre öregem hogy az "elszámoltató" világ feljelentési kizárólag azt szolgálták hogy elinduljon egy szarul vagy akárhogy is összerakott feljelentés...
Dehat, pont ezt mondom, hogy nem valami szarul osszetakolt fossal kell indulni, hanem egy tamadhatatlanul osszerakott atombombaval!
Ertektelen szart en is tudok irni, az nem nagy dolog! ENnek az egesznek pont az lenne az erdeke, hogy meg kell csukloztatni az allamhatalmat, (lasd anno a passziv ellenallas)
MINDEN torvenynek vannak kiskapui, amit ki lehet hasznalni.
Ha tulterheled a rendorseget, es az ugyesseget, akkor a kormany kenytelen lesz valamit lepni. Vga yenged a nyomasnak, vagy elmegy meg antidemokratikusabb iranyba.
Ami sehova nem vezet, az az hogy az ellenzek meg sem probal semmit tenni erdemben,
csak sirankozni.
... aztán valami formális vagy "kifelejtett" lényegi elemen el is bukott...
Akkor szarok az ellenzeki ugyvedek. Olyat kell keresni, aki kepes megirni egy formailag tokeletes feljelentest. Mert, ha nem lehet belekotni, akkor kenytelenek valami torvenytelen ok miatt elutasitani, es akkor tovabb lehet lepni a jogorvoslat kovetkezo szintjere.
...így a Btk szerint ugyan abban az ügyben már nem lehet újra eljárást indítani...
Ugyan nem vagyok a jogban ennyire jaratos, de az nem ugy van, hogy jogeros felmento birosagi itelet utan nem lehet ugyanazzal megvadolni valakit?
...de ügyes nem???...
Ezt furcsanak tartom...
Szerinted egy Szekszardi rendorkapitanysag tudni fogja, amikor bemesz feljelentest tenni, hogy ezt az esetet mar egyszer elutasitottak Csongradon?
Mert, ha nem fogjak tudni, ami igencsak sanszos, akkor is lehet csukloztatni a rendoskapitanysagokat azzal hogy felveteted a jegyzokonyvet (holott tudod, hogy hiaba)
...Szóval ne keresd itt a demokratikus jogállami elveket mert beleverik az orrod az ügyi jogász fijjug:)...tapasztalatból beszélek...
Ezt az otletemet mar tobbszor eloadtam, de soha, senki nem cafolta meg ezt. Tehat, vagy nincs kompetens jogasz a kozelben, vagy ez a modszer jarhato lenne.
De, orommel fogadok alaposan megindokolt elutasitast egy kepzett jogasztol.
En legalabb elgondolkodtam rajta, mit lehetne csinalni, az ellenzek meg csak picsog, hoyg "jajjdenemlehet".

GyMasa 2018.03.15. 14:39:46

@csakegyvalaszto:
Direkt irtam a baloldalt!
Abban az esetben, ha megbukik az osszefogas, akkor az mszp-dk jo esellyel el fog tunni a sulyesztoben, erre irtam a baloldalt.
A friss kis baloldali partok nagyresze pedig mindenkeppen el fog tunni a sulyesztoben.
A jobbikkal kapcsolatban meg nem vagyok biztos, de szerintem ok mar eleve bizonytalan talajra leptek azza, hogy elkezdtek kozepre tolodni, es meg olajat is ontottek a tuzre azzal, hogy a mszmp hasadvany partokkal is elkezdtek kozoskodni.
Ne feledjuk, hogy a jobbik pont az mszp elviselhetetlensege miatt jott letre.
Igy, az utobbi honapok, jobbikos tettei ezeknek az embereknek az arconkopesekent is ertelmezhetoek.

GyMasa 2018.03.15. 14:42:30

@csakegyvalaszto:
...Ja, mint 2014-ben, amikor az ellenzékre többen szavaztak mint a Fideszre, ami pontosan elég volt a Fidesz 2/3-os győzelméhez...
No, ez ujdonsag!
Melyik ellenzeki partra szavaztak tobben, mint a "fideszre"?
Mer' az nem er, hogy "mindegyikre".
Illetve, akkor erne, ha lett volna teljes osszefogas.
Es, ugye most nem jon majd, az, hogy "aki nem ment el szavazni, az is mind az ellenzekre szavazott volna"?

csakegyvalaszto 2018.03.15. 14:59:36

@GyMasa:
"...Ja, mint 2014-ben, amikor az ellenzékre többen szavaztak mint a Fideszre, ami pontosan elég volt a Fidesz 2/3-os győzelméhez...
No, ez ujdonsag!
Melyik ellenzeki partra szavaztak tobben, mint a "fideszre"?"

Vegyük alapul pl a 3 legerősebb ellenzéki pártot és a fideszt, ne árnyaljuk ennél kisebb pártokkal az eredményt (ez így a fidesznek kedvez). A 4 pártra összesen leadott szavazat 9.573.525, ami tartalmazza az egyéni és a listás szavazatot is. Megoszlása:

- Fidesz: 4.430.122 (46,3%)
- Baloldali Összefogás: 2.608.685 (27,2%)
- Jobbik: 2.021.113 (21,1%)
- LMP: 513.605 (5,4%)

Egy demokratikus választási rendszerben nem az lenne az ésszerű egy ilyen eredmény után, hogy koalíciós kormányzás lesz?
Magyarországon ezzel az eredménnyel 2/3-al alakíthatott kormányt a Fidesz. Szerinted jó ez így?

Measurer 2018.03.15. 15:50:31

@HaD: Tiltott pénzügyi tevékenység akkor lenne, ha Kósáék dijat számítottak volna fel az államkötvény-vásárlásért, ilyenről pedig nem tudunk.
Másrészt persze, ha az összeg nem létezett, és a budapesti közjegyző által hitelesített okirat mégis annak meglétét tanusitotta, akkor fennáll a csalás gyanúja, mind a nyilatkozó, mind pedig az összeg meglétét tanusító másik fél, mind pedig a közjegyzői iroda tekintetében.

Kánikula 2018.03.15. 16:48:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem értelek. Már Kósának sem hiszel vagy mire gondolsz?

Elismerte, hogy a közjegyző papírok valódiak, elismerte, hogy volt kapcsolat felvétel, elsimerték, hogy a Kósához közel álló személyek közös cégben vannak az "örökössel".

kb. ez a lényeg és ezeket mind elismerték vagy papír van róla.

Az eltitkolt vagyon az hülyeség, az örökség az kamu, nincs ilyen pénz, de ha lett volna, akkor ez már régen "kezelve" lett volna Kósa és az emberei által.

Lajos nem túl éleseszű, simán benyalta az örökség sztorit, de ott voltak az ügyvédek is a buliban és mindenki benyalat a sztorit?

GyMasa 2018.03.15. 21:54:35

@csakegyvalaszto:
... Egy demokratikus választási rendszerben nem az lenne az ésszerű egy ilyen eredmény után, hogy koalíciós kormányzás lesz?...
Hát, az attól függ, hogyte mit tekintesz "demokratikus" rendszernek. A britek pl. szerinted "demokratikus" ország?
Mert, ha igen, akkor ott ugyanezekkel az eredményekkel a fidesz kb 90%-ot szerzett volna, ugyanis ott nincsen listás szavazat, csak egyéni választókörzetek.
Persza, az teljesen más, ha a "demokratikus" azt jelenti, hogy NEM a fidesz. Csak ebben az esetben teljesen különböző fogalmaink vannak a "demokrácia" szó jelentéséről.
...Magyarországon ezzel az eredménnyel 2/3-al alakíthatott kormányt a Fidesz. Szerinted jó ez így?...
Mivel, ha kicserélnéd a fidesz értékeit a "baloldali összefogással", akkor 2/3-os "baloldali összefogás kormány"-t kapnál, úgy gondolom, hogy igen, jó így.
Az pusztán az "ellenzéki összefogás" hibája, ha képtelen elég embert megszólítani sé mozgósítani, hogy rájuk szavazzanak.
*kiegészítés:
kérlek nézd már meg a saját adataidat!
Ha összeadod az összes fideszes, és összes többi szavatatot, akkor a fidesz éppenhogy alulmaradna. És akkor is a fidesz kapja a legtöbb szavazatot. Tehát őket fogja megkérni a KE, hogy kormányt alapítsanak.
Ráadásul össze sem adhatod ilyenformán a szavazatokat, hiszen a jobbik szavazók 80%-a és a balik szavazók 75%-a NEM szavazna át egy esetleges megegyezés esetén sem a másik pártra.
Lefordítva ezt a te számaidra:
- A kb 2M jobbik szavazatból ugye a fele listás szavazat, így a maradék 1M 80%-a NEM az összefogásra lenne leadva! ( a jobbikosoknál valószínű, hogy csakazértis a fideszre szavaznának és ezzel a fidesz szavzatait felnyomnák kb. 3 millióra)
- Az összefogás 2,6M/2=1,3M szavazatából pedig 975e szavazat nem lenne leadva a jobbikra. (a balos szavazók pedig valószínűleg inkább otthon maradnának ebben az esetben.)
Azzal tisztában vagyok, hogy ez egy igen durva közelítés, de nem érzem magaménak a feladatot, hogy ennek minden körzetben egyesével utánaszámoljak, a helyi viszonyoknak megfelelően.
Ezt az összefogás/jobbik párosnak a feladata, de a fentiek alapján én őszintén kétlem, hogy ezzel választást nyernének.

De, az nagyon érdekelne, ha már úgyis itt tartunk, hogy vajon az ellenzék által a győzelműk esetén "igazságosabbá" tett választási rendszerben, ugyenezekkel a számokkal hogyan terveznének kormányozni?
Merugye, MINDEGYIK NEM fideszes párt EGYÜTT 3,7%-kal jelentene több képviselőt, mint a fideszesek. Az ugye 7,4 képviselői hely, kerekítve 8.
Ez bizony még a legjobb esetben is egy egészen törékeny egyszerű többségre lenne elég...
Illetve, ha az átalakított, "igazságosabbá" tett választási rendszerben ismét a fidesz nyerne, amire a fenti számok alapján minden esélye megvan, akkor az vajon legitim fidesz kormány lenne, vagy akkor is "választási csalás" történedett volna?

GyMasa 2018.03.15. 21:56:17

@Kánikula:
Szerintem ovlasgassál a Goolge "nigériai levél" keresésére kiadott eredményei között.
Meglepő hasonlóságokat fogsz találni...

GyMasa 2018.03.15. 22:11:20

@GyMasa:
Eleve ott indul, hogy 4.3 MILLIÁRD EUR az kurvasok pénz.
Itt a lista a leggazdagabb németekről, a vagyonaikkal együtt.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Germans_by_net_worth
Ez a vagyon a lista also harmadara eleg.
Megelozi pl. az Axel Springer kiado tulajdonosat. Aki azért nem 30 év alatt küzdötte fel oda magát...
SZóval a lista résztvevőinek túlnyomó része simán 100 éve létező vállakozások tualjdonosa.
Valóban vannak 30 éves cégek is, de azért legyünk őszinték, egy komplett gyógyszergyárat összegründolni nem igazán 2 fillérbe kerül, tehát ott már megvolt akkor is a szükséges kezdőtőke.
De, ezen is túllépve, az is elég tanulságos, hogy 9 év alatt sem sikerült lezárni a hagyatéki tárgyalást, amiről sehol egy szót sem lehetett olvasni...
Persze, tudom, 4,3 Milliárd EUR az nem lépi át az ingerküszöböt sehol...

Kánikula 2018.03.16. 09:03:34

@GyMasa: olvasol is vagy csak írsz? Pont ezt írtam, hogy az örökség kamu, de a Kósa sztori igaz.

Kósának közjegyző által igazolt papírja van róla, hogy hülye. és korrumpálható.

Kánikula 2018.03.16. 09:26:01

@GyMasa: Az alap probléma az, hogy a jelenlegi választási rendszert a Fidesz alakította ki az erőviszonyokat figyelembe véve (pl. kettévágott erősen balos szavazó körzet) és a többi párt ellenezte.

A rendszerváltás utáni választási rendszert pedig az összes párt egységesen támogatta és elfogadta.

Nyilván meg volt rá a felhatalmazása akkor a 2/3-nak köszönhetően, hogy egy a Fidesz-t támogató választási rendszert hozzon létre.

Tehát jelenleg 3m szavazó nem tud leváltani egy 2,3m támogatottságú kormány pártot, ami a korábbi kétfordulós rendszerben sikerült volna.

GyMasa 2018.03.16. 09:29:54

@Kánikula:
Jolvanna! nem akartalak en megserteni!
EN csak az utolso mondatra reagaltam, ami szerint az ugyvedek is benyaltak a sztorit...
Ugy tunik, Lajosunk nem megfelelo minosegu ugyvedekkel veszi korul magat, ami szerintem az o poziciojaban eros strategiai hiba...
A durva az volt, valamelyik cikkben, amikor mondta, hogy csodalkozott rajta, hogy minek kell ezt egybol kozjegyzoi okiratba foglalni. Na, en itt alltam volna meg, es konzultaltam volna egy jo ugyveddel...
SZoval, meg egyszer bocs, ha serto voltam!

GyMasa 2018.03.16. 10:58:49

@Kánikula:
..Az alap probléma az, hogy a jelenlegi választási rendszert a Fidesz alakította ki az erőviszonyokat figyelembe véve (pl. kettévágott erősen balos szavazó körzet) és a többi párt ellenezte...
Igen, mert az elozo rendszer (legalabbis a korzetek) az AB szerint (es, ez meg a regi AB volt, nem az uj, fideszes) alkotmanyellenes, es meg kellett valtoztatni.
De ezt valamiert a mszp nem csinalta meg. (egeszen biztos vagyok benne, hogy annak semmi koze nem volt ehhez, hogy a regi rendszer erosen felejuk lejtette :-) )
...A rendszerváltás utáni választási rendszert pedig az összes párt egységesen támogatta és elfogadta...
De akkor is ROSSZ rendszer volt...
...Nyilván meg volt rá a felhatalmazása akkor a 2/3-nak köszönhetően, hogy egy a Fidesz-t támogató választási rendszert hozzon létre...
Azert, ezt pontositsuk!
Ez a valasztasi rendszer nem explicite a fideszt tamogatja, hanem a tobbseggel rendelkezo partot a sulyanal nagyobb aranyt biztosit.
Ha igaz lenne, hogy a "fideszt tamogatja" akkor pl nem tortenhetett volna meg HmvH!
De, ha tortenetesen aprilis 8-an az ellenzek 3 milli szavazatot kap, a fidesz meg 2-t, akkor az ellenzek alakithat kormanyt.
...Tehát jelenleg 3m szavazó nem tud leváltani egy 2,3m támogatottságú kormány pártot, ami a korábbi kétfordulós rendszerben sikerült volna...
EZ azert kici csusztatas!
Az a 3 millio ember kulonfele partokra szavazott, es nem egyre!
Tudod, a valasztast az nyeri meg akire a legtobben szavaznak. Nem az aki ellen a legtobben szavaznak :-)
AZ az ellenzek bune, hogy ezt a 3 millio embert nem voltak kepesek megszolitani.
Majd, ha epesek lesznek ra, akkor le is tudjak valtani a fideszt.

Kánikula 2018.03.16. 14:20:35

@GyMasa: Nyilván az a párt vagy párt szövetség nyer aki a legtöbb szavazatot kapja. Ha a 3M szavazat 12 felé megy akkor a 2.3M a nyerő.

A helyi választási példa nem a legjobb, mert ott nincs lista, győztes kompenzáció vagy töredékszavazat. Szavazat a szavazat ellen van és ennyi. (+ csak két jelölt volt a 3. súlytalan)

A 2. fordulóban állva maradt a két legjobb jelölt ami lehetővé tette, hogy 1 ember mögé álljon mindenki aki kormányváltást akart.

Nem fog összeállni egy néppárt, közép és baloldali koordináció. Bár tegnap elhangzott, hogy egy "Soros-jelöl" lesz a Fideszes ellenében.

Ezt még behúzza a Fidesz egy egyszerű többséggel szerintem. Egy esetleges 2/3 a további Fidesz hatalom megszilárdítását teszi majd lehetővé 2022-re.

Amint lesz 1 darab hiteles párt (ellenzék váltás) aki mögé felsorakozik a kormányváltást akarók tömege, akkor lesz csak csere, de akkor várhatóan a Fidesz többet nem tud visszajönni.

GyMasa 2018.03.16. 15:51:04

@Kánikula:
...Amint lesz 1 darab hiteles párt (ellenzék váltás) aki mögé felsorakozik a kormányváltást akarók tömege, akkor lesz csak csere, ...
pontosan!
Csak ez a part ma meg nem latszik.
Viszont azert lassan mar fel kellene tunnie, mert csak akkor lesz eselye '22-ben nyerni, ha addigra rendesen felepitik magukat.
...de akkor várhatóan a Fidesz többet nem tud visszajönni...
Hat, igen, kellene valaki, aki megszunteti a fidesz "legkisebb rossz" szerepet, es akkor
kapasbol lepeskenyszerbe kerulnenek.
(vagy osszeszedik magukat es hajlandoak lesznek normalisan kormanyozni, vagy ok is kovetik az szdsz-fkgp-mdf- mszp sort)
süti beállítások módosítása