Hunvald-blog

48. Viszkisrétes

2016. november 27. - HunvaldBlog

Mely nyúlik, egyre csak nyúlik. Újabb tárgyalás volt csütörtökön a Budai Gyula által csak az elmúlt húsz év legnagyobb korrupciós ügyeként emlegetett, tizenöt vádlottat, köztük Juhász Ferencet, volt honvédelmi minisztert és Fapál Lászlót, a Honvédelmi Minisztérium (HM) egykori közigazgatási államtitkárát felvonultató Tábornok-perben. Mint közismert, az ügy megismételt első fokú eljárása a Debreceni Törvényszéken folyik, ahol most épp az derült ki, hogy az ügyészség koronatanúja nem, vagy nem egészen beszámítható. Így aztán bukhat az egész, évek óta lobogtatott korrupciós (koncepciós) vád.

fapaljuhasz1.jpg

Ez már csak azért is érdekes (?), mert a vád alapjául szolgáló koronatanú szavainak hitelességét – aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy a vesztegetési pénzeket viszkis- dobozban vitték a volt honvédelmi miniszternek – már 2012-ben megkérdőjelezte az igazságügyi elmeorvos-szakértő, aki már akkor kimondta: az ügyben gyanúsítottként is érintett Oláh János tábornok személyiségzavarban szenved. A viszkisdobozban átadott vesztegetési pénz története kizárólag az ő vallomásán alapult, azonban ezt a bíróságon visszavonta. Sőt, elismerte: az ügyészek által felvázoltakra csak "bólintania kellett".

Jelenleg Oláh Jánosról öt (!!!) orvosszakértő egybehangzó véleménye állítja, hogy pszichés betegsége miatt csak korlátozottan volt beszámítható. És bár az ügyészség egy hatodik szakértő bevonását kérte Oláh elmeállapotának vizsgálatára, a bíróság úgy döntött, hogy az öt orvosszakértői vélemény már bőven elég, és csak annyiban kéri ezek kiegészítését, hogy a koronatanú beszámítható volt-e kihallgatása idején.

Oláh, kiszabadulva az ügyészek karmaiból azt mondta: „az ügyészeknek volt egy koncepciójuk, ők mondták, hogy ők ezt jobban tudják nála. Volt egy váz, és mintha „helyi kis színesekkel” kellett volna kitöltenie” (Budapesti Orvosszakértői Intézet Osz: 3166/2011., 3-4. oldal). Hol van akkor az ügyészek felelőssége? Ott, hogy az Oláh által előadott viszkis dobozos mese vonatkozásában nyomozást nem folytattak, vallomását ténynek és egyben annak bizonyítékának is tekintették, és e nyomozati vallomás, mint egy szem személyi bizonyíték alapján vádat emeltek ellenem. Az hagyján, de több mint 6 éve fenn is tartják! (Fapál László tegnapi posztjából)

Talán más is emlékszik rá, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Hende Csaba honvédelmi miniszter éveken keresztül szajkózták a vádlottak bűnösségét. A vádirati tényállást egy vádlott vallomása alapján szerkesztették meg, és annak bizonyí- téka szintén ugyanezen vádlotti vallomás lett. Ez a vádlotti vallomás Oláh János volt honvéd tábornok börtönben tett vallomása. Az ügyészi manipuláció egyik iskolapéldája. Egyetemi tananyag lesz belőle, ha az Orbán diktatúra elbukik. A viszkisdobozos kreál- mányt az ügyészség és Budai Gyula a Tábornok-perbe csomagolta. Ez a történet adta az egész ügy savát és borsát. Mára azonban kimúlt, mint a nokiás doboz. Vagy, mint Budai Gyula vagy Hende Csaba – írta még 2015 szeptemberében Fapál László a blogján. És csak a sz@r maradt utánuk. Fapál László ezt ugyan cizelláltabban fogalmazta meg a poszt címében, de a lényeg attól még lényeg marad: Fekália kupac a hagyaték.

Meg sok-sok tönkretett, megnyomorított élet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr812001966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása