Hunvald-blog

81. A "szakértelem"

2017. március 05. - HunvaldGyörgy

Jóestét, jó estét. És akkor megint a perújításról: bár tegnap már megosztottam az alábbiakat az fb-oldalamon, de gondoltam most és itt sem árthat. Már csak azért sem, mert így újfent elismeréssel adózhatunk az ügyészség szakmai hozzáértésének, szakértelmének a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó, engem vegzáló eljárásaiban. Mindenesetre egyre mulatságosabb ez a perújítás, és ha nem az én bőrömre menne a játék, akkor akár egy Benny Hill show-ban is érezhetném magam. Hogy miért is?

benny-hill.jpg

Többek között arról kérdezték pénteken az egyik tanút, hogy ha valaki gázszolgáltatót vált, az milyen körülmények között történik? Mi történik ekkor? Honnan tudja a lakosság mit kell tennie stb…? Az egyik ügyészi "gyöngyszem”:

Ügyész a tanúhoz: - Hogyan jut a földgáz az erzsébetvárosi lakosokhoz? Kocsival? Csövön?
Tanú válasza: - Csövön természetesen.

Itt kisebb derültség keletkezett, de a tárgyalóterem komolysága felülkerekedett ezen az apróbb huncutságon. Na, ezért tényleg megérte perújítani.

Ezek után elmagyaráztam az ügyésznek – biztos, ami biztos –, hogy mi történt a rendszerváltás után Magyarországon. Leegyszerűsítve: vannak piaci szolgáltatók, akik a gázt adják el a fogyasztóknak, teszik ezt azon a rendszeren keresztül, ami egy másik piaci szereplő tulajdona (csőhálózat, stb.). Amikor szolgáltatót vált egy budapesti fogyasztó, akkor a régi szolgáltatója nem viszi el a mérőórát, nem szedi fel maga után a vezetéket, hanem ugyanazon a rendszeren keresztül adja a gázt az új szolgáltató. És a gáz pedig, természetesen csövön keresztül érkezik Budapesten mindenkihez. (Vajon mennyi pénzt fizetnek egy ügyésznek azért, hogy hülye kérdéseket tegyen fel egy tárgyaláson?)

Az ügyésznek persze mindez nem fontos kérdés, de akiről szól a tárgyalás annak azért ez nem mindegy! Azt sejtem, hogy olvassák a blogomat, de a tárgyaláson mégsem kérdezhetem meg az ügyészt arról, hogy miért nem ért ahhoz, amiben anno és most vádat emelt ellenem.

Aztán itt van még ez is: a PestiSrácok "oknyomozó és közéleti portál” újságírója annyira igyekezett a tárgyalásra, hogy még az újságíró igazolványát is elfelejtette magával hozni. Ennek az lett a következménye, hogy nem készíthetett jegyzeteket a tárgyalásról, csak hallgatóságként vehetett részt azon. Az emlékezetből újságírás viszont úgy látszik, nem nagyon megy a fent nevezett tudományos-fantasztikus portál újságírójának vagy minek, mert tök hülyeségeket írt a tárgyalásról. Így aztán a tudósítás olyan színvonalúra sike- redett, mint az igazolványnélküli srác emlékezete. Köze nincs a valósághoz, de talán majd legközelebb.

"A hazugság már félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza.” (Winston Churchill)

Azért különösebben most sem izgattam fel magam a témán, jó éjt mindenkinek, szép álmokat.

Hunvald György

***

Közkívánatra még egy kis színest megosztok Veletek kedves Barátaim. Az ügyészeknek (mert már ketten vannak) megjegyeztem, hogy boldog vagyok azért, mert a mindenki számára ismerős Kárpáti Gyuri bácsit, akit sokan tisztelnek és szeretnek kies hazánkban, nem citálták az ügyészek a bíróság elé. Történt ugyanis, hogy Gyuri bácsi a közelmúltban havi 900 ezer Ft-ért tanácsot adott a miniszterelnök úrnak. (Na nem az "elmút nyócév- ben"!) Tette mindezt havonta néhány alkalommal, telefonon keresztül néhányszor 10 percben. Eszem ágában sincs megkérdőjelezni, hogy ezek a telefonos interjúk megértek e a miniszterelnök úrnak havi 900 ezer forintot. Az ügyészek is hasonlóan gondolhatták ezt, mert velem ellentétben szerencsére Gyuri bácsit nem vegzálják. A sport fontos dolog! Szorgos népünk győzni fog! (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr512314591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása