Hunvald-blog

124. Tán a kutya vót

2017. július 10. - HunvaldGyörgy

„Ha meg akarod érteni a jövőt, képzelj el egy csizmát,
ami örökké egy emberi arcon tapos.” (Orwell) 

Még a múlt héten a 49-es villamos padlózatán megjelentek a taposható Soros-matricák, és erről a roppant elegáns hirdetési formáról elsőként a 444 adott hírt. A hadjárat tehát nem állt le, hanem folytatódik, sőt. Valaki valahol – tán’ kissé túlbuzogva – megpróbálta kitalálni Orbán Viktor következő elvárását gondolatát, és jó ötletnek találta ezt a padló matricázást. Aztán mégse. Rogán propaganda-minisztériuma még aznap jelezte, hogy ők nem padlóra rendelték a plakátokat, nekik aztán semmi közük ehhez.

soros_plakat3.jpg

Fotó: kepeslajoska

Mostanra az is kiderült, hogy a BKV-nak sincs köze hozzá. (Tényleg, hogy is lenne bármi köze a járművein történtekhez, hát nem?! Hát de.) A Klubrádiónak küldött nyilatkozatuk szerint, ugyanis

Az a legvalószínűbb, hogy valaki a jármű oldalfalán található felületről leszedte a plakátokat, és odaragasztotta azokat a padlóra. Szakembereink a villamosokat a kocsiszínbe való beállásakor minden esetben átnézik, és az összes sérült, rongált, illetve a nem rendeltetésszerű helyén lévő plakátot leszedik, így a hivatkozott képen látható plakátokat is még a mai napon eltávolítjuk a padlóról.

Mert ezek (BKV, minisztérium, stb.) soha semmiért nem vállalják a felelősséget. Igazán életszerű, hogy valaki a villamoson feltűnés nélkül előbb elkezdi lekapirgálni az oda felragasztott Soros-plakátokat, majd miután mindez sikerült neki úgy, hogy az említett plakátok teljesen sértetlenül a „birtokába” kerültek, azokat ismét minden feltűnés és eszköz nélkül azonmód tökéletesen fel is laminálja a villamos padlójára. Miközben a jónép le- és felszáll, aha…

Elnézést kérve mindenkitől, mert ugyan a téma és a helyzet komolysága nem engedné, de nekem erről az egész BKV-s, fideszes mosakodásról egy székely vicc jut az eszembe.

Két székely üldögél kukoricát morzsolgatva. Egyik megszólal:
- Kend pingott?
- Én nem! Tán a kutya vót.
- De hát az bént sincs!
- Majd bégyün…

További szép napot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1612652037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása