Hunvald-blog

9. Fouché óta

2016. augusztus 02. - HunvaldGyörgy

Ma megkeresett az ATV Híradó, hogy mi a véleményem arról, hogy az ügyészség újra indítja Hiszékeny Dezső ügyét. És hogy nem nyugszanak bele a felmentésembe, így aztán újra kezdik a 2010. év előtti szoci politikusok „ügyeit”. Elmondtam nekik, hogy úgy vélem, az ügyészség még mindig annyira leterhelt az „elmúlt nyócév” koncepciós ügyeivel, hogy az elmúlt hat év valós ügyeit nincs kapacitásuk vizsgálni és tenni, amit tenniük kellene.

fazekas_geza2_1.jpg

dr. Fazekas Géza, a Hunvald-ügyben nyomozó ügyész - ma Polt Péter kabinetfőnöke - szinte élvezte a média szereplést

Elmondtam, hogy szerintem minden társadalomban – Fouché* óta meg különösen – ott van az igény arra, hogy politikusok koncepciós pereken keresztül járassák le a politikai ellenfeleket. És ehhez minden társadalomban megtalálják azt a néhány ügyészt, akik ebben partnerek.

Viszont határozott a véleményem arról, hogy az ügyészi szervezet döntő többsége tisztességesen végzi a munkáját. Abban bízom, ha a mi koncepciós ügyeinket végleg lezárják, lesznek majd tisztességes ügyészek, akik az elmúlt időszak történéseit feldolgozzák és az esküjükhöz híven megteszik, amit már ma meg kellene tenniük!

Higgyétek el, nem vagyok naiv…

Hunvald György

*Joseph Fouché, Napóleon rendőrminisztere, minden idők talán leghírhedtebb és leggátlástalanabb politikusa volt, aki csak annyi rendszert szolgált ki, amennyi életében előfordult. A világtörténelem e meglehetősen sötét alakjának, a köpönyegforgatás nagy művészének tulajdonítják a hírhedt, cinikus mondást: „A farkasokkal együtt kell üvölteni.” („Il faut hurler avec les loups”).

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr988931472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása