Hunvald-blog

237. Valósághajlítók

2018. június 14. - HunvaldBlog

Nahát, tényleg hajlítható a valóság! Mondjuk hazánk kétharmados sámánja vezetője ezt már korábban is megmondta, de mégiscsak más saját szemmel is látni ezt. Gondolom, senkinek nem kerülte el a figyelmét, hogy most kedden az ügyészség napját ünnepelte az ország, minek örömére aztán ünnepséget is tartottak Budapesten. Polt Péter még az Eurojust, az EU bűnügyekben való nemzetközi igazságszolgáltatási együttműködést koordináló ügynökségének elnökét, Ladislav Hamrant is meghívta és vendégül is látta.

Találkozójukon sok mindenről szó esett, de az MTI által közreadott hír legszebb mondata így hangzik: „A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa és az is marad”. Igen, ezt mondta bele az ünnepi hangulatba a legfőbb ügyész, kinek szavait kitörő örömmel és bi- zakodással fogadott mindenki. Ja, nem.

Polt örömmel képviselte a kormány álláspontját az Európai Ügyészséggel szembeni kétségeket illetően, mert szerinte nem világos, hogy mi lenne a szerv feladata, ha már enélkül is ilyen pompás a nemzetközi együttműködési bűnügyek felderítésében. (via 444.hu)

Itt van a Mércéről 4+2 ügy, mielőtt a jogállam szilárd és független bázisát hangosan ün- nepelni kezdenénk:

  • Azeri mutyi
  • Rogánék gigabiznisze
  • Kósa Lajos mesés megtévesztése
  • Tállai „benzinárcsökkentő” András esete
    • Amikor Farkas Flóriánt kéne megtalálni
    • A csigalassú Tiborcz-ügy

És akkor még nem is beszéltünk a különféle, erősen koncepciósnak tűnő ügyekről, pedig azokból is van bőven. De a magyar ügyészség Polt szerint akkor is a jogállam szilárd bázi- sa. Szilárd, mint a hetedszer módosított alaptörvény. És független, mint Polt Péter.

***

Más: Alkotmányba írná a Fidesz, hogy tilos a hajléktalanság. A tavaszi kampányban még a szegények pártfogójaként tündöklő, azóta fideszes o.gy. képviselővé vált Bajkai István a Fidesz nevében arra kérte a Fidesz kormányt, hogy az tiltsa be a hajléktalanságot, mert zavaró a hajléktalanok léte. Szép. Kíváncsi vagyok vajon kérése meghallgatásra talál-e. És ha igen, akkor mi lesz. Bár emberségre ne nagyon számítsunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr10014046792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása