Hunvald-blog

18. Tananyag lettem

2016. augusztus 29. - HunvaldGyörgy

Néhány napja ezt a hírt ugyan már megosztottam az fb-oldalamon, de gondoltam itt sem árthat. Mégse minden nap lesz az ember tananyag, bár isten bizony nem vágytam rá. A Büntető eljárásjog c. tárgy most következő félévi anyagában találtam meg az ügyemet, a könyv eme részét a Legfőbb Ügyész büntetőjogi helyettese írta. Tavaly szeptemberben adták ki. A kérdés csak az, miért nem olvassa a főnöke könyvét a Fővárosi Fellebbviteli Főügyész, a Legfőbb Ügyészség Büntetőbírósági Ügyek Főosztályának csoportvezetője.

hegedus_szeged2015.jpg

Fotó: szegedma.hu

Ja, és ne feledkezzünk meg a Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsának tagjairól (az vegye magára, akit érint) sem, akiknek hivatalból ismerniük kellett volna a Kúria, a most már tankönyvekben szereplő büntető elvi határozatát. Ugyanis ők tavaly decemberben adták a nevüket a jogilag védhetetlen ügyhöz. Persze, mindenki maradt a helyén...

buntetojog2.jpg

(Ha valakit nagyon érdekel, itt megnézheti a teljes oldalt a könyvből.)

A versenyszférában ilyen szintű baki után megköszönnék az eddigi munkájukat és kereshetnének más állást. A legszebb az egészben, hogy néhányan közülük eljárásjogot tanítanak a Szegedi Egyetem Jogi Karán. Ma hasonló módon csavarják ki a jogot, egyre izzadságszagúbb ügyekben.

Ezeknek a szereplőknek a figyelmükbe ajánlom egy régi kolléga mondását: "Azért vagyunk mindnyájan a törvény szolgái, hogy szabadok lehessünk." (Marcus Tullius Cicero) Igaz, a kolléga már vagy 2000 éve halott, de az igaz mondatok ma is igazak. Szóval, ha a törvény betűjét betartanák azok, akiknek ez lenne a dolguk, egy kicsit szabadabb országban élnénk.

P.s.: Remélem ezt a tételt húzom…

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3411659504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása