Hunvald-blog

16. A lovagkeresztes (1)

2016. augusztus 23. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét! Gyorsan, mielőtt megint változik: per pillanat 71 azoknak a száma, akik Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaküldik lovagkeresztjüket Áder János államfőnek. Ha ez így és ilyen tempóban megy tovább, hamarosan már csak a fentebb említett 5. számú fidesz párttagkönyv-tulajdonos fog rendelkezni ezzel a kitüntetéssel. Ja, meg Áder János.

tuttta_ader.jpg

Bayer kitüntetésével kapcsolatban hétfőn a Mazsihisz is kiadott egy közleményt, aminek egy rövid részlete ez: "Hisszük, hogy Bayer Zsolt, épp úgy, mint mindenki más, Isten képére teremtett emberi lény, s megérdemli a vigaszt. Soha nem szabad lemondanunk arról a reményről, hogy egyszer majd felhagy rutinszerű uszításával és derék emberré válik."

Be kell látni, a hitközség ezúttal nagyot és maradandót alkotott. Mások nem annyira. Három kormányközeli izé..., megmondóember ugyanis kutya kötelességének érezte, hogy ők is megszólaljanak Bayer Zsolt kitüntetése kapcsán. Imígyen szólottak:

  • Bencsik András: "Ki tudja és ki meri mondani azt, amit a legtöbb ember gondol."
  • Schmidt Mária: "Lovagkeresztet kapott a keresztes lovag, aki nem engedi, hogy értékeinket, hagyományainkat, érzéseinket és józan eszünket elveszítsük!"
  • Stefka István: "Bayer Zsolt, újságírói hivatásának megfelelve éppen azt tette írásaiban, ami a dolga: megvilágította, leleplezte azokat a cselszövőket, akik Magyarország lejáratásában, szétverésében voltak érdekeltek."

Büszke magyarok, szép névsor. Bayer különben a Népszabadságnak adott interjújában arra, hogy a Médiatanács is gyűlöletkeltőnek, és kirekesztőnek találta egy cikkét (ami miatt 250 ezer forintos bírságot szabtak ki a publikáló Magyar Hírlapra) így reagált: "Nem is értem. A Médiatanács kirekesztőnek találta az írásomat. Sag schon! És akkor mi van?"

Itt a teljes névsor: eddig ők adták vissza kitüntetésüket a Bayer-féle lovagkereszt miatt.
Csak hogy mindig tudjuk, mi mennyi. (444.hu)
Visszaadottlovagkereszt-számláló 

P.s.:  A HVG tegnap arról írt, hogy lassan egyedül marad Bayer a lovagkeresztjével. Nos, van egy rossz hírem: nem marad egyedül! Akik adták neki, azok vele maradnak és nem is szégyellik. (Hunvald György)

***

Megjelent az aktuális Magyar Közlöny, amelyben végre ott a hivatalos indoklása Bayer Zsolt lovagkeresztjének: "Számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként." És ha valaki esetleg mindezek után még nem eléggé b@szta fel az agyát, annak esti olvasnivalónak itt van még ez is a Szalonnáról: És akkor mi van, ha hőbörögnek a libsik?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7411579558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása