Hunvald-blog

7. Váratlan fordulat

2016. július 27. - HunvaldBlog

Dehogy váratlan, dehogy fordulat, csak vicceltem. Rogán megint megússza nyomozás nélkül, az ügyészség ugyanis elutasította a vesztegetés gyanúja miatt tett feljelentést. Merthogy szerintük Portik Tamás semmilyen konkrétumot nem mondott arról a tízmillió forintnak megfelelő euróról, amelyet állítása szerint Rogán Antalnak adott át 2010 körül.

rogan_portik.jpg

A nyomozóhatóság szerint Portik kijelentései "életszerűtlenek", azok valóságtartalma "már önmagában is erősen kétséges", és a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok is erre mutatnak. Így aztán bűncselekménynek még a gyanúja sem áll meg – szintén szerintük –, nem nyomoznak, nem kapirgálnak, tessék szépen arrébb sétálni! Innentől nem is ragoznám tovább, akit ezek után a részletek is érdekelnek, akár itt az Indexen is elolvashatja, jó szórakozást!

Jópofa a nyomozás elrendelésének elutasításáról szóló közlemény. Az elutasítás indokai között szerepel, hogy Portik nem tért ki a tízmillió forint értékű euró címletezésére, forrására, még csak egy rohadt nokiás, vagy wiszkis-dobozt sem emlegetett, holott tudhatta volna, hogy a magyar ügyészség dobozfüggő, és ha valaki kimondja ezt a varázsszót, akkortól lehet ráncigálni vezetőszáron politikusokat, tábornokokat. Az is tetszik, hogy az ügyészség nyomozás helyett a bíróság jogkörét veszi át, hiszen életszerűtlenségről beszél, meg Portik nyilatkozatának erősen kétséges valóságtartalmáról, jóllehet ha igaz, amit Portik állít, akkor Rogán ellen kell vádat emelni, ha nem igaz, akkor Portik ellen, ugyanis a hamis vád is bűncselekmény. (PuPu Blogja)

Ismerve azt, hogy, az "én ügyemben" mit "hittek" el és legfőképpen kinek és miért a KNYF nyomozói, biztos vagyok abban, hogy majd fognak nyomozni. Persze egy kicsit később, és majd azokkal szemben, akiknek volt képük elutasítani azt, hogy minimum nyomozzanak. Önmagában már ez is bűncselekmény...

Hunvald György

P.s.: Bizonyára többen emlékeznek még olyan esetre, amikor a most oly megfontolt ügyészség egy szimpla újsághír nyomán már másnap nyomozást rendelt el. Nos?

***

Mindenesetre Orbán legnagyobb dobásainak egyike volt Polt kinevezése, merthogy az ügyészség még elvileg sem demokratikus szervezet, szigorú alá-fölérendeltségi alapon működik, így aztán nem kell minden ügyésszel külön nyűglődni, akié a legfőbb ügyész, azé az ügyészség és azé az állam büntetőmonopóliuma. Ha Polt úgy dönt, akkor az anyagyilkos is ártatlan marad, ha vádat emel, akkor is éveken át sétáltathatnak meg embereket vezetőszáron, ha közben ötvenszer derül is ki, hogy nem követtek el bűncselekményt és erről egyszer-kétszer már bíróság is döntött. Hogy aztán megfordul-e néha Polt Péter fejében az, hogy egyszer lehet, majd ellene is vádat emel valaki, azt nem tudom, csak azt, hogy a magyar jogtörténet legocsmányabb lapjain együtt fog szerepelni a neve Domokos József nevével, mint ahogy főnöke neve sem Kossuth Lajos nevével együtt kerül majd említésre. (Pupu Blogja: ROGÁN ÁRTATLAN... )

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr438918302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása