Hunvald-blog

17. A lovagkeresztes (2)

2016. augusztus 26. - HunvaldBlog

„Nálunk ez is speciális, hiszen úgy van a jobboldalnak széle,
hogy nincs közepe.” (PuPu blogja) 

Jóestét, jó estét! Csak röviden pár szót ejtenénk még – remélhetőleg utoljára – a Bayer ügy kapcsán. Komment a 444-en: "Nem a k.rvaanyázás a lényeg, Zsolt. Az volt Petőfinél is. A lényeg, hogy mikor és hogyan és miért. Van akinél a stílus csak eszköz, a trágárság polgárpukkasztás, figyelemfelkeltés, felkiáltójel. Nálad a stílus tényleg az ember. Neked nem tűnik fel, hogy miket írsz? Tényleg nem érted?

bayer_zsolt1.jpg

Amikor arról írt, hogy
"Sajnos nem sikerült beásni mindet nyakig az orgoványi erdőben", akkor nem a zsidókra gondolt, hanem a kommunistákra, de elismeri, ez félreérthető volt.

Tényleg nem érted. Az orgoványi erdős mondatoddal nem az volt a baj, hogy a zsidókat értették alatta sokan. Nem, nem. Azzal az volt a baj, hogy egy fehérterrorista tömeg- gyilkosságára emlékeztél párás szemmel. Héjjas nem kommunistákat vagy zsidókat gyilkolt le, hanem olyan embereket, akiket ő kommunistának gondolt. Szerinted ott volt eljárás, bíróság, védekezés, korrekt bizonyítás és ítélet végrehajtás? Az elhurcoltak többsége egyszerű falusi ember, munkás vagy paraszt volt. A közvélekedéssel ellentét- ben 5-6 zsidó volt csak közöttük. Héjjasék meg részeg disznók módjára halálra kínozták őket. Hol olvasol te Tótától, Bedétől, Uj Pétertől, bárkitől olyan írást, hogy de kár, hogy Szamuely meg a Lenin-fiúk nem gyilkolták halomra XY jobboldali megmondóembert, politikust, közéleti személyiséget? Hát eszednél vagy te?" (Virág et.)

Bayer Zsolt szerint attól még, hogy ő kurvaanyázik, lehet jó ember | 24.hu - Ő egy nyugodt pali, akinek papírja van arról, hogy terrorista. Jobban örül a kitüntetésnek most, hogy Krausz Tamás visszaadta.

Itt a teljes névsor: eddig ők adták vissza kitüntetésüket a Bayer-féle lovagkereszt miatt. 
Csak hogy mindig tudjuk, mi mennyi. Jelenleg 95. (444.hu) 
Visszaadottlovagkereszt-számláló 

És hogy még cifrább legyen a történet: emlékszünk miért kapta Bayer a kitüntetést? A Gulag áldozatai körül végzett kiemelkedő munkásságáért. Csakhogy a Bayert állami kitüntetésre felterjesztő Gulág-emlékbizottság kuratóriumának elnöke, Stark Tamás nem tudott az előterjesztésről, a lapokból értesült a történtekről. És nem is ért vele egyet. Ezt követően derült ki, hogy a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapít- vány elnökhelyettese, Pintér Jolán terjesztette fel Bayert – magánemberként.

Hja kérem, mindenkinek megvan a maga keresztje.

***

Bayer kiszáll, mert leszóltak neki - de előbb még terjeng egy kicsit: így még szánalma- sabb az egész. Hosszú interjúban mentegetőzik a keresztes lovag. De hogy azért mégsem olyan egyszerű ez a nagy nekijuhászodás, jól mutatja, hogy Bayer egy olyan mélységesen aljas mondattal búcsúzik „munkásságától”, amitől tényleg csak hányni lehet: „Ha a német nép kicsit többet kurvaanyázott volna ezer év alatt, nem lett volna Auschwitz.” (Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1511654376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása