Hunvald-blog

127. Már látták az ítéletet?

2017. július 19. - HunvaldGyörgy

„Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!” 

Csak röviden: itt van nekünk a Ceglédy-ügy, ami vagy van, vagy nincs. Ezt ugyanis még nem lehet tudni, bár némileg gyanakszom, van ez így. Ugyanis igencsak ismerősnek tűnik az a módszer, ahogy szorgosan bővítgetik a gyanúsítottak és az előzetesbe tettek körét, hátha találnak valakit, aki majd jól kitálal egy szenzációs viszkis vagy nokiás dobozról, vagy akármiről, csak szép legyen, mégiscsak közelednek a választások.

czegledy_csaba.jpg

De igazán nem erről akartam írni, hanem arról, hogy az „ügyhöz” kapcsolódóan pár napja a Fidesz-frakció kiadott egy fura (mondhatnám azt is, hogy egy Budai Gyulás) sajtónyilatkozatot, ezt:

Az MSZP és a DK ne lapítson tovább Czeglédy-ügyben!

Czeglédy Csaba – baloldali politikus, Botka és Gyurcsány ügyvédje – továbbra is előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint több mint 3 milliárd forintos adócsalást követett el. Az ügyben az MSZP és a DK a mai napig nem válaszolt a feltett kérdésekre, ezért felszólítjuk őket, hogy ne lapítsanak tovább, mint ahogy azt egy másik szocialista korrupciós ügyben, a Simon-ügyben is tették! Hozzák nyilvánosságra, hogy az MSZP-nek és a DK-nak hány szerződése van az előzetesben ülő Czeglédyvel és bűnszervezetével! Kik adtak megbízást Czeglédy Csabának? Jutott-e az elcsalt 3 milliárd forintból baloldali pártkasszákba és mennyi? 

Csakhát: per pillanat nem tudni, hogy Czeglédy Csaba bűnös, vagy sem. Nem tudni, hogy elkövette-e azt, amivel vádolják, avagy sem. (Szerintem sem, de ez most mellékes). A Fidesz-frakció mégis már tényként közölve bűnszervezetről és csalásról beszél, meg arról, hogy az elsikkasztott pénzből kapott két ellenzéki párt is, az MSZP és a DK.

Tessék mondani, mindezt így most tényként honnan? Talán már olvasták az ítéletet?

***

Mint ismeretes, az ügyészség kérésére három hónappal meghosszabbította Czeglédy előzetes letartóztatását a bíróság. Miért is ülnek előzetesben Czeglédyék? "Az előzetes letartóztatás a magyar joggyakorlatban a kényszervallatással egyenértékű. A nyomozó hatóság a nyomozás során a terhelteket a kényszerintézkedés kilátásba helyezésével, vagy kezdeményezésével, arra tudta rávenni, hogy saját magukra és terhelt társaikra valótlan tartamú terhelő vallomásokat tegyenek." A mondatok a BKV-per tárgyalásán, anno Kecskeméten hangzottak el.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2212674879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása