Hunvald-blog

34. Dupla vagy semmi?

2016. október 16. - HunvaldGyörgy

Nem tudom, mit mondjak egy olyan tárgyalásról (Sukoró-ügy), ahol a tárgyaló tanács főnöke, a Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának elnöke is beül a nézők közé (kép jobb széle, piros nyakkendő). Ellenőrizni nem csak nyilvánosan lehet, vagy ekkora a baj? Azért a látszatra is kellene adni. Legalább.

sukoro2016.jpg

„A politika ugyanis a koncepciós perek kreálása révén a büntetőjogot az ideológiai, illetve gazdasági hatalmának megszilárdítására használta fel. Másként fogalmazva a koncepciós ügy terheltje valójában a hivatali visszaélés sértettje volt.” (dr. Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyész helyettes)

Van egy rossz hírem! A történelem ismétli magát drága uraim, és a fenti állítás nemcsak az ötvenes évek koncepciós pereire érvényes. Meg kellene spórolni a vádlottak későbbi rehabilitációs eljárását. A vádlottaknak pedig egy olyan Churchill idézetet ajánlok, ami az én büntetőeljárásom alatt végig az eszemben volt: "Ha a poklon mész keresztül, csak menj tovább!"

„Ezeknek az embereknek egy valóságos bűnük van az ügyészség szemében, az, hogy az ügyészség nyilvánvaló nyomásgyakorlása ellenére nem voltak hajlandók hamisan rám vallani. Ez egy tisztességtelen koncepciós eljárás ártatlan emberek ellen” (Gyurcsány Ferenc)

P.s.: Az elszámoltatásban minden út Szegedre visz? Hagyó-per, Hunvald-ügy, sukorói eljárás - a Fidesz elszámoltatási programjának három legfontosabb büntetőperében közös, hogy addig-addig helyezgették át őket az országban, mígnem mindegyikben ugyanaz a bírói fórum, a Szegedi Ítélőtábla jár majd el jogerősen. Ehhez még törvényt is módosítottak, kiterjesztve az ítélőtábla illetékességi körét. Az elítélő táblán egyébként több friss kineve- zett, illetve jutalmazott bíró dolgozik – állapította meg még 2013-ban a Népszava.

Hunvald György

***

Kétszer hosszabb büntetést kért az ügyész a Sukoró-ügy vádlottjaira - Az elsőfokú ítélet és a fellebbezések ismertetésével pénteken megkezdődött a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tátrai Miklós, valamint értékesítési igazgatója, Császy Zsolt büntetésé- nek súlyosítását kérte az ügyész. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4511812521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása