Hunvald-blog

56. Széljegyzet (1)

2016. december 19. - HunvaldBlog

Vannak ellenségeid? Jó.
Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben.
(Winston Churchill)  

Az elmúlt napokban volt egy kis csingilingi az éterben, megszólalt élő és holt, többen állítólag frászt kaptak, mások szerint meg nem is. Szóba kerültek különféle kürtök és azok meg- illetve meg nem fújása, szóval volt mindenféle érdekesség, de ne menjünk mindegyiken név szerint végig. Még akkor se, ha állítólag ez egy szabad ország.

church-386800.jpg

De ha már kürtök. A 2019-es önkormányzati választásra való felkészülés a 2014. évi eredményhirdetéssel elkezdődött. Ekkor fújták meg a már említett hangszert. Mert aki nem csak alibizni akar, hanem választást is szeretne nyerni, annak fejében az kell hogy legyen, nem veszíthet el egyetlen napot sem. Mert már régen szól az a fránya kürt.

2019-re, mi Erzsébetvárosban készen fogunk állni arra, hogy olyan jelöltjeink legyenek, akiket már ismernek, akikről tudják, hogy mit várhatnak tőlük, és akik képesek lesznek leváltani a jelenlegi vezetést. Mert a pártlógó mellett az egyéni teljesítményük is számítani fog a sikeres megmérettetésben. A választók a fontosak, ők a legfontosabbak. Ők érdekelnek, a többi nem! (Hunvald György)

Más: Winston Churchill – aki bizonyára jóval kisebb államférfi, mint akárki más, teszem azt, mint Kuczug Balázs – mondta mikor Hitler megtámadta a Szovjetuniót: „Ha Hitler megtámadná a poklot, szerét ejteném, hogy kedvezően szóljak az ördögről.” És mindez egy közismerten ádáz antikommunista szájából hangzott el. Mert tudta, hogy csak együtt győzhetik le Hitlert. És onnantól – az összes ellenszenve ellenére – természetesnek vette, hogy együtt tesznek meg mindent a közös győzelemért. Mondom, a közös győzelemért.

P.s.: Több hónap folyamatos növekedés után csökkent a Fidesz támogatottsága, de az ellenzék szokás szerint nem tud profitálni ebből – írja egy felmérés kapcsán a 168 óra. Úgy tűnik, hogy a Fidesztől lecsorgó szavazókat senki sem tudja megszólítani, és ők pártpreferenciával nem rendelkezőkké válnak. Talán ideje lenne már azokat az emlegetett kürtöket megfújni, nem csak elücsörögni itt meg ott. Esetleg. Netántán.

***

Az MSZP elnöke arról beszélt a napokban, hogy ki kell választani a lehető leggyorsabban a jelölteket, és helyben el kell kezdeni az építkezést. És januártól be fogják mutatni azokat a szereplőket, akik szerinte egy normális, európai Magyarországot meg tudnak jeleníteni. Molnár Gyula szerint 2018-ban (gondolom 2019-ben is) a legfontosabb feladat leváltani a Fideszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4212058089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása