Hunvald-blog

19. Gyöngyhalászok

2016. szeptember 01. - HunvaldGyörgy

Nem Bizet – Bahrein. Teljes nevén Bahreini Királyság, kis szigetország, monarchia a Perzsa-öbölben. Ergo, az uralkodócsalád minden tagja, a születésénél fogva hivatalosan tisztséget visel, akár akarja akár nem. Az ottani uralkodócsalád, elemezve a magyar- országi folyamatokat rájött, hogy Magyarországon is egy uralkodócsalád kezében vannak a politikai, a gazdasági döntések. (Orbán Ráhel olaj- és gázügyekről tárgyalt.)

rahel_bahrein1.jpgrahel_bahrein2.jpg

A kihízott, feszülő, rosszul begombolt zakó pedig maga Magyarország (b1.blog)

Ne hibáztassuk azért őket, mert analógiát véltek felfedezni a két ország döntési mechanizmusa között. Tévedtek szegények, és már sokadszor bebizonyosodik, hogy semmi sem az, aminek látszik. Még a demokrácia sem...  (Különben is, a bahreiniek mostanra már átírták az eredeti szöveget.)

Orbán Ráhel közleményével végre megnyugtatóan tisztázódott minden. Nem csupán a bahreiniek nézték őt hol a nagyra becsült magyar miniszterelnök feleségének, máskor magának a nagyra becsült miniszterelnöknek, hanem Orbán Ráhel is, miután magánúton volt, tévedésből a bahreini energiaügyi minisztert nézte a strand nagyra becsült kabinos fiújának, máskor a nagyra becsült kabinos fiú feleségének. Az ügy tehát lezárult. A történetet a párizsi Comédie-Française készül bemutatni, ahol a színház direktora elmondta, hogy Feydeau Osztrigás Micije helyett szeptembertől A bahreini kaland, avagy a nagyra becsült magyar miniszterelnök felesége és a strandkabin gigászi méretű olajfúró tornya c. bohózat kerül bemutatásra. (via - Gábor György)

P.s.: Sokadik magyarázkodási próbálkozás után tehát végre kiderült, a találkozón csak gyöngyhalászatról volt szó, meg csokifalásról. És tessék megnyugodni, igenis csak tök véletlenül írtak olyasmit, hogy hivatalos látogatás, meg olajügyek. A Kettős Mérce megjegyzése mindehhez: Persze ez hihető, Tiborcz István is csak gyöngyhalászatról szokott beszélgetni mielőtt közbeszerzést nyert, Mengyi Roland is nagy gyöngyhalász múltra tekint vissza! Hát nem? Hát de!

Így aztán most hallgassunk egy kis zenét: Bizet, Gyöngyhalászok - Nadír románca. További szép, csokimajszolós estét kívánok mindenkinek!

Hunvald György

***

Keleti mese. Magánutakkal nem foglalkozunk - így reagált Lázár János a Népszabadság Orbán Ráhel bahreini látogatására vonatkozó kérdésére ma a Kormányinfón. A héten a 444.hu fedezte fel, Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István tavaly szeptemberben Bahreinben járt  A szigetország gáz- és olajügyi hatóságának a honlapja szerint hivatalos látogatásról volt szó, amelyen a globális energiaügyi kérdéseket és a kétoldalú kereskedelmi együttműködés kérdéseit is érintették, de ezt a hír nyilvánosságra kerülése óta a kormány és Orbán Ráhel cáfolta, így „hivatalos kétoldalú tárgyalásból" hirtelenjében udvariassági látogatás lett. (Népszabadság)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2111669996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása