Hunvald-blog

234. Közpénzből bulizva

2018. június 05. - HunvaldBlog

„Az Indextől vannak? Sok sikert kívánok a munkájukhoz!”
Bajkai István, közpénzen kampányoló Orbán-ügyvéd

Olvasom, hogy a legutóbbi testületin egy interpelláció nyomán szóba került, hogy miért költött az önkormányzat három és fél millió forintot az országgyűlési választás előtt egy nappal egy olyan rendezvényre, amelyen Erzsébetváros akkori alpolgármestere, Bajkai István volt a „sztárvendég”. És bár az is megérne egy misét, hogy a szintén Fásy-kedvelő Vattamány Zsolt miképpen indokolta most ezt a meglepően bőkezű támogatást (itt azért elolvasható), az igazi poén, ahogy mindez „elintéződött”.

Ugyanis a rendezvény lebonyolításáról szóló, az Erzsébetvárosi Piacüzemeltetési Kft.-vel kötött szerződést alpolgármesterként maga Bajkai István írta alá. Azaz, Bajkai a megálla- podás szerint 3 millió 490 ezer forintos összegért a cég vállalja a rendezvény területének biztosítását, őrzését, takarítását, valamint a sörpadok, aggregátor beszerzését. Az Erzsé- betvárosi Piacüzemeltetési Kft. gondoskodott a szórólapokról és a plakátokról, valamint az egyéb felmerülő feladatok ellátásáról. Azt nem tudni, hogy a fellépők esetleges jutta- tásait miből fizették, a szerződésben ugyanis erre nem térnek ki külön – írja a Népszava.

Azaz, Bajkai alpolgármester gálánsan vett egy bulit Bajkai művész- és jelölt úrnak – köz- pénzből. Ez így annyira szép, nem?

P.s.: Az Orbán família megbízásokkal kitömött ügyvédje, Bajkai István ekkoriban nagyon elemében volt. A választásokhoz közeledve Teréz anyaként egyre inkább szükségét érez- te a rászorulók megsegítésének, előbb nevével címkézett ingyen tojást, majd tejet osztott ki, szóval nagyon elemében volt, kampányalamizsna osztásban igencsak jól teljesített. A választásban már nem annyira, azt elvesztette. De legalább színpadra léphetett…

***

470 millió forintért szerződött a miniszterelnökséggel 3 havi munkára az SBGK ügyvédi iroda, amelynek elnökségi tagja Bajkai István, Erzsébetváros fideszes alpolgármestere – írja a Hír TV a kormány.hu adatai alapján. Az Orbán família ügyvédje nem panaszkodhat, kib@szottul jól él a közbeszerzésekből. Hála a jóistennek, nem csak ügyvédi irodája van neki, de közbeszerzési tanácsadó cége is szárnyal a közpénzes tendereken. Emellett a kampányalamizsna osztás nagymestere is ő, a tojás-tej-sonka tengelyen igen jól telje- sített. Pfejj. (K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8214025600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása