Hunvald-blog

33. Gáz van! Illetve nincs

2016. október 13. - HunvaldGyörgy

Bár még zajlik a Népszabadság kinyírása körüli huzavona (méghozzá egyre rosszabb előjelekkel), Rogán Bulibáró Antal is tovább hazudozik, azért mi most egy röpke pillanatra térjünk vissza Bajkai alpolgármester úr kerületi Fidesz lapban íródott pár sorához. Melyben – többek között –  az erzsébetvárosiak jövőjéért aggódott, illetve vázolta a nagyszerű kerületi jelent s jövőt. Azt hiszem, hogy Bajkai úrnak nem ártana egy csöppet többet járni a kerület utcáin, és közben váltani pár keresetlen szót az itt lakókkal. Mielőtt teljesen elalélna önön és társai nagyszerűségétől.

dob2016-2a.jpg

Merthogy példának okáért itt van a gázcsőcsere a már többször, többféleképpen meg- énekelt szerencsétlen Dob utcában. Ahol a körúttól egészen a Klauzál térig hetek óta hadiállapot van, túrnak-fúrnak jómunkás emberek szorgosan, a környező utcákat meg lezárták – itt-ott a gázzal együtt – persze a lakosság legnagyobb örömére.

dob2016-1a.jpg

Egy ottani lakó megjegyzése mindehhez a Klauzálián:

A szeptember-októberben megkezdett gázvezeték-felújítás újabb lépcsőfokaként a Dob utcában nincs gázszolgáltatás (úgy tudom, a Klauzál tértől a Körútig összesen 2 házban van, a Körúton túl meg ki tudja). Se fűtés, se melegvíz – meddig is? Amíg vissza nem kapcsolják. Mi az a néhány ezer ember? Fel nem foghatom, hogy ezt a felújítást a Gázművek miért nem a nyáron csinálta, amikor sokkal kevesebben parkolnak és közlekednek a környéken, illetve nem akkora probléma, ha néhány napig nincs gáz. A szervezésen lehetett volna többet gondolkodni. (Öröm volt ma reggel hideg vízben hajat mosni – és ki tudja, még meddig.)

dob2016-3a.jpg

Hát igen. Jogos kérdések. Az meg már tényleg csak hab volt a tortán, hogy „valakik” a gázfelújításos túrás közepette október elején egy budapesti olimpiát népszerűsítő futóversenyt (!) szerveztek a Klauzál térre és környékére. Mókás pillanatok lehettek! Főleg a lakóknak. (És a mindennapi koszról, mocsokról még egy szót sem ejtettem.)

Maradjunk annyiban, hogy így végrehajtva, ez az egész annyira gáz, hogy csak na. De majd vége lesz ennek is egyszer. Remélhetőleg.

Hunvald György

***

„A mi Erzsébetvárosunk” blogon még szeptember közepén íródott egy poszt a Klauzál utcában tett hangulatos, reggeli sétáról, amihez több képet feltöltöttek a fészbukra is. A fotóalbumot megosztotta valaki a Klauzália fb-oldalán, ott aztán született hozzá jónéhány lakossági komment. Ezek egy része felkerült a blogra is, hátha van (lesz) valaki nagyon hivatalos (Bajkai úr, esetleg?), aki elgondolkodik az egyáltalán nem boldog lakók által ott leírtakon. Meg a fentebbi, cseppet sem vidám állapotokon. Sikerömlengés helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6611801547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása