Hunvald-blog

101. Communism is back

2017. május 05. - HunvaldBlog

Hát kérem, ezen a héten sem unatkoztunk, az ember csak kapkodja a fejét, hogy mik is történtek itt pár nap alatt nagy hírtelen. Keddi, Lomnicis posztunk óta például – ő az az alkotmányjogász és CÖF-szóvivő, aki EP-képviselőket világítana át, merthogy Soros! – nemhogy leállt volna a kormány CEU elleni támadása, ó nem! Most épp az egyetem oktatóira szállnának rá, az intézmény munkavállalóinak a „tartózkodási és munkavállalási engedélyéit vizsgálná” az Emberi Erőforrások Minisztériumában létrejött munkacsoport. Szép, nem? Nem.

kovacs_ceu.jpg

Még meglepődni sem volt időnk, ugyanaznap Schmidt Máriával párban Kovács Zoltán kormányszóvivő csillogtatta meg szikrázó intellektusát, a lex CEU-ról rendezett kerek- asztal-beszélgetésen. Kovács szájából különösen érdekesek voltak, amikor a CEU-t támadta, nem létező, "virtuális egyetemnek" nevezte. Enyedi Zsolt rektorhelyettes ekkor vágta Kovács fejének: Ön sem egy virtuális egyetemen végzett! A beszélgetésre a nem kormánypárti sajtót nem hívták meg, de ha így jobban tetszik: nem engedték be.

A kormányszóvivő – aki most még a CEU nevét sem hajlandó kiejteni – pár éve még úgy nyilatkozott, hogy rendkívül sokat kapott a CEU-tól. Az életrajzában igen sokszor szerepel a CEU. Kovács Zoltán az elsők között, 1992-ben került a CEU-ba, ahol a következő évben MA diplomát szerzett, ösztöndíjjal. 1994 őszétől egy évet Soros ösztöndíjjal töltött Oxfordban, ez után egy predoktori CEU-s ösztöndíj következett Kovács életében, amit egy hároméves posztdoktori követett. A 2002-ben megszerzett PhD diplomájáért sem fizetett tehát, a könnyen felejtő kormányszóvivő. 1992 és 1999 között gyakorlatilag folyamatosan a Soros-egyemen tanult, Soros pénzén, és még két – amerikai – diplomát is kapott (Forrás: Magyar Narancs, 2017. április 13.)

De hogy véletlenül se maradjunk Mészáros Lőrinc nélkül: eszméletlen tájleíró költemény került fel tegnap az Átlátszóra – a címet is onnan vettük kölcsön, ezer bocs! – tessék feltétlenül elolvasni. Aki eddig még nem tudta volna, hogy mivé lett az ország az elmúlt hét évben, az most megtudhatja. Pedig csak egy rövid Felcsúti látogatásról írnak...

Mészáros Lőrinc maga nyomakodik be mellettünk az ajtón, az offenzív verbális fellépés dacára („magánterület, azonnal távozzanak”) a polgármester láthatóan menekül a szemközti ajtó felé. Martinnak gyorsan leesik, ki ez a fehér öltönyös pukkancs, rögtön kérdezni is kezd, de Mészáros az első szavak után gyorsan eltűnik egy másik ajtó mögött, csak a „hogy képzelik” meg a „magánterület, tessék kimenni” emléke marad utána. Martinnak nagyon tetszik a jelenet, az autóban többször is el kell ismételnem, mit mondott nekünk Felcsút ura – az angol leginkább azon van elakadva, hogy a polgármester éppúgy retteg nyilatkozni, mint ahogy tőle félnek a nem nyilatkozó helyiek. (Átlátszó / Becker András)

Nem teljes a fenti felsorolás, kimaradt például, hogy a Liget beépítésével kapcsolatban valahogy átment egy népszavazási kérdés (nyugi, a Kúria elkaszálta), a fidelitas öntapis, matricás bulija, Semjén kutyaadó módosítása (ezt meg azóta már vissza is vonták), a kopaszok elleni rendőrségi vizsgálatnak nevezett himihumi fura részletei, de hát itt sem fér el minden. Pedig csak három nap telt el kedd óta.

P.s.: Tudom, messze még a vége, de ha lesz kormányváltás – első lépésként – bőven lesz mire alapozni a Polt Péter elmozdítása érdekében tett erőfeszítéseket.

További szép napot, kellemes hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9012482327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása