Hunvald-blog

280. Törvényt szegnek, hazudnak

2018. október 21. - HunvaldBlog

„Most nem a lóláb, az egész ló kilógott” 

Hosszú hétvége van, így aztán viszonylag csak röviden: Debrecenben összbírói értekezlet összehívását kezdeményezik a tiltakozó bírák, miközben egyre több helyen soha nem látott ellenállást váltott ki az Országos Bírói Tanács (OBT) legutóbbi megpuccsolt, elcsalt póttagválasztása. A bírósági szervezet egyszemélyi vezetője, Handó Tünde iránt lojális bírósági vezetők ügyeskedése a jelek szerint visszahull rájuk – írja a HVG.

Handó ámokfutása az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökeként eddig is bőven váltott ki kritikát, az év eleje óta pedig az őt ellenőriző és felügyelő Országos Bírói Tanáccsal való konfliktusa öltött elképesztő méreteket. Az OBT – az egyetlen demokratikusan választott bírói szervezet – Handó hatalmának egyetlen intézményes ellensúlya. Tavasszal többen is lemondtak – nyilvánvalóan Handó nyomására –, az ő helyükre kellett volna új tagokat vá- lasztani, ami most nem jött össze.

Dr. Sándor Zsuzsa – 2012-ben kényszernyugdíjazott bíró, tanácselnök, büntetőjogász – is megírta véleményét erről a legutóbbi botrányról a blogján, (Tessék feltétlenül elolvasni!) Szerinte ugyanis Handó céljai érdekében nyomást gyakorol a bírói kar egy részére, akik

nyilvánvaló felső utasításra (vagy csak kérésre?) – törvényt szegnek, hazudnak, átverik saját kollégáikat pusztán csak karrier-féltésből, gyávaságból, szolgalelkűségből.

Blogbejegyzésében hosszasan sorolja a küldöttgyűlésen tapasztalt jogsértéseket:

  • A küldöttek közül többen felálltak, és annak ellenére, hogy ezt törvényi kötelezettségüknek megfelelően írásban vállalták, közölték hogy nem vállalják az OBT tagságot. Ezzel amellett hogy törvényt szegtek, megakadályozták hogy jelöltté válhassanak olyanok, akik vállalták volna a tagságot.
  • Annak ellenére, hogy a törvény szerint a küldöttgyűlésen „a szavazást mindaddig folytatni kell, amíg a szükséges számú jelölt az előírt számú szavazatot meg nem kapja” a küldöttek úgy döntöttek, hogy a gyűlés eredménytelen volt.
  • Nyílt szavazás volt titkos helyett, ellenpróba (vagyis a nemek és tartózkodások számolása) nélkül
  • A törvény szerint előírt, három legfiatalabb bíróból álló szavazatszámláló testület helyett a levezető korelnök számolta össze a szavazatokat – mivel a számláló testület tagjai a törvénysértések láttán kivonultak a teremből.

A küldöttválasztó gyűlést a számos szabálytalanság miatt haladéktalanul meg kell ismé- telni a Győri Ítélőtábla bírái szerint, akik egyúttal arra kérik a kollégáikat; akik egyetérte- nek a leírtakkal, „ne féljenek vállalni azt” és csatlakozzanak hozzájuk. Amit – szokatlanul bátran kiállva – egyre többen meg is tesznek.

Itt tartunk ma, Magyarországon. További szép estét mindenkinek.

P.s.: Az OBT tagjai saját pénzükből, saját szerkesztésükben működtetnek egy weboldalt, hogy akadálytalanul elérjék a teljes nyilvánosságot. Ott tették közzé: „Az Országos Bírói Tanács 11 taggal továbbra is működőképes és a jövőben is folytatja a munkáját.”

***

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen – Meg tudja-e nekem magyarázni vki, miért nem lehet egy előzetesben ülő, tehát ártatlannak tekintendő, polgári jogainak gyakorlásában csak az eljáráshoz szükséges mértékben korlátozható embernek ott a sitten borostája, horribile dictu szakálla? (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8814314327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymand 2018.10.22. 05:11:22

"Törvényt szegnek, hazudnak" - és mi ebben az új, mi ebben a meglepő?

anonymand 2018.10.22. 05:41:17

"Meg tudja-e nekem magyarázni vki, miért nem lehet egy előzetesben ülő, tehát ártatlannak tekintendő, polgári jogainak gyakorlásában csak az eljáráshoz szükséges mértékben korlátozható embernek ott a sitten borostája, horribile dictu szakálla? (via Fügedi Ubul)" - egy helyen találtam rá példát.
A Tököli BV Intézet házirendjében:
"10. Nyilvántartásba vételhez - az intézet költségére - fényképet készítenek a fogvatartottról. A fénykép felkerül egy vonalkóddal ellátott kártyára, mely azonosítás mellett telefonálásra és vásárlásra is használható. A fogvatartott ezt követően külsejét csak a büntetés-végrehajtási osztályvezetőtől kérelmi lapon kért és kapott előzetes engedély alapján változtathatja meg. Ekkor új fényképet kell készíteni, melynek a költsége már az érintettet terheli."

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.22. 13:06:52

Handó Tünde férje és az elhagyott sunyi pártiratok.

Nem városi legenda: - Szájer József elhagyta, az ellenzék olvasta és választási beszédtaktikát váltott. Hangyaf.szny.val bukott a zorbán és összetörte az irodáját mérgében majd évekig nem az Országházba, hanem kezelésre járt :-) Minek kellene a zorbánnak ellenség, ha ilyen barátai vannak :-) Nem is gondolva ugyebár Lajosra! :-)

erkolcstan.blog.hu/2018/01/31/hando_tunde_ferje_es_az_elhagyott_sunyi_partiratok

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.22. 13:20:17

Bírósági rendszer jelenleg önkényuralmi ág.

Tegyük tisztába! A hazai bíróságok nem a harmadik hatalmi ág, hanem az egyik önkényuralmi ág. Minek kellene lennie? Inkább hatalom ellenőrző és szabályzó ágnak.

erkolcstan.blog.hu/2018/05/31/birosagi_rendszer_jelenleg_onkenyuralmi_ag

aztgondolom 2018.10.22. 15:18:15

ez nem több de nem is kevesebb mint személyes bosszú és megfélemlítés . ne legyenek kétségeink . hasonló módszerek működnek a teljes közigazgatásban , a rendőrségnél, az ügyészségeken, az egészségügyben és mindenütt ahol a NER működik. ez a ner belső rendje. A hűségeseket a szervilistákat jutalmazzuk az ellenséget a sorból kilógókat aki azt meri mondani hogy a király meztelen vagy előbb utóbb csak gondolni meri kinyírják , lehetetlenné teszik saját magát és a családját is. Eszközük zsarolás fenyegetés megvesztegetés

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.10.22. 16:07:06

@FILTOL: Ásít? Köp... minden ilyen tetves tolvajvédő fideszesre.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.10.22. 16:08:49

@TanBá: Ebből egy szó sem igaz. Fideszes hazugság, ahogy az szokott lenni. Jöttök és böfögitek, de ennyi. A meccs éppen arról szól, hogy a fidesz hogyan tudja maga alá dózerolni még jobban az egyelőre még talán legfüggetlenebb hatalmi ágat. Bazmeg, Handó Tünde a főnök és még így is ez a legfüggetlenebb...

röf 2018.10.22. 16:51:21

Legfüggetlenebb hatalmi ág?
Jah... független, mint az Index.
Ez a sok, nyugdíjba menni nem óhajtó komcsi bíró...

HjCRN+y7 2018.10.22. 17:01:06

@aztgondolom: Pontosan igy mukodtek a kommunistak is. Persze mitol ennenek ezek masok, nagy reszuk MSZMP-skent vagy KISZ titkar volt.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.22. 18:06:40

@Orbán egy Palpatine:

Bírók megfigyelése?
Végül is, ha ezt a bírói bűncselekmények felszámolása miatt született az új megfigyelési törvény, akkor még megbocsátható és érthető is. Persze a kameráktól a bírók félnek a legjobban, mert úgy nem tudnának jegyzőkönyveket hamisítani.
erkolcstan.blog.hu/2017/03/18/birok_megfigyelese

Bírói Etikai Kódex áltudományos
A Bírói Etikai Kódex önmagában botrányos. Az áltudományos szervezetek és a szélsőséges vallási szekták színvonala szerint íródott. TEKINTÉLYELVEKET és NEM JOGOT ÉS JOGSZERŰSÉGET VÉD! "kollégái által hozott döntéseket egyéb módon sem bírálja" Pedig a tudományos módszertan legfontosabb eleme a kritikai próbára való kitevés és a kritikák kiállása. Amit ennek nem tesznek ki és azt nem állja ki, az eleve nem bizonyított, hogy igaz és jó lenne. Vele együtt az sem, hogy jogszerű és törvényes lenne. A bíróknak tehát alapjaiban rossz az etikai kódexük. Kérjük kijavítását, hogy megfelelő körülmények közt a bírók igen is bírálhatják egymást.
erkolcstan.blog.hu/2017/03/12/biroi_etokai_kodex_altudomanyos

Bírói önkényuralom kialakulása.
Ha a hatalomnak nincs semmilyen kontrollja, illetve csak is saját maga, akkor a rendszer törvényszerűen önkényuralomba torkollik. - Bírói Önkény Ellen mozgalom
erkolcstan.blog.hu/2016/12/12/biroi_onkenyuralom_kialakulasa

Tények önkényes értelmezése szabad a hazai bíróknak.
A tények bírói önkényes értelmezése Magyarországon NEM bűncselekmény, ezért a magyar igazságszolgáltatás NINCS bűnözők kezében.
erkolcstan.blog.hu/2016/02/23/tenyek_onkenyes_ertelmezese_szabad_a_hazai_biroknak

barabasJ 2018.10.22. 18:51:45

@anonymand: Tökölön – ha jól tudom – már elítélt rabok vannak. Az előzetesben lévők pedig még – szintén, ha jól tudom – ártatlannak tekintendők, amíg a bíró bút vagy bát nem mond az ügyében. Két teljesen különböző állapot. Nem hiszem, hogy ugyanazok a szabályok vonatkoznak két különböző „státuszban” levő állampolgárra. De ha mégis, akkor azért azt furcsállanám...

barabasJ 2018.10.22. 19:04:12

Bocs: nagyon furcsállanám.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.10.22. 20:09:01

@TanBá: Ennyi ostobaságot összehordani. Gratulálok. A gyíkemberekben is hiszel?

Gerardus A. Lodewijk 2018.10.22. 20:32:42

@anonymand: "A fogvatartott [a] külsejét csak [...] engedély alapján változtathatja meg."

A "megváltoztat" a magyar nyelv általánosan ismert szabályai szerint aktív cselekvést jelentő ige. A szakáll nőni hagyása nem aktív cselekvés, ezért a józan ész szerint nem eshet ezen engedélyeztetési kötelezettség alá. Ellenkező esetben bv-intézetben pl. őszülni is csak engedéllyel lehetne, ami nyilvánvalóan nonszensz.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.22. 20:39:21

@Orbán egy Palpatine: nem vagy túl okos

A Bírói Önkény Ellen és a Tisztességes Bírói Magatartásért mozgalmak figyelemfelhívó mémjeit láttad. Mindkét mozgalom jelentős társadalmi támogató bázissal bír. Nemzetközi bírói lapokban is publikálták már álláspontjaikat.

kewcheg 2018.10.22. 20:46:50

A posztkommer országokban a bíró minden csak nem független.Hála a proletárdiktatúrának,ami proletárrá tett mindent.Hol és mikor volt független a bíró? Hát valamikor ezernyolcszázban, Georgiában, Virginiában.A gazdag és művelt ültetvényesek bírók, ügyvédek, orvosok, művészek voltak. Fizetés nélkül, az ültetvényből ugyanis királyul éltek.Csakhát ugye a négerkérdés...Dehát ezt érthető okból nem sírja vissza senki.Ahol a parlament dönti el mennyi a ropi a bírónak, ott nincs függetlenség.Legalábbis posztszovjet országokban nem, ahol a parlament szerint mindeni gombokból megél rajtuk és haverjaikon kívül....

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.22. 21:06:52

A bírói önkény és a bírói bűnözés társadalmunk legveszélyesebb problémája. Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elkurvultak. Magyarországon a törvénykezés és a bírósági gyakorlat is a bűnelkövetés eszközévé is vált. Ez ellen jött létre a Bírói Önkény Ellen mozgalom, mivel az állam nem teszi a dolgát, vagy nem eléggé jól.

Weißkopf 2018.10.22. 21:07:18

@HjCRN+y7: "nagy reszuk MSZMP-skent vagy KISZ titkar volt." Bizony, mint pl. Mo. örökös miniszterelnöke, apucija pedig kommunista párttitkár volt, de ez téged ne zavarjon.

aztgondolom 2018.10.22. 21:36:10

azt gondolom ez az attitüd nem attól függ hogy valaki mszmp-s volt vagy nem, hanem a politikusi pálya kiválasztó rendszere ezeket az embereket preferálja. tehát nem párttól, hanem hatalmi helyzettől függő

rpMaus 2018.10.22. 23:21:18

@anonymand: Ezt hívják állami csicskáztatásnak, nem? Amúgy ez a rész érdekes: "A fénykép felkerül egy vonalkóddal ellátott kártyára", hát istenkém, még pár év eltelik és e z e k (rogán és társa mint újkori göbbelszek) újraolvassák a II. Birodalom bevett gyakorlatait és ezt a vonalkódot majd az alkarra tetoválják, és akkor már egy menetben a gázszerelő felszerelheti az összes BV intézménybe(n), az összes ajtóra, hogy "Arbeit macht frei" és alá magyarul, mert úgy az olcsóbb: "A munka nemesít!" (hiszen kötelező félrefordítani), aztán jöhetnek a kamrák is . . . Már értem, miért pont gázszerelő 8-/

rpMaus 2018.10.22. 23:35:27

@röf: Öreg! Matekból hanyas' voltál? 2018-at írunk, 30 éve elmúlt az a világ, amiről áhítozol! igen: Áhítozol! Mert így lehet anyázni. Ha nem [egy] szocialista rendszer lett volna 54 éven át, de ugyanúgy (!) loptak volna és hazudtak volna, mint mostani haverjaid, akkor mondd, Barátocskám,, mire hivatkoznál most? Hát rohadjak meg cipőben állva, hogy 1967-ben születtem a cucilizmus' "aranykorában" (új gazdasági mechanizmus, tartott vagy két éven át), de ha beledöglök is, akkor sem voltam és nem lettem "kommunista" vagy mire hivatkozol itt hülyeségekre. El kellene felejteni azt a taktikát, hogy aki nem ért egyet azzal, amit te és haverjaid jónak VÉLTEK, azt rögvest egy 30 évvel ezelőtt is már nem létező (!) szocializmussal vádoljátok meg.
De számoljunk tovább! 18 évesen ha valaki zseni és felveszik a jogi karra, az 6 év, ez után jön két-három év ügyvédbojtárkodás, vagy még hosszabb időn át fogalmazói állás (ha van!), aztán bírósági titkár lett a szerencsétlenből és úgy 30-35 évesen esetleg kinevezték bíróvá. Na most tessék már nekem elmesélni, a hazai bírói karnak hány százaléka az, aki 1985 előtt lett bíró? Szerintem 1-2%-a. És van-e olyan, aki "vérbíró" lehetett? Nincs! Akkor miről beszélünk?!
Szégyellheted magad Te is baromságaidért.

rpMaus 2018.10.22. 23:40:49

@TanBá: Szerbusz' Fidibusz! Bocs, hogy csak úgy beleszólok, de szerintem [a] bírók a pályán vannak, míg a tárgyalókban - ebből a szemantikai nézőpontból - bírák vannak; a másik, amiben segítségedet kérem, hogy ha több határozott névelőt alkalmaznál, az üdvös lenne szép magyar anyanyelvünknek (is) . . . ahogy szoktam volt mondani mindig is: szerintem . . . és: ne legyen igazam :)

Szeretettel:

Maus Róbert Péter s.k.
jogi asszisztens, tanácsadó
www.tele-maus.hu

rpMaus 2018.10.22. 23:44:18

@kewcheg: Elnézést, ha rosszul értem. Ezek szerint aki fizetést kap, az egyik sem független? Te miből élsz? És kinél bankolsz? :/

rpMaus 2018.10.22. 23:46:29

@aztgondolom: Üdv! Akár igaz is lehetne, hogy ez nem pártfüggő, hanem a hatalomtól függ, de a 30 év alatt hatalma itt már sokaknak volt, ezt mégsem engedték meg maguknak, sőt az a sokak által elátkozott bolsikádárrendszer sem tett meg olyan húzásokat, vagy legalábbis nem ennyire az emberek pofájába bele (köpve), mint ezek . . .

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.10.23. 07:14:14

a biroi kar 80%a inkompetens balfasz...aki amugy magat kurvanagy agynak kepzeli pedig b3szari es mocsok...resza annak a jogaszmaffianak akik uraljak az orszagot.
egykutyak vagytok a politikusokkal szarosok ha politizaltok.nem lehetne ehelyett hogy lezartok par evtizedes elhozodo ugyet? ja nem.az nem lehet.inkabb kirendeltek egy szakertot.
bírók?
köpni kell.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2018.10.23. 10:30:33

Vannak olyan szavaz, amiket direkt írok kiejtés szerint és a helyesírás alap szabályai szerint helyesen, még akkor is, ha éppen ezek kivételek ezen szabály alól. Lásd hasonló a szientológia egyház is.

Miért? Mert "a bíró az állami igazságszolgáltatás meghatározott területen és terjedelemben való gyakorlásával megbízott személy, jogi szakvizsgával rendelkező jogász" többes szám jele meg a k betű. -- Ja és valamiért nem sportszerűek a bírópolgárelvtársak. (ezért van a sport árcsengés) --- Nézd meg az irónia és a szarkazmus szavak jelentéseit!

kewcheg 2018.10.23. 10:55:13

@rpMaus: annyi fizetést nem tud kapni hogy független legyen.Legalábbis itthon.Nem vagyok nagyon jártas a bírói hivatást szabályozó jogszabályban, de valami úgy rémlik, hogy nagyjából semmit se csinálhat a bíró, mert mindennel összeférhetetlen, kivéve az egyetemi oktatást, meg a könyvírást, hasonló...Ezenkívül kb. ha kilép a bíróságról, a legjobb ha a biciklibelsőben lakik, mert még azt is meg kell válogatnia hogy kivel ül le sörözni.Legjobb, ha otthon űl, áll,alszik,senkihez se szól,sehova se megy.Ezt a speciális életvitelt valahol kompenzálni kellene....Most mennyi is a javadalmazás?valami 1500 euró kb? Borsodi átlagot lehet hogy kétszeresen meghaladja talán, nevetséges...

rpMaus 2018.10.23. 12:09:32

@kewcheg: Szia!

Én nem (sem) vagyok túlságosan elragadtatva a hazai bírósági (Sic!) színvonaltól, de ettől még nincs jogom és okom sem az egyes személyeseket, de különösen nem en block az igazságszolgáltatásban dolgozó bírákat és ab ovo csak azért korruptként vagy részrehajlóként vagy akár csak "kontárként" minősíteni, mert nem kapnak annyit, mint egyes külföldi szaktársaik.

Szerintem a hazai közszférában az eü. rendszertől az oktatásig ugyanúgy tele vannak de facto hülyékkel (orvosnak, ápolónak, tanaraknak' lenni nyilvánvalóan alkatilag és emberileg képtelen egyedek tömege), de ettől még akár sokkal többen lehetnek a lelkiismeretes és szakértő felek ugyanott. Sőt: egy kompenzált alkalmatlan sokszor jobb eredmény is el tud érni, már ha a jó irányba kompenzál (sajnos nem ez az életszerű).

Ha a fizetések nemzetközi rátájából indulok ki, akkor minden szakma minden egyes képviselője korrupt és alkalmatlan? Mert a kereskedőktől a biztosítási üzletkötőkön át a kisvállalkozókig mindenki azon mocorog, hogy milyen szar nekik (amit nem is vitatok!), de a közszféra bértáblái a többség esetében a minimálbéren "táncolnak", miközben akár szó szerint is halára dolgoztatják őket. Az "ennyi gazember nem lehet" alapon én tehát nem vonnék le ebből messzemenő következtetéseket.

Maradjunk annyiban, hogy egy hazai igazságszolgáltatási szakember (jogász), akár bíró, akár nem, eshetőlegesen hülye vagy nem, példánya szerint alkalmatlan vagy alkalmas, esetleg kiváló, és affinitása és emberi mivolta szerint emberséges vagy nem,vagy kifejezetten bunkó (mint az a büntetőbírónő', aki lehülyézte a két ártatlanul ült vádlottat, csak mert romák és mert alacsony - semmi - képzettségűek...).

És ugyanilyen elvi alapokon az,hogy valaki megtartja-e adott szavát, becsületét és nemkülönben bírói esküjét, az is eshetőleges és nem hiszem, hogy lényegesen többet nyomna a latban a bérezése, mint emberi minősége és szakmai alkalmassága.

Egy külön ügy a hierarchikus rendszer és annak kihatása a rendszer egyedeire, de ez az, amiről szerintem még egymás közt sem nagyon beszélnek a bírák: mikor, kitől, milyen utasításokat kaphattak ügyek elkenésére, vagy kikanyarítására.

De ez meg az angolszász jogrendben is felmerül szerintem, szóval talán emiatt sincs okunk szégyenkezni.

Szégyenkezni az általános "nemzeti" tahóságok miatt, az "így szoktuk" miatt, és a halszag miatt lehet és kell 8-)

Szeretettel:
robi

ref.:
"Annyi fizetést nem tud kapni hogy független legyen.Legalábbis itthon.Nem vagyok nagyon jártas a bírói hivatást szabályozó jogszabályban, de valami úgy rémlik, hogy nagyjából semmit se csinálhat a bíró, mert mindennel összeférhetetlen, kivéve az egyetemi oktatást, meg a könyvírást, hasonló...Ezenkívül kb. ha kilép a bíróságról, a legjobb ha a biciklibelsőben lakik, mert még azt is meg kell válogatnia hogy kivel ül le sörözni.Legjobb, ha otthon űl, áll,alszik,senkihez se szól,sehova se megy.Ezt a speciális életvitelt valahol kompenzálni kellene....Most mennyi is a javadalmazás?valami 1500 euró kb? Borsodi átlagot lehet hogy kétszeresen meghaladja talán, nevetséges..."

Gerardus A. Lodewijk 2018.10.23. 13:20:57

@rpMaus: Szerintem a hozzászóló arra a többezer éves igazságra utalt, hogy senki nem lehet tökéletesen független, ha pl. a munkájáért - tipikusan a megélhetés érdekében - pénzt kénytelen elfogadni. De szerintem a bíráktól nem is ilyen abszolút függetlenséget várunk el, hiszen ezt továbbgondolva senki sem lehet mindenkitől és mindentől független, ha társadalomban él, sőt még szigorúbban véve senki, ha egyáltalán él.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.23. 13:21:43

@Dr Szopjatokle Mind:

Tartózkodó szavazatok be nem számítása törvénytelen?
Azaz a fagyi visszanyalt:-) Akkor mennyire törvénytelen az, hogy Magyarországon az országgyűlési választásokon nincs sem tartózkodom, sem egyik pártra sem érvényes szavazási lehetőség. Akkor lenne jogalapja és főként erkölcsi és etikai alapja az Orbán kormánynak/rezsimnek a 2018.szeptember 12-i 69,5% igen aránnyal elfogadott Sargentini jelentést megtámadnia, ha előtte bevezetné hazánkban az érvényes tartózkodom és egyik pártra sem szavazási lehetőséget. Abban az esetben támogatnánk is, mert alapvetően igazuk van, csak éppen kettős mércével mérést nem szeretjük.
erkolcstan.blog.hu/2018/09/12/tartozkodo_szavazatok_be_nem_szamitasa_torvenytelen

rpMaus 2018.10.23. 13:43:57

@Gerardus A. Lodewijk: Szia!

Értem és megértem, sőt nem is vitázni kívántam (tudom: sikerült mégis :) ), csak a kontextusában helyére húzni a dolgot.

Épp az az egyik legfélelmetesebb, hogy azokat a(z ellen)súlyokat és fékeket már 2010 óta folytatólagosan erodálja, vagy épp bontja ki légkalapuccsal' k-ormányunk és p-ártunk, amelyek a bírói függetlenséget legalábbis megalapoznák, megalapozták, megalapozhatnák. És ebben a tekintetben én nem a fizetést tartom a legfontosabb ellensúlynak, de ettől még nem vonom el szerepét és önsúlyát' :)

Na most, ha pedig azt veszem, hogy például (e z e k kívánatossági mércéje szerint) eljutnak odáig, hogy 70-80 százalékban a fidesz.-kdnp mellett agy felé mondjuk így: el- vagy lekötelezett bírák ülnek "végre" a pulpitusoknál, akkor az, hogy mennyit kapnak, már mit fog számítani... Ugye? :/

Szeretettel:
robi

Ref.:
"Szerintem a hozzászóló arra a többezer éves igazságra utalt, hogy senki nem lehet tökéletesen független, ha pl. a munkájáért - tipikusan a megélhetés érdekében - pénzt kénytelen elfogadni. De szerintem a bíráktól nem is ilyen abszolút függetlenséget várunk el, hiszen ezt továbbgondolva senki sem lehet mindenkitől és mindentől független, ha társadalomban él, sőt még szigorúbban véve senki, ha egyáltalán él."

anonymand 2018.10.24. 01:06:40

@barabasJ:

Én csak azt szerettem volna jelezni, hogy más helyen, például a jogtárban, nem leltem hivatkozási alapot.
Sajnálom, ha félreérthető voltam.

anonymand 2018.10.24. 01:11:17

@Gerardus A. Lodewijk:

Igazad van.
Bár Tökölön, az ifjak általában ritkán őszülnek.
Itt azonban jogi háttérhiányról van szó (hiszen, ha jól tudom, még házirendet sem tudtak mutatni Czeglédynek).

anonymand 2018.10.24. 01:13:28

@rpMaus:

Ne fesd az ördögöt a falra!
Már eddig is túl messzire jutottunk az úton...

Porropo 2019.11.27. 18:18:00

A ránk ruházott hatalommal való visszaélés bűn. Ki tudná ezt jobban, mint a blog tulajdonosa ?
Hogy mások így így tesznek ? Nos, az nem mentesít a bűnösség, és annak következményei alól.
süti beállítások módosítása