Hunvald-blog

235. Gránitszilárd

2018. június 08. - HunvaldGyörgy

A cím egy kissé becsapós, bocs, de nem, most egyáltalán nem kedvenc Szilárdunkról, a Némehtről lesz szó – aki jelenleg honvédelmi miniszterhelyettes, és épp most támasztja fel a magyar haditengerészetet – hanem a gránitba vésett, megmásíthatatlan és örök alaptörvényünkről. Melyet hetedszer is meg kíván farigcsálni a miniszterek elnöke, aki ezt ma reggel, a szokásos pénteki rádiós igehirdetése interjúja végén jelentette be a Kossuth rádióban.

orban_radio20170908.jpg

Azaz, szeptembertől indul az alaptörvény felülvizsgálata, ami Orbán szerint egy-másfél évig is tarthat. A most a parlament előtt lévő alkotmánymódosítási javaslatról – melyet 2016-ban nem tudták elfogadtatni – meg azt mondta: ez csak egy kisebb változtatás, me- lyet az ország biztonsága érdekében (gondolom, ehhez kell a haditengerészeti Szilárd) meg kell tenni. És ugye amit meg kell tenni, azt meg kell tenni...

Hét év alatt hetedszer módosítják azt a bizonyos gránitszilárdságút. De a 77 magyar népmese történetei többnyire happy end-del végződnek: boldogan éltek, míg meg nem haltak. (Dr. Sándor Zsuzsa: A hetedik)

Szeptembertől aztán ennél egy jóval nagyobb, átfogó felülvizsgálat várható: “Ősszel meg szeretnénk indítani egy alkotmányrevíziót” – mondta. És jöhet a 8. alaptörvény-módosítás is, elképzelhető, hogy 2019 májusában összevont EP- és önkormányzati választás lesz, erről meg a Zoom.hu ír részletesen.

A portál azt is megnézte, ki járna jól ezzel az utóbbi módosítással. Mi biztosan, egy év múlva ilyenkor már fellélegezhetne Erzsébetváros, és az országgyűlési választás ered- ményét megismételve az önkormányzatból is elhajthatja a fideszeseket.

További szép estét mindenkinek!

P.s.: A választásról jut eszembe: mint az nemrég kiderül, áprilisban az önkormányzat fizette Bajkai István kampányzáró énekes-, táncos-komikus Fásy-féle kampányzáróját a Klauzál téren. Miközben a Parlament honlapján nyilvánosságra hozott képviselői va- gyonnyilatkozat szerint Bajkai ügyvédként tavaly 72,65 millió forint bevételhez jutott; egy budapesti családi és egy V. kerületi társasházi lakás résztulajdonosa, ezen kívül van több erdője, földje is. Számláján 68,5 millió forint van és 96 millió egyéb pénzkövetelést tün- tetett fel, nemesfémben 12 milliója van. Aranyember. Tényleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2614033138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása