Hunvald-blog

100. Lomnici, az átvilágítós

2017. május 02. - HunvaldBlog

És akkor most – a világ legkevesebbet alvó emlősétől, aki okosabb mint Zuckerberg, és nem mellékesen az 5. leggazdagabb magyar – térjünk át egy röpke pillanatra a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivőjére, név szerint az ifjabb Lomnicire. Kezdődött azzal az egész, hogy a múlt hét közepén – ekkor védte ott Orbán Viktor a hazát, na jó, épp próbálta magyarázni a bizonyítványát – a kormány saját (ál)civiljeit röptette Brüsszelbe, hogy ott tüntessenek a CEU miatt, pontosabban: a CEU és Soros György ellen. Csak a szerencsétlenek rossz napra kértek engedélyt, így a demonstrációt fel kellett oszlatni. A kiérkező rendőrök megpróbálták mindezt elmagyarázni nekik, de azok mind külföldiül beszéltek, hőseink meg csak magyarul. És ez nem vicc.

lomnici_cof.jpg

Mint ahogy az sem vicc, hogy a fentebb említett ifjabb Lomnici – aki nem csak a CÖF szóvivője, hanem papírjai szerint még alkotmányjogász is – most épp képviselőket világítana át. Természetesen a Soros által támogatott EP-képviselőkre gondolt, még mielőtt bárki is félreértené.

Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) alapítójának.

Mindezt vasárnap az M1-en jelentette ki. Vagy be. Mert ugye van ez a roppant független, átláthatóan gazdálkodó, közpénzt még csak nyomokban sem tartalmazó, tömegek által támogatott hótiszta szervezet, a CÖF – meg az ő átláthatóságért küzdő, cseppet sem csúszómászó, derék szóvivője. Aki a fentiekhez még hozzátette:

Ha kiderül, hogy idegen érdekeket szolgál 226, 11 bizottságban és 26 delegációban érintett képviselő, akkor ennek kell, hogy legyen következménye. Számos állami vezetőnek korábban le kellett mondani, ha ilyen kiderült róla.

Mellékesen – ha már arra járt – még azt is állította, hogy a CEU saját dokumentumai alapján is gondok vannak az egyetem akkreditációjával, de hogy mik is ezek a gondok pontosan, azt már nem fejtette ki. És persze erősen kifogásolta, hogy Soros Györgyöt meghallgatták az általa alapított egyetem ügyében, mert szerinte – most jön a csatta- nónak szánt – lábszagú főtaplóság:

Némi malíciával azt mondhatnánk, hogy Anders Breiviket meg lehet hallgatni akár élet és testi épséggel kapcsolatos kérdésekben, vagy Staller Ilonát - aki Cicciolinaként elhíresült és olasz képviselő volt - a nemi erkölcs kérdésében.

És mondotta mindezt az orosz titkosszolgálatokhoz igen szorosan köthető DC Leaks oldal dokumentumaira hivatkozva. Az alkotmányjogász. A szóvivő. Az átvilágítós.

Egy jogásznak, egy „alkotmányjogásznak” a száján még véletlenül sem csúszhatna ki egy Ciccolina, vagy Brevik hasonlat annak az embernek a kapcsán, akinek végső soron ez az egész mai vircsaft a létét köszönheti. Sajnos. Mert Soros is tévedhet. Mert Soros tévedett. Nagyon mellényúlt akkor, amikor anno a mai senkiháziakat támogatta. Persze van mentsége. Az akkori Orbán és társai nyomokban sem hasonlítottak a maiakhoz. (dr. Sándor Zsuzsa, itt olvasható a teljes posztja a témában)

Ez most már annyira gáz, hogy én érzem magam kínosan tőle.

***

Hát igen. Valóban jó lenne tudni, kinek honnan is van a pénze. Az átvilágítást, átlátható- ságot követelő ifj. Lomnici véleményét persze nem alkotmányjogászként érdemes olvasni (bár a nyilatkozatot alkotmányjogászként tette), hanem a CÖF szóvivőjeként – ez az a szervezet, amely ugyan civilnek mondja magát, de több tízmillió forintos támogatást kapott a Fidesztől, valamint a HVG információi szerint százmilliókat egy állami cégtől. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) vezetőségének közlése szerint mindazonáltal a két szervezet 2015-ben törvényesen és bizonyíthatóan 55 millió forintból gazdálkodott. (via - Privátbankár)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5412472677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása