Hunvald-blog

35. Szerdai találós

2016. október 19. - HunvaldBlog

"... apálykor derül ki, kin nem volt fürdőgatya.”

Borús, hideg, szürke, szuttyos szerdánk van, de lássuk be, ez így október közepén nem annyira szokatlan. Csak nem jó és nem vidám. Mint ahogy az sem vidám (nagyon nem), ami tegnap jelent meg 444.hu-n – egy hosszabb, igencsak alapos írás a Quaestor-ügyről és egyáltalán nem mellékesen Polt Péter és az ügyészség tevékenységéről. Ha a héten még semmit nem tetszettek olvasni a Quaestor-ügyről, akkor most ez legyen az.

quaestor_mti.jpg

A cikkből sok kérdésre választ lehet kapni, kiderül, hol hibázott a felügyelet, és az is, hogy milyen szálon nem indult el, nem nyomozott az ügyészség. Quaestor-ügy, első rész. (Hülye vagy, én vagyok a tulajdonos, enyém itt minden, saját magamtól nem tudok lopni.)

Az ügyészség vádja pedig nagyon gyenge lábakon áll Tarsoly Csaba és társai ellen, ugyanis a vádiratban megfogalmazott kerettörténet teljesen egészében egy megbízhatatlannak tűnő figura elmondásán alapul. Kámory Ferenc nem az a jóhiszemű, passzív szereplő a történetben, akinek az ügyészség be akarja mutatni: kulcsszerepe volt az ügyfelek értékpapírjainak eltulajdonításában és a későbbi kötvényes csalásban is. Ha a bíróság is így látja majd, akkor összedőlhet a vád. Könnyen lehet, hogy hiába maradt ekkora pusztítás a Quaestor után és hiába szedték össze a rengeteg világos bizonyítékot, még fel is menthetik Tarsoly Csabát és társait. Annak pedig, hogy hova lett a pénz, érdemben nem mentek utána, pedig soha vissza nem térő lehetőség lett volna arra, hogy végre kiboruljon valami a politikával mélyen összenőtt magyar pénzügyi árnyékvilágból. (444.hu)

Ezek után pedig egy találós kérdés: vajon honnan tudhatta 333 ügyfél, hogy a bedőlés előtti utolsó napon, 2015. március 9-én még kiveheti (vagy legalább is megpróbálhatja kivenni) a pénzét a Quaestorból? Köztük a Legfőbb Ügyészség egy korábbi gépkocsi- vezetője, akinek véletlenül volt 200 milliója?

Nos?

Ps.: Csak remélni lehet, hogy előbb-utóbb a fenti találós kérdésre is választ kapunk, illetve megtudunk valami az eltüntetett pénz útjáról is. Főleg, ha az ügyészség veszi magának a fáradtságot (bátorságot), hogy ezeket is kiderítse. Bár akkor már szerintünk valószínűleg nem Polt Péter fog minderről nyilatkozni, és nem Matolcsy fogja felügyelni. Ezt meg még itt tessék elolvasni a Kolozsvári Szalonnáról, mert olyan szép:

Az egész trágyahalom egyik legfényesebb csillaga azonban nem más, mint Polt Péter legfőbb ügyész, aki védi a kormány tagjainak védhetetlen ügyeit, elsikálja a szart, közben Matolcsyval kávézgat és akinek a felesége Matolcsy beosztottja.

UPDATE ma 15:05 - A 444.hu teljes szerkesztőségét kitiltották az Országgyűlés épületéből - olvasható a 444 oldalán. Nem, nem a Quaestor cikk miatt – mégis, az hogy nézne már ki – hanem  állítólag az a videó a „bűnük”, amelyen kormánypárti politikusokat kérdeztek Rogán helikopterezéséről. Bár ha jobban meggondoljuk, közéjük is lövethettek volna...

***

A 333 cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot mentett ki a cégből. Ebből a legtöbbet, 3,8 milliárd forintot a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház vett ki. A Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki, amelyben kiemelte: évek óta nem áll ügyészi alkalmazásban a Quaestor-üggyel kapcsolatba hozott sofőr. (Szerk.: viszont 2009-ben, a számla nyitásakor még ott dolgozott… Ja, és valamiért nem hallgatta ki a Quaestor-vezér titkárát sem az ügyészség, pedig érdemes felidézni, hogy az ügy kirobbanásakor több lap megírta: Polt Péter lánya a titkár úr élettársa. Véletlenül.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr711820777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása