Hunvald-blog

39. 2016 Magyarországa

2016. október 31. - HunvaldGyörgy

Én azt hittem, Tállai András – jelenleg éppen NAV elnök – terített asztalos zabálását (ha valaki nem tudja, miről van szó, itt megnézheti) korképileg már nem lehet felülmúlni, de tévedtem. Az elmúlt napokban ugyanis hatalmas „sikert” aratott az interneten minden idők legsokatmondóbb Mészáros Lőrinc fotója, melyen a felcsúti polgármester épp a falunap főzőversenyén zsűrizi az ételeket. Népe aggódó tekintete előtt.

meszaros-zabal.jpg

Ez Photoshop: majdnem olyan megrázó, mint az eredeti
(Forrás: imgur.com / K. Szalonna)

A képet augusztus 13-án készítette Bankó Gábor fotós. Nem írok hozzá semmit, mert minek. A kép önmagáért beszél és mindent elmond 2016 Magyarországáról. (Különben is a Kolozsvári Szalonna már nagyon pontosan és szépen megírta az egészet, Csendélet jobbágyokkal, a földesúr zabál címmel.)

"… Ahol az egykori tanácselnök, a mindenkori félművelt-félanalfabéta, az uborkafára felkapaszkodott tahó osztogatja a lapokat, a jótéteményeket, esetenként a büntetéseket, rendelkezik emberei sorsok fölött, vásárolja fel a mindenki más tulajdonát a mindenki más pénzéből. Az alattvalók pedig elhitték, hogy mindenki ilyen és rendjén van ilyennek lenni. Tisztelettel néznek arra az emberre, aki a földjeiket elvette, akinek a kegyéből vagy jár a közmunka, vagy nem jár, aki kedvére zsarolhat, aki belehazudhatja az ország szemébe, hogy nem csak Mészáros Lölövics él jobban, hanem mindenki más is."

P.s.: A nemzet gázszerelője  azt viszont továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne a Népszabadság kiadójának megszerzéséhez. És ha tagadja, akkor az úgy is van. Hát nem? Hát nem.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2211917289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása