Hunvald-blog

245. Ennyire futja

2018. július 08. - HunvaldBlog

Ma kicsit későn jöttünk, mert megvártuk a józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményét. A szavazatok feldolgozása mostanra befejeződött, így már bizonyos, hogy rendkívül alacsony, 23 százalékos részvétel mellett Fidesz jelöltje, Sára Botond nyert. A választás egyfordulós volt, érvényességi küszöb nélkül. Az új polgármester a 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget.

jozsefvaros_valaszt2018.jpg

És akkor jöjjenek most a számok. A Nemzeti Választási iroda honlapján elérhető adatok szerint 100 százalékos feldolgozottságnál:

  • dr. Sára Botond, Fidesz-KDNP - 8 269 (62.85%)
  • Győri Péter, független - 4 787 (36.39%)
  • Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt - 100 (0.76%)

Pár keresetlen szó mindehhez: miután a Fidesz szanaszét nyerte magát áprilisban, most megpróbálkozhattak volna egy tisztességes kampánnyal, csak úgy, az íze kedvéért. Nem tették. Gátlástalanul, mindent felzabálva nyomták le a kampányt, gyakorlatilag önkor- mányzati erőforrásokból. Ennyit a tisztességes kampányról meg az egyenlő esélyekről... (De ha valaki ma a VIII. kerületben tartózkodott, láthatta a lényeget is. Találkozhatott a föl-alá sétáló Kubatov Gáborral - via Hont András)

… eszembe jutott Bundi, egykori aranyhörcsögünk. Nem lehetett olyan jóllakott, hogy ne tömje tele a két pofáját újabb és újabb tartalékokkal. Van úgy, hogy egy hörcsög pofáiban egy egész ország őrlődik. Nem tehet róla, ilyenek a hörcsögök, mint az alábbi videó is mutatja. Nem mondom, látványnak jópofa. A fogak közé kerülni kevésbé. (via Lendvai Ildikó)

Győri Péter (és csapata) az elmúlt évek messze legjobb ízű ellenzéki kampányát vitte vé- gig Józsefvárosban. Tisztességesen végigcsinálták azt a legmocskosabb ellenszélben is, de ez is kevés volt. Jelenleg ennyire futja, ide hülyült az ország.

P.s.: Aki figyelemmel végig követte a józsefvárosi kampány eseményeit, annak nem lehet kétsége, hogy mi vár ránk 2019-ben Erzsébetvárosban.

További szép estét mindenkinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2914101111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása