119. Pillanatkép (3)

2017. június 28. - HunvaldGyörgy

A „nagypolitika” után vissza a kerületbe: ma délelőtt az Akácfa utca környékén jártam, méghozzá a Dohány és a Wesselényi utca közti részen. Ahol (minő meglepetés!) megint felbontások, ilyen olyan fél- és egész útlezárások fogadják az arra tévedőt, mert bizony az Akácfában lezárások vannak. Még mindig – vagy épp megint, a fene se tudja már követni ebben a nagy felbontogatós, ámde állítólag gondosan tervezett kavalkádban.

akacfa20170628-2.jpg

akacfa20170628-1.jpg

Ami biztos: túrnak fúrnak, útfeltörnek, terelnek – hetek, hónapok óta hadiállapot van a környéken. Pedig ezen a szakaszon nem is olyan rég, pár hónapja temették vissza a kiásott árkokat. Aztán egy darabig így volt, majd megint felbontották, végül lebetonozták az egészet, az aszfaltozást kihagyva. (Megjegyzem, a korábbi, zúzottköves megoldásnál azért ez a mostani, ha nem is sokkal, de valamennyivel jobb!)

akacfa20170628-3.jpg

Persze értem én, hogyne érteném, hogy cserélni, javítani kell gáz-, víz, istentudja milyen csöveket, vezetékeket. No de így?! Ennyiszer és ennyi ideig?

Kérdeném: egészen biztos, hogy mindezt csak így lehet végrehajtani? Egészen biztos, hogy ezeket a valóban szükséges közműcseréket (vagy miket) nem lehet ennél átgondoltabban tervezve, jobban elvégezni? Esetleg úgy, hogy az itt lakó és az erre járó embereket ne szívassák hónapokon át?

Mint a ma készült (pillanat)képeken is látszik, jelenleg így fest az utca a Dohány utca sarkáról. (Többet, nagyobb méretben feltettem a fészbukra is, ott aztán lehet bennük gyönyörködni!)

De hasonlóról írt (és rakott fel képeket) – véletlenül szintén ma – Földes Péter is a Face- bookon, csak épp egy utcával odábbról, a Dob utca környékéről:

Erzsébetvárosi vigasságok
Erzsébetváros épül. Ez a szöveg olvasható a házfalakra kirakott tájékoztató táblákon, és ez most tényleg így van.
Erzsébetváros úgy épül, hogy december óta már negyedszer bontották fel a Dob utcát és környékét. Gázvezetéket fektettek, vízvezetéket, távvezetéket.
Ez eddig három. És most, negyedszerre is. Ezúttal valószínűleg csak az utat javítják, már elvitték a száz éve kitartó járdaszegélyeket (valahol, valakinek jó lesz valamire), és új követ raknak a helyére.
Ami talán nem annyira strapabíró, mint a régi, de ez nem szempont.
Hogy ennek az egésznek, mi értelme, leszámítva, hogy az itt élőknek rengeteg kellemetlenséget okoz, nem tudni. Ami biztos: állandóan zaj van és por, a közlekedési káoszról nem is szólva.
A melósok hétvégén is kora reggel kezdenek zörögni, majd miután mindenkit felébresztettek, fájront van, mert reggeliznek.
Egyszer persze kész lesz ez is, és talán olyan is lesz, hogy nem bontják fel újra az utat.
Így élünk mi a szebb napokat is látott Erzsébetvárosban.

P.s.: Hát igen, kussoljon mindenki, mi így szoktunk megállni. És felújítani. Meg épülni, szépülni, gondosan tervezni.

***

A választókerület jelenlegi, fideszes képviselője, Veres Zoltán a mostani Erzsébetváros újságban a környéken folyó fejlesztésekről ezt írja: Erzsébetvárosban látható eredményei vannak a gondos és előre megtervezett fejlesztési programnak. … idén az egész Akácfa utcában és a Dob utca Kazinczy utca–Erzsébet körút közötti szakaszán felújítják a teljes útburkolatot. Mindezekből látszik, hogy az évről évre megtervezett, folyamatos fejlesztési program eredményeként számos területen tud az önkormányzat rekonstrukciókat végre- hajtani. Hát, a fene se tudja. Ha mindezt tényleg így tervezték, azt kell, hogy mondjam: sajnos sikerült.

118. Maga itt a tánctanár?

„Új fiú a francia elnök, most jön először csúcsra. Meg fogjuk nézni, meg fogjuk ismerni, biztos vannak elképzelései. Van itt már azért néhány veterán, aki több mint 10 éve húzza itt az igát. Nyilván ki fogja magát itt ismerni. A belépője nem túl biztató, azt gondolta, hogy a barátság legjobb formája, hogy rögtön belerúg a közép-európai országokba. Ez itt nem szokás, de majd ő is kiismeri magát" – mondta volt csütörtökön a magyar miniszterelnök Brüsszelben, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve Emmanuel Macron francia államfő egy nappal korábbi interjújára* reagálva.

orban_kaja.jpg

Mindezt azért, hogy Macron végre illemet tanuljon, és megtudja, mit illik és mit nem. Mert Orbán Viktor tudja, ő ugyanis nem csak az énekben és a táncban, hanem az illemben is utolérhetetlen.

(Szerk.: azon gondolkodom, hogy Macron legalább szotyizik?)

***

*Európa nem szupermarket címmel közölte az interjút nyolc európai újság, köztük a Süddeutsche Zeitung című német liberális lap is. Macron hozzátette, hogy "egyes kelet- európai politikai vezetők cinikusan" viszonyulnak az Európai Unióhoz. Számukra az EU csak arra szolgál, hogy "pénzt osszanak szét, anélkül, hogy tisztelnék értékeit".

117. Államférfik

Tegnap Orbán Viktor illusztris társaság előtt a felújított Klebelsberg-kastély átadó ünnepségén arról méltóztatott beszélni, hogy Horthy Miklós kivételes államférfi volt, aki megmentette Magyarországot. Egyúttal kifejtette, hogy Horthy (és társai) megítélését nem árnyékolhatja be a II. világháborús szerepvállalás sem. Hát, igen. Én azért kíváncsi lennék arra, hogy ezen most hirtelen kiderült „kivételességről” mi lenne a véleménye például a Donnál elpusztult 200 ezer, vagy a gázkamrába küldött 600 ezer embernek.

orban_klebeslberg2017.jpg

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Vagy a szétdúlt, elpusztított ország túlélőinek.

De érdekelne Rejtő, Radnóti, Petschauer és a többi, tízezerszám munkaszolgálatra és a biztos halálba hajtott honfitársunk véleménye is. Nos, ők vajon mit gondolnának erről az Orbán által kivételessé kent államférfiről? És vajon mit gondolnának – persze csak ha megélhették volna – a mostani, valószínűleg önmagát is kivételes államférfinek gondoló emberről?

Valóban, a maga módján kivételes volt Horthy, ahogy a maga módján kivételes volt Hitler, Szálasi, vagy Ceaușescu. És a maga módján kivételes Orbán Viktor is. Ha engedjük tovább tombolni ezt az őrületet, hamarosan meg fogjuk tudni, mennyire kivételes. És nem lesz senki sem vétlen abban, ami történt és ami történni fog. (Edgar Swan / Kolozsvári Szalonna)

Normális, tisztességes ember nem tekint, nem tekinthet Horthyra kivételes államférfi- ként. Sem követendő példaként.

P.s.: Egyébként ma napra pontosan 76 éve, hogy Hitler megindította a Szovjetunió elleni hadjáratot, melyhez Horthy, a kivételes államférfi lelkesen csatlakozott. A végeredményt tudjuk.

***

Romsics: Horthy felelőssége vitathatatlan. Miután Orbán Viktor kivételes államférfinak nevezte Horthyt, érdemes felidézni, miként vélekedik a kormányzóról az egyik legna-gyobb hazai szaktekintély. Romsics Ignác történész 2012-ben állt ki a nyilvánosság elé Horthy Miklós pályafutását értékelni, amikor Gyömrő képviselőtestülete tervbe vette, hogy Horthyról nevezik el a város főterét. Romsics másfél órás előadást tartott, a Hetek cikke alapján idézzük fel a legfontosabb megállapításokat. (atv.hu)

116. Széljegyzet (7)

Fű alatt, pacal mellett elnök lett Farkas Flóri. Választmányi tagok helyett meghívott vendégekkel tartott tisztújító közgyűlést a Fidesz szövetséges Lungo Drom. Eredetileg csak pacalozásnak indult, a végén pedig hivatalos tisztújítás lett a falatozásából, ahol ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg ismét öt évre a szervezet elnökévé Farkas Flóriánt – írta mindannyiunk örömére tegnapelőtt a 24.hu. Merthogy manapság (is) így, ilyen lazán mennek a dolgok pacaléknál.

farkas_orban_balog.jpg

Orbán Viktor, Farkas Flórián és Balog Zoltán (Fotó: MTI)

Ha balos lenne, már rég le lenne tartóztatva, mert az olyan jó a hatalomnak. Pedig az adóhatóság (az, amelyik Czeglédyt most hirtelen oly gyorsan előzetesbe küldte) költség- vetési csalás gyanúja miatt vizsgálódik immáron két éve a botrányos felzárkóztatási programban szabálytalanul elköltött 1,6 milliárd forint miatt. Nyomoz a szervezetnél a Központi Nyomozó Főügyészség is, és bár az eljárás ismeretlen tettes ellen indult, úgy tudni, éppen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos esetleges érintettsége miatt jár el kizárólagosan a főügyészség – a szabályok szerint ez a teendő, ha közjogi mentességgel érintett személy szerepe vetődhet föl – ezt már a Magyar Nemzet írja.

De semmi gond, a kutya ugat, a karaván halad, Orbán Viktor bizalma töretlen. Különben is, jövőre választás lesz, nem? De.

Hunvald György

***

Csináld csak Flóri, majd lesz valami... - Olvasom, hogy Farkas Flórián a Lungo Drom újonnan megválasztott vezetője missziós programot indít a cigányság felemeléséért. Farkas Flóriánnak tehát mostantól küldetése van. Szép dolog, nagyon szép. Azt viszont nem nagyon értem, hogy miért mostantól van küldetése, és mi a fenéje volt eddig. Merthogy Farkas elvileg negyedszázada dolgozik a roma társadalomért, a Lungo Drom vezetőjeként, és (egy ideig) az Országos Roma Önkormányzat elnökeként. (via Sztárklikk)

115. Az ártatlanság vélelme

„Szép kis megtorlás” (Czeglédy Csaba) 

Pontosan tudom, min megy most keresztül Czeglédy Csaba, nehéz órák vannak mögötte és előtte. Sok erőt kívánok neki az előtte álló küzdelemhez. Személyesen nem ismerem, de valamikor hasonló felhajtással foglalkozott velem is a média. Ami miatt írom ezt a bejegyzést, azt azért teszem, mert úgy látom semmit nem tanult a baloldal abból, hogy egy ilyen helyzetben mi a normális reagálás. Szinte ugyanaz a reakció, mint anno volt.

czegledy_csaba.jpg

… nem a mi dolgunk ítélkezni Czeglédy felett, megteszik majd helyettünk a Pintér-Polt-Handó három királyok, és katonáik. Én csupán arra akarom felhívni a figyelmeteket, hogy amíg Farkas Flórián, ,,Mennyi” Roland, Orbán, Mészáros, Habony, Rogán, Andy Vajna, Matolcsy, Tarlós szabadlábon élik luxus életüket, addig az a Czeglédy, aki az elmúlt években halálra szopatta az egész fideszes rabló bandát, őrizetben van! Azt pedig jól tudjuk, hogy még ha az egész eljárás végén be is bizonyosodna az ártatlansága, addigra már karrierjét, cégeit régen tönkretették, a politikai hasznot pedig sokszorosan begyűjtötték jóakarói. (dr. Szendrő-Németh Tamás blogja)

Úgy nem lehet megvédeni valakit, hogy közben az embernek az az érzése, hogy védem is meg nem is. Azt biztosan nem tenném, hogy bármilyen bizottság vagy akárki, vizsgálja ki a vádakat, mert információ hiányában nincs mit vizsgálni, meg nem is a feladata ezeknek a laikusoknak Czeglédy Csaba bűnösségét eldönteni. Hacsak nem kérik meg a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy avassák be őket a nyomozati anyag rejtelmeibe, mert ők valamiért mindig naprakészek a „balos ügyekben” (a Simicska-féle Hír TV és a Magyar Nemzet ügyészségi jogutódjai).

Arra sem kérnék senkit, hogy függessze fel a letartóztatott ügyvéd irodájával kötött keretszerződést, amíg az ügy nem rendeződik. Ezzel ugyanis pont az ártatlanság vélelmétől fosztom meg azt, akiben egyébként bízok és kiállok mellette. Tessék komolyan venni azt, hogy amíg jogerős bírói döntés nincs, addig ártatlannak kell tekintenünk a gyanúsítottat, illetve a vádlottat.

Tévedés azt hinni, hogy az átlagpolgár szemében attól lesz hiteles egy párt, hogy azonnal elhatárolódik attól, akit eljárás alá vonnak. Aki ebben hisz az nem ismeri a választók észjárását, kivéve néhány, a közvélemény kutatásokban mérhetetlen támogatottságú párt "hiteles" megmondó embereit. Azt kell mondani, hogy várjuk meg az eljárás végét, addig bízunk benne és abban, hogy bebizonyosodik az ártatlansága.

Ugye milyen ismerős ez a válasz!?

Valamiért ezt a mondatot csak a Fidesz politikusai mondják az eljárás alá került politikusaikról (Mengyi, stb.), ezzel máris leszűkítve a politikai ellenfél mozgásterét. És a válasz érthető az egyszerű ember számára is. Jó lenne, ha végre nem nyilatkozna mindenki egymásnak sokszor ellentmondóan – utólag megmagyarázva mit is akart mondani – akinek az orra alá dugnak egy mikrofont. Az istenadta nép ugyanis csak azt hiszi el, ami egyszerűen érthető és világos.

Ha tehát,

  1. bízok benne, de nem dolgozok vele tovább,
  2. nem hiszem el, amivel gyanúsítják, de én is kivizsgálom a magam módján
  3. és amennyiben ezt az eljárást a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akcióihoz hasonlítom, de ugyanúgy kommunikálok, mint a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói után, akkor semmi nem változott és semmit nem tanultunk a hibáinkból. Úgy meg nem kell senkit megvédeni, hogy közben segítek is meg nem is.

Szerintem ebben a kérdésben kevés hiteles vitapartnerem lenne.

Hunvald György

***

Régi, 2010-es forgatókönyvet porolt le a Fidesz: őrizetbe vették Czeglédy Csabát külö- nösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt. Budai Gyula, bilincs, vezetőszár, előzetes letartóztatás, bűnszervezet – minden, mi szem-szájnak ingere – láttunk már hasonlót nem egyszer. Aztán a Nokiás dobozról csak kiderült, hogy kamu, Hunvaldot felmentették a fő vád alól, Molnár Gyula ügyében felmentő ítélet született és Fapál Lászlót, Juhász Ferencet sem találták bűnösnek.

Tessék mondani, egy még 2011-ben indított nyomozás után, vajon miért pont most jött el az ideje a gyanúsításnak, a bilincsnek, a vezetőszárnak, Budai Gyulának, stb…? Csak nem választás lesz? (Igaz, a minapi Sukoró-per ítélete után már költőinek sem nevezhető ez a kérdés.)

114. Erős és büszke

Vereséget szenvedtünk Andorrától. Van ilyen. De! Irritáló, hogy a klubok állami pénzt herdálnak túlfizetett játékosokra, akiket legyőz a postás és a buszsofőr. Andorra lakosságszáma nagyjából megegyezik Szombathely lakosságszámával. Egy lakótelep és egy mezőgazdasági terület mellé felépített Nemzeti Stadionjába 3306 néző fér be + a szomszédos lakóházban csüngők száma. Az ország legjobb csapata az FC Andorra nem otthon játszik, hanem a spanyol ligában. A spanyol liga ötödik osztályában.

andorra1.jpg

Az Andorrai Labdarúgó Szövetség 1994-ben alakult, a válogatott 1996-ban játszotta első meccsét és a nemzeti csapat általában minden tétmérkőzését el szokta veszíteni. Négy győzelmet arattak eddig, mi adtuk nekik az ötödiket. Egyetlen tétmeccsen rúgtak egynél több gólt (Ciprus ellen kettőt), de akkor is kikaptak. Az andorrai NB I-et 8 (jobbára amatőr labdarúgókból álló) csapat alkotja, mind a nyolc csapat KETTŐ, azaz 2 stadionban játssza a mérkőzéseit!

Nagy a szánk, szájaskodunk, nekimegyünk mi bárkinek, és ha kell, megmutatjuk Brüsszelnek is...Mit is..? Azt, hogy nagy a szánk, azt, hogy szájaskodni a végtelenségig képesek vagyunk. Csak ki ne kelljen menni a pályára. (Kéri László)

Értitek ezt?! Kettő stadionjuk van és ez elég, hogy megverjék a stadionok országának ERŐS és BÜSZKE válogatottját.

Valószínűleg, ha több stadionjuk lenne kikaptak volna.

Hunvald György

***

NAPI EGYPERCES – MÉG TÖBB STADIONT FELCSÚTRA! Polgártársaim! Magyar véreim! Hagyjuk a fenébe az egészet! Legyen az ország egy nagy futballstadion! Indítsunk nemzeti konzultációt: még több stadiont akarunk Felcsútra! (via Budácsik Lajos)

113. Valami bűzlik

A Kúria teleítélkezte Magyarországot. (Földes Péter) 

Nem Dániában, hanem nálunk. Merthogy nem valami hálás dolog az előző, Budai Gyulás posztban emlegetett független bíróságok után pár nappal arról írni, hogy csütörtökön három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetőit. És ez a harmadfokú ítélet jogerős.

sukoro_kuria.jpg

Korábban elsőfokon Tátrai négy évet, Császy három és fél évet kapott, majd a Szegedi Ítélőtábla – bűncselekmény hiányában – mindkét vádlottat felmentette. Ezt az ítéletet fordította most meg a Kúria.

Rendkívül aggasztó a Kúria Sukoró-döntése. Végigültem néhány tárgyalást elsőfokon, és nem csak azért borzasztó ez, mert a vád-dossziéba sütemény-recept is került – hanem mert itt egy telekcsere-ügyletről volt szó és egy meg nem valósult kaszinóberuházásról. Az egészen világos volt, hogy a két vezető tisztviselő bizonyította, hogy úgy jártak el, hogy abból egy fillér kára nem származott az államnak (a másodfok bűncselekmény hiányában mentette fel őket!). Az már hab a tortán, hogy a mostani ítélet indoklásában elhangzott Gyurcsány Ferenc neve – aki csak azért került bele az ügybe, mert ő volt a miniszterelnök (egy év után engedték el nyomozati szakból a szuttyongatását, a nagy konkrét semmi után, úgy, hogy a fővádlottaknak büntetlenséget ígértek a nyomozó ügyészek, ha rávallanak Gy. F.-re). – via Somos András

Azt pedig minimum furcsállom – és mért’ ne tenném, bár biztosan véletlenül történt – hogy alig egy nappal a Kúria fenti ítélete előtt a semmiből hirtelen előkerült az időtlen idők óta eltűnt egykori elszámoltatási kormánybiztos, és arról kezdett el beszélni, hogy egyedül a független bíróságok miatt nem volt elszámoltatás, pl. Sukoró-ügyben. De a bírói döntéseket tiszteletben kell tartani.

Aztán – hogy, hogy nem – rá egy nappal valahogy mégis lett elszámoltatás. Csakhát akkor most mit gondoljak az állítás másik feléről, a független bíróságokról?

Nos: itt valami bűzlik. Nem Dániában, nálunk.

P.s.: Annak meg, aki úgy gondolja, hogy ő inkább illő távolságból, külső szemlélőként nézegetné ezt az ügyet és a mostani ítéletet, annak ajánlom Ceglédi Zoltán tegnapi írását minderről.

***

Orbán tart az uniós ügyészségtől. Húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt – döntöttek az érintett országok igazságügyi miniszterei minap. Több uniós ország, köztük Magyarország nem vesz részt az együttműködésben. "Polt Péteren kívül senkit nem mernek az ellenőrzés közelébe engedni." De ami késik, nem múlik!

112. Budaiból ennyi maradt

Csak akkor kaphatnak lapot, ha mestereiket is túlszárnyalják gátlástalanságban, ostobaságban, szolgalelkűségben. Nincs könnyű dolguk. 

Jóestét, jó estét! Nincs is annál szebb nap, mint amikor a jóarcú Németh Szilárd után Budai Gyula, egykori elszámoltatási kormánybiztos – majd dinnyecsősz – áll ki a kamerák elé és elpanaszolja (?), hogy egyedül a független bíróságok miatt nem volt elszámoltatás.

budai2011_1.jpg

Budai Gyula „fénykorában”, még 2011-ben

„Én azt gondolom, hogy a magyar bíróságok függetlenek, a magyar bíróságok a rendelkezésre álló tények alapján döntenek. Az, hogy azokban az ügyekben, amelyek eljutottak bírósági szakaszba, milyen döntések születtek, az, én azt gondolom, hogy pontosan a bíróságok függetlenségét erősíti ebben a vonatkozásban. Természetesen az, hogy ha mint korábbi büntetőügyvédet kérdez, szakmai szempontból lehet más a véleményem, de ha a bíróság döntött egy ügyben, akkor azt mindenkinek tudomásul kell venni.” - erről a videó itt nézhető meg.

Hát igen, bármennyire szomorú is ez – márt úgy értve, hogy Budai Gyulának – de a független bíróságok már csak ilyenek, amikor függetlenek. Azt meg tényleg csak halkan kérdezem meg: ha a bíróságok teljesítették volna a politika által elvárt megrendeléseket és aszerint ítélkeztek volna, akkor most minden rendben lenne? Érdeklődve várom Budai művész úr válaszát és következő fellépését.

P.s.: A Budai-féle elszámoltatásból ennyi maradt. Ezzel akár úgy is tűnhet, hogy minden rendben. Tényleg: így most már minden rendben van?

***

„A magyar emberek jövője elszámoltatás nélkül nem lehet sikeres” – adott iránymutatást 2010 márciusában a Fidesz. Sukoró, Budapest Airport, Bábolna, Malév, BKV, Erzsébetvá- ros, majd nokiás- és viszkisdoboz – címszavak, amelyek a leggyakrabban hangzottak el. A második Orbán-kormányban az elszámoltatást eleinte Papcsák Ferenc, majd zuglói polgármesterré választása után Budai Gyula menedzselte. Budai, az egykori ügyész 2012 augusztusáig volt elszámoltatási biztos, ám "eredményességben" nem múlta felül előd- jét. Ugyan 1442 ügyet vizsgált, és ebből 61 esetben feljelentést is tett, ám ezen ügyekből alig került néhány bírósági szakba. „Csak” épp családokat, életeket tett tönkre.

111. Ezek hullarablók

Londonban hat ember meghalt, harminc megsérült a tegnap éjszakai merényletben. A Fidesz közleményt adott ki, és brüsszelezéssel fejezte ki részvétét a merénylet után. Nem, nem írok hosszabban erről. Sőt, semmit nem írok. Tessék elolvasni Hont András ehhez kapcsolódó írását a HVG-n, az mindent elmond.

anglia3.jpg

Ki kell mondani: a magyar kormány az elkövetett terrortámadásokban nem fájdalmat, fenyegetettséget, kihívást lát, hanem lehetőséget. A magyar kormány érzéketlen, pitiáner és felelőtlen. Nekünk ez jutott. Magyarország jobban teljesít. (Hont András)

Ezek hullarablók. Ezek egyre betegebbek, ezek egyre aljasabbak. Hullarablók.

***

Mérhetetlenül undorító ez az egész. Ahogyan az összehangolt európai terrorellenes cselekvéshez való, lehetőleg kussban történő csatlakozás helyett bűnbakokat keresnek, meg is találják őket, és bomlasztják az egyébként is vergődő Európát. Karácsonykor, pünkösdkor, télen, nyáron, éjjel és nappal. Miután százezrével szabadították a kontinensre (ellenőrizetlenül!) a bevándorlókat, miután tízezres nagyságrendben árusították ki ismeretlen hátterű, pénzes migránsoknak letelepedési kötvényenként az országot és egész Európát. (via Kolozsvári Szalonna)

110. Ez most komoly?!

"De hát maga hazudik! Igen, de hadd mondjam végig.”  

Mert viccnek ez már tényleg durva lenne. Tegnap Németh Szilárd, az ex-rezsibiztos, a nép egyszerű gyermeke és a birkózószövetség elnöke kipattant a színpadra és felháborodott hangú tájékoztatót tartott. Ebből megtudhattuk, hogy Rezsiszilárd nem érti, mi a baj az ő birkózócsarnokával, meg azzal, hogy a saját házába frissen bejegyeztet egy alapítványt, és annak átutaltat a saját maga által elnökölt sportszövetségtől 2 milliárdnyi közpénzt.

nemeth_szilard12.jpg

A csepeli képviselő-testület fideszes többsége múlt pénteken szavazta meg, hogy kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát.

És mélyen felháborodott azon, hogy egyáltalán bárkiben is felmerült az, hogy ő ellopná ezt a pénzt. Parádés indoklása szerint itt aztán isten bizony szó sem lehet lopásról, mert:

Most képzeljék el, hogy kivilágított úton lopni hogy lehet.

Ezt követően a latinos műveltségű baltaarc közel egy órán keresztül kritizálta a sajtót és politikai ellenfeleit. Az RTL Klub erről készült riportját itt lehet megnézni. Akinek pedig ennyi nem elég, annak itt van még ez is, de már tényleg csak erős idegzetűeknek.

P.s.: Németh Szilárd még azt is elmondta, hogy az alapítvány egyszerűbben tudja meg- valósítani a beruházást, mint a szövetség. Azt azonban nem árulta el, hogy ez miért is van így. Az Együtt szerint mindez nem igaz, az MSZP meg feljelentést tett az ügyben. De már most szólok, senkinek ne legyen illúziója. És megint csak feltenném a költői kérdést: tényleg ezek és ilyenek mernek bárkin is bármit, bármikor számon kérni?!