Hunvald-blog

115. Az ártatlanság vélelme

2017. június 16. - HunvaldGyörgy

„Szép kis megtorlás” (Czeglédy Csaba) 

Pontosan tudom, min megy most keresztül Czeglédy Csaba, nehéz órák vannak mögötte és előtte. Sok erőt kívánok neki az előtte álló küzdelemhez. Személyesen nem ismerem, de valamikor hasonló felhajtással foglalkozott velem is a média. Ami miatt írom ezt a bejegyzést, azt azért teszem, mert úgy látom semmit nem tanult a baloldal abból, hogy egy ilyen helyzetben mi a normális reagálás. Szinte ugyanaz a reakció, mint anno volt.

czegledy_csaba.jpg

… nem a mi dolgunk ítélkezni Czeglédy felett, megteszik majd helyettünk a Pintér-Polt-Handó három királyok, és katonáik. Én csupán arra akarom felhívni a figyelmeteket, hogy amíg Farkas Flórián, ,,Mennyi” Roland, Orbán, Mészáros, Habony, Rogán, Andy Vajna, Matolcsy, Tarlós szabadlábon élik luxus életüket, addig az a Czeglédy, aki az elmúlt években halálra szopatta az egész fideszes rabló bandát, őrizetben van! Azt pedig jól tudjuk, hogy még ha az egész eljárás végén be is bizonyosodna az ártatlansága, addigra már karrierjét, cégeit régen tönkretették, a politikai hasznot pedig sokszorosan begyűjtötték jóakarói. (dr. Szendrő-Németh Tamás blogja)

Úgy nem lehet megvédeni valakit, hogy közben az embernek az az érzése, hogy védem is meg nem is. Azt biztosan nem tenném, hogy bármilyen bizottság vagy akárki, vizsgálja ki a vádakat, mert információ hiányában nincs mit vizsgálni, meg nem is a feladata ezeknek a laikusoknak Czeglédy Csaba bűnösségét eldönteni. Hacsak nem kérik meg a Pesti Srácok szerkesztőségét, hogy avassák be őket a nyomozati anyag rejtelmeibe, mert ők valamiért mindig naprakészek a „balos ügyekben” (a Simicska-féle Hír TV és a Magyar Nemzet ügyészségi jogutódjai).

Arra sem kérnék senkit, hogy függessze fel a letartóztatott ügyvéd irodájával kötött keretszerződést, amíg az ügy nem rendeződik. Ezzel ugyanis pont az ártatlanság vélelmétől fosztom meg azt, akiben egyébként bízok és kiállok mellette. Tessék komolyan venni azt, hogy amíg jogerős bírói döntés nincs, addig ártatlannak kell tekintenünk a gyanúsítottat, illetve a vádlottat.

Tévedés azt hinni, hogy az átlagpolgár szemében attól lesz hiteles egy párt, hogy azonnal elhatárolódik attól, akit eljárás alá vonnak. Aki ebben hisz az nem ismeri a választók észjárását, kivéve néhány, a közvélemény kutatásokban mérhetetlen támogatottságú párt "hiteles" megmondó embereit. Azt kell mondani, hogy várjuk meg az eljárás végét, addig bízunk benne és abban, hogy bebizonyosodik az ártatlansága.

Ugye milyen ismerős ez a válasz!?

Valamiért ezt a mondatot csak a Fidesz politikusai mondják az eljárás alá került politikusaikról (Mengyi, stb.), ezzel máris leszűkítve a politikai ellenfél mozgásterét. És a válasz érthető az egyszerű ember számára is. Jó lenne, ha végre nem nyilatkozna mindenki egymásnak sokszor ellentmondóan – utólag megmagyarázva mit is akart mondani – akinek az orra alá dugnak egy mikrofont. Az istenadta nép ugyanis csak azt hiszi el, ami egyszerűen érthető és világos.

Ha tehát,

  1. bízok benne, de nem dolgozok vele tovább,
  2. nem hiszem el, amivel gyanúsítják, de én is kivizsgálom a magam módján
  3. és amennyiben ezt az eljárást a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akcióihoz hasonlítom, de ugyanúgy kommunikálok, mint a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói után, akkor semmi nem változott és semmit nem tanultunk a hibáinkból. Úgy meg nem kell senkit megvédeni, hogy közben segítek is meg nem is.

Szerintem ebben a kérdésben kevés hiteles vitapartnerem lenne.

Hunvald György

***

Régi, 2010-es forgatókönyvet porolt le a Fidesz: őrizetbe vették Czeglédy Csabát külö- nösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt. Budai Gyula, bilincs, vezetőszár, előzetes letartóztatás, bűnszervezet – minden, mi szem-szájnak ingere – láttunk már hasonlót nem egyszer. Aztán a Nokiás dobozról csak kiderült, hogy kamu, Hunvaldot felmentették a fő vád alól, Molnár Gyula ügyében felmentő ítélet született és Fapál Lászlót, Juhász Ferencet sem találták bűnösnek.

Tessék mondani, egy még 2011-ben indított nyomozás után, vajon miért pont most jött el az ideje a gyanúsításnak, a bilincsnek, a vezetőszárnak, Budai Gyulának, stb…? Csak nem választás lesz? (Igaz, a minapi Sukoró-per ítélete után már költőinek sem nevezhető ez a kérdés.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr612599155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása