Hunvald-blog

45. Szürreál

2016. november 18. - HunvaldBlog

Jóestét, jó estét! Nyugi, a mai nem lesz hosszú, mert egészen egyszerűen nem térek magamhoz, lementem alfába, úgy meg nem lehet hosszabban írni, csak megrökönyödve állni és nézni kifelé a fejből. Hogy most tessék mondani, ez tényleg igaz, vagy csak valami hülye filmbe kerültem és ott történnek ilyen szürreális dolgok. Mondjuk szeptemberben én már ott gyanakodtam (jó, jó, korábban is, de igazán akkor), hogy valami teljesen való- szerűtlen világba keveredtünk, amikor a sokadik magyarázkodás után derült ki, hogy Orbán lánya meg a veje épp csak kiugrott csokit enni Bahreinbe, és a hülye bahreiniek véletlenül írtak olyasmiket, hogy hivatalos látogatás, meg olajügyek.

lazar_rogan.jpg

Aztán ez a szürreál csak fokozódott, amikor októberben meg az derült ki, hogy – persze szigorúan csak gazdasági okok miatt – nagyhirtelen megszüntették a Népszabadságot, illetve, hogy Rogán nem lop, csal, hazudik, csak a felesége egy ügyes üzletasszony. Meg hogy nem tehet arról, hogy szeret kávézgatni a barátaival, és szintén tök véletlenül arra járó grúz üzletemberekkel. És ekkor még nem is beszéltem a hazánkban – persze szintén véletlenül – itt-ott előforduló, tucatnevű arab üzletemberekről, meg arról az egyről, aki – megint csak véletlenül – Orbán Viktor tőszomszédságában vett magának házat. És aki ha már erre járt, vásárolt pár kastélyt szerte az országban, és a miniszterelnök fentebb már említett, csokizabálós vejével üzletelget.

Na, erre a szürreálra tette fel a tegnapi kormányinfón Lázár János a koronát Pharaon „professzor” ügyében. Lázár szerint ugyanis elképzelhető, hogy a magyar hatóságok azért engedték be az országba a nemzetközi körözés alatt álló arab üzletembert, mert lehet, hogy nincs ujjlenyomata (megj.: csakhogy korábban még volt). Majd bevallotta: neki sincs. Mert ugye ez olyan nagyon gyakori, mindennapi dolog.

Szóval meg lehet oldani ezt a tucatnévproblémát, ha kicsit erőlködünk. Ott vannak például mindjárt a fényképek, videofelvételek, és a rutinszerűen begyűjtött ujjlenyomat. Én például már leadtam a magamét, egy segédhernyó ügyében, aki sérelmezte az ő rendszertani besorolását. Nemhogy minden egyes ujjamat, hanem a tenyérmintázatomat is akkurátusan beszkennelte a III. kerületi rendőrkapitányság. (Ezúton köszönöm az emberséges bánásmódot.) Nem vitatkoztam én ezzel; magam sem szeretném, hogy az én veszedelmes becsületsértésemért esetleg egy névrokonomnak kelljen ülnie merő tévedésből. (Tóta W.: Ghaith Pharaon, a simabőrű)

Csakhogy: az adermatoglyphia egy igen ritka betegség, a Földön összesen négy család- ban diagnosztizálták. Ön szerint mekkora az esélye annak, hogy Orbán szomszédja és minisztere is ugyanazzal a nagyon ritka mutációval rendelkezik? (Itt most nem a hazu- dozásra gondolok, az nem ritka.)

Na ugye. Maradjunk annyiban, szürreális az egész, erre már nem igazán lehet mit mon- dani. Hiába derülnek ki sorra a különféle, messziről bűzlő ügyek, a magyar államnak és adófizetőinek okozott milliárdos károk, hiába buknak le Rogánok, Lázárok, Kovácsok, Kósák a hazugságaikkal, ezek pofátlanul, mindenkit hülyének nézve, gátlás és szégyenpír nélkül cinikusan, arrogánsan tovább hazudnak. Mind.

Le kéne már állítani ezt a filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5511972362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása