Hunvald-blog

41. Vasárnapi kis színes

2016. november 06. - HunvaldBlog

Esős, borongós vasárnap délutánunk van, ilyenkor majd’ mindenki punnyad. Mi is ezt tettűk volna, ha a szorgos rendőrök le nem kapcsolják pénteken a Kétfarkú Kutyapárt elnökét, Kovács Gergelyt meg nyolc társát, akik – minő gyalázat! – éppen sokszínűre pingálták a repedezett, szétrohadt járdát Pécsett. Súlyosbító körülmény, hogy mindezt többszörös visszaesőként már megint négyszín-tételesen* tették, ami ugye tűrhetetlen.

dob_fest1.jpg

A rendőrök állítólag lakossági jelzésre – ilyet kaptak (szintén állítólag) nálunk is a Dob utcában – szálltak ki most a Ferencesek utcájába. De hogy tisztán lássuk a cselekmény rendkívüli súlyosságát, itt van a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye is:

„A rendőrségre 2016. november 5-én 16 óra 18 perckor bejelentés érkezett, amely szerint Pécsett, a Ferencesek utcájában az úttestet festékkel többen összefestették. A rendőrök a helyszínről összesen 9 főt állítottak elő, 8 magyar és 1 amerikai állampol- gárt, illetve lefoglalták a festéshez használt eszközöket. A Pécsi Rendőrkapitányság az ügyet rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban, a kárérték megállapítása érdekében szakértő bevonásával vizsgálja, az előállított személyeket szabadon bocsátották.”

… történt ugyanis, hogy Kétfarkúék testületileg ellátogattak Pécsre. Ez már önmagában nemzetbiztonsági kockázatot jelent, de Bakondi és Nógrádi tanárprofesszor úr bizonyára mással voltak elfoglalva, ezért nem fújtak időben riadót. Pedig, ha a TEK a helyzet magaslatán van és idejében lekommandózza Kovács Gergelyt és bűntársait, akkor a dráma nem tudott volna kiteljesedni. Így meg de. (K. Szalonna)

Mondjuk én sem értem, hogy miért nem a TEK csapott le egy tökig felfegyverzett kom- mandóval meg páncélozott járművekkel ezekre a veszélyes, gátlástalan bűnözőkre…

dob_fest3.jpg

P.s.: Komolyra fordítva: elképesztő, hogy egy járdafestés miatt bűnügyi helyszínelést rendelnek el, és hogy pont ez az, ami miatt 2010 óta először egy politikust tetten érnek! De most tényleg: ez a legnagyobb baj, a legnagyobb "bűn" ma Magyarországon?!

(A fenti képek Erzsébetvárosban, a Dob utcában készültek még augusztusban, több és nagyobb méretben itt nézhető meg.)

*A matematikában a négyszín-tétel azt állítja, hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot, akár egy politikai térképet egy ország megyéiről, ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió.

***

Tuttta? A Fideszt nem, de a Kutyapártot megbüntette a VII. kerületi közterület-felügyelet egy matricáért - Még augusztus elején tette közzé a Kétfarkú Kutyapárt, hogy a kerületi önkormányzat többször megbüntette őket néhány kutyapártos matrica miatt. Az Átlátszó megkérdezte az önkormányzatot, hogy kiket büntettek még meg. A Fideszt nem. A jelek szerint nem mindenkire vonatkoznak ugyanazok a szabályok, úgy látszik, az Erzsébetvá- rosi Rendészeti Igazgatóság (és rendőrség) csak a Kutyapárttal szemben érzékenykedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2711934753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása